velike kljukice za perilo

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

aleks09
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a aleks09 » To Jun 14, 2016 16:25

mamaMicka napisal/-a:tretji pa oboje v vodo! :)

Točno tako.. in še kaj tretjega pa četrtega in petega in ... gre v morje... saj morje ni naše, ampak hrvaško in ga lahko mirne vesti onesnažimo... če kdo plava v umazanem pa si je sam kriv, da se ni sidral drugje in ne jaz, ki ne kadim (več) in ne mečem namerno ščipalk v morje.. ampak če že pade do globine 3 m grem sam po njo, če je še kakšen meter globlje pa pošljem sina ali hčerko.. če bo še globlje bom pa potapljače poklical..in kaj češ če ti priplava en čik.. ko ti priplava kakšna razpadajoča človeška klobasa..to je šele veselje... :lol:
p.s. a je to mala provokacija.. pa seveda no.. saj si normalni morjeplovci ne onasnažujemo svojega užitka.. to dovolj dolgo počno domačini, ki mečejo v morje čisto vse kar odrabijo.

Če bi pa jaz kupil one ščipalke iz Merkurja vam povem, da bi me moja 100 % povprašala po zdravju :lol: :lol: :lol:
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » To Jun 14, 2016 20:38

Imajo jih tudi v Inter diskontu. So tiste ki jih je 6 v kompletu pravšnje velikosti? Po podatkih objamejo max. 30 mm.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Sr Jun 15, 2016 00:31

aleks jaz ne provociram...

Se veckrat spomnim in bom zdaj se bolj pozoren tudi na cigarete. Ampak recimo ko sem na pomolu ob barki, ki jo delam si ne znam predstavljati kam naj zlagam cike. Niti ne bom filtrov zlagal nazaj v skatlico...
Nikoli pa ne mecem v vodo nobenih drugih smeti in podobno. Enako potegnem ven kak vecji kos, ce priplava. Ravno te dni nazaj je bilo veliko dela v Izoli s tem...

Pa da zdaj res malo provociram vas, ki imate vecje barke z notranjim motorjem...
Kam pa praznite kalužno vodo???
Glede na to, da na leto vidim kakih 30 kaluž, mirno recem, da je 80% močno oporečnih...

:)

Pa da se ne bo kdo jezil...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
heron
Viceadmiral
Kraj: Žabnica
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a heron » Sr Jun 15, 2016 16:16

mamaMicka napisal/-a:
cibro napisal/-a:Sori za off a cike tud mecete v morje?

Kot da tebi pa nic ne pade v morje :)

Pa mi povej kam naj dam čik ce sem na jetu?

Na jetu je en pokrovček na katerm piše "fuel". Mislim, da je to pepelnik, kamor se meče goreče čike.
:) :) :)
Lep pozdrav, Tomaž.

Heron je nazaj z druge poti po svetu in že težko čakam na naslednji odhod.
Takrat se bo vrnil tudi dnevnik na: www.sailmala.com/heron
Ali občasno blog v Angleščini na: www.heronsailing.blogspot.com/
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Jun 15, 2016 17:12

Če bi bil cigaretni ogorek brez filtra, bi bila doba do razgradnje nekaj mesecev, s filtrom pa (če pomnim prav od izpita, ki je zajemal tudi osnove varovanja okolja pri in na morju aprila letos) 'čez prst' nekaj deset let.

Dobro bi bilo imeti malo v mislih tudi, da mogoče ujeti ribi dodajo zanimivo aromo filtri cigaret, s katerimi se je hranila...
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Sr Jun 15, 2016 18:29

Marjan Tomki napisal/-a:Če bi bil cigaretni ogorek brez filtra, bi bila doba do razgradnje nekaj mesecev, s filtrom pa (če pomnim prav od izpita, ki je zajemal tudi osnove varovanja okolja pri in na morju aprila letos) 'čez prst' nekaj deset let.

Dobro bi bilo imeti malo v mislih tudi, da mogoče ujeti ribi dodajo zanimivo aromo filtri cigaret, s katerimi se je hranila...

ali nafta in motorno, hidravlicno olje...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Jun 15, 2016 19:00

Od olja je pri meni najpogostejše onesnaženje morja z bučnim oljem (ko mi je vroče in mi od buče kaplja) :oops: :lol: :lol: :lol:

Kolikor vem, za zdaj še velja za biorazgradljivo.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Jun 15, 2016 21:40

Ja najbolj da zavpijete: "Mama Micka je ubil Fliperja, ker je vrgel čik v morje!" Človek je iskreno povedal, da pač vrže čik v morje, tudi sam sem to počel dokler mi Heron ni povedal , filter ni papir, čeprav sem vedel da lahko z njim prerežeš marsikaj. Sedaj jih dajem v piksno od piva in potem v smeti. Je pa dejstvo, da so čiki najmanjše zlo v morju v primerjavi z kislinami, dišavci, fosforjem, nafto, oljem in ostalimi kemikalijami, ki gredo iz plovil in vse kanalizacije iz obmorskih mest.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Sr Jun 15, 2016 23:33

hahahahaha, ta z Flipperjem pa zmaga!!! :)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov