Nadležni čehi

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
igorb
Admiral

OdgovorNapisal/-a igorb » Če Jul 21, 2016 12:13

jaz poznam ogromno ljudi,čehov,italijanov,poljakov,nemcev,brazilcev,američanov,edina razlika je med njimi ali nami,tisti ki so si svoj denar prislužili skozi delo ga znajo cenit in se znajo temu primerno obnašat,obstajajo tisti ki so si denar pridobili z raznimi špekulacijami in se temu primerno obnašajo.
Uporabniški avatar
jozko
Admiral

OdgovorNapisal/-a jozko » Če Jul 21, 2016 12:27

igorb napisal/-a:jaz poznam ogromno ljudi,čehov,italijanov,poljakov,nemcev,brazilcev,američanov,edina razlika je med njimi ali nami,tisti ki so si svoj denar prislužili skozi delo ga znajo cenit in se znajo temu primerno obnašat,obstajajo tisti ki so si denar pridobili z raznimi špekulacijami in se temu primerno obnašajo.
:P :P :P
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Če Jul 21, 2016 19:03

@igorb,

Všečna trditev, ki žal ne upošteva vpliva okolja. Poglej vzhodne-zahodne Nemce...
Pa ne, da sem nacist, ravnokar sem končal prijateljsko debato z Italijanom iz Castelnuova pri Trentu, ampak taki smo. :D
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Jul 22, 2016 09:58

H2O napisal/-a:Italijani za razliko od nas napizdijo oštirja, če jim poskuša drago uvalit zmrznjeno smrdljivo ribo, ali razkuhano pašto. Slovenci pa požremo vsak drek, ki nam ga servirajo in še nič ne protestiramo, ko nas vprašajo, če je bilo u redu :roll: . Sami smo krivi, če nam drago zaračunavajo zanič hrano.

Kar se tiče pomorskih veščin, se pa tudi strinjam s Kr enim. Večina italijanov obvlada svoje barke u nulo. Razni Čehi jim do kolen ne sežejo.

Verjetno imaš izkušnje, čeprav na forumu večinoma komentiraš prispevke drugih in le malo pišeš o svojih izkušnjah.

Kar si napisal zgoraj, morda drži, a samo za nekatere (Italijane, Slovence, Čehe...) - ti pa napišeš, kot da velja za vse (Italijane, Slovence, Čehe...).

Meni doslej še ni nihče niti poskusil drago uvalit zmrznene smrdljive ribe (niti jedi iz njih). Razkuhano pašto sem že jedel - ampak svojo ali kaj podobnega (ko se je bilo treba komu ukvarjati s čim pomembnejšim) in res ni bilo pripomb.

Bili smo namreč dovolj lačni in lakota pravijo, da je najboljši kuhar (pa nam to doslej ni bilo nikoli posebej drago zaračunano).

Žretje dreka brez protesta pri Slovencih... Tvoj zgornji prispevek je tak 'drek': nekritično posploševanje, stereotip, sarkazem... in kadar menim, da je treba, stegnem kljun. Tudi me priznavajo za Slovenca, pa tokrat recimo ne bom požrl tvojega prispevka, ne da protestiram.

Kar zadeva večino Italijanov... za svoje barke obvladovati u nulo mora najbrž biti lastnik. Veliko Italijanov ni lastnikov bark. Kako je z njihovo navtično kulturo?

Koliko poznaš Čehov, ki imajo svoje barke in to dovolj dolgo, da so imeli čas pridobiti si potrebne izkušnje?

Primerjaš torej - avtoritativno - jabolka in kamione. Če poiščeš Italijane, ki prvič najemajo barke, utegneš prav tako naleteti na nerode in bodo verjetno v večini. Če poiščeš Čeha, ki ima barko desetletje ali več (ali so že njegovi starši imeli barko), bo zelo zelo verjetno dobro obvladal barko.

Pa da dodam...

Ali Hrvati dobro obvladajo barke?
    Kakor kateri, in kakor katere...

Pred dvema letoma sem na Viru uspel najti le dva domačina, ki sta kdaj jadrala. Eden od nju vse kar hočeš od tradicionalnega (in je radoveden za vse, česar bi se lahko naučil novega), drugi je na tekmovalni jadrnici trimal sprednje jadro, pa praktično ni imel izkušenj v jadranju na splošno - prvič je jadral sam in opravljal vse vloge. Drugi človek, ki je jadral, je bil ded enega (in iz Privlake, ne z Vira), pri katerem je
    potem povprašal, če sem našel prave lokalne izraze za dele barke, manevre in podobno.

SR 290 je omenil vpliv okolja - in tu je šlo za to. Ko so pred 50-60 leti postali dostopni motorji za čolne, je večina lokalcev, ki je živela od morja, nehala uporabljati jadra, naslednji rodovi pa tega niso več znali. Enostavno, stoletna in več tradicija se je prekinila.

Velik del ostalih, ki imajo barke, je bil več ko kompetenten v plovbi na motor. Ampak tudi tam so bili ljudje, ki se s tem ne ukvarjajo in jih to ne zanima... Sinu enega, ki živi od morja, se je morje zaradi enega dogodka za več let uprlo, mama, ki je izgubila otroka na morju bi lahko uspela odvrniti ostale potomce od morja in vsi taki lahko nimajo izkušenj in ne obvladajo bark.

In če naslednji rod podobnega pride do denarja in nabavi - ali najame - barko, bo ravno tako neroden (in lahko prepotenten) kot katerikoli iz okolja brez tradicije.

Pa se spomnimo tistega Hrvata, ki je z gliserjem (verjetno na avtopilotu) ubil Italijanski par na jadrnici..,

V glavnem, prispevki, v katerih kdo v primerjavo zmeša reči, ki niso primerljive in podobno, so 'drek', enako kot drago zaračunana jed iz pokvarjenih rib. To - tokrat izjemoma - jaz trdim avtoritativno.
Nazadnje spremenil Marjan Tomki, dne Pe Jul 22, 2016 10:04, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Pe Jul 22, 2016 10:01

Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 18:25, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Jul 22, 2016 10:08

Ni važno, da imam prav (in da v tem primeru ne 'kupim' molče usmrajenega obroka).

Seveda lahko ignoriraš moje sporočilo, tako da ga ne prebereš in ne odgovarjaš nanj.

Ignore je v tem primeru, da ne klikneš na gumb 'odgovor'.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
indoo
Kapitan
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a indoo » Pe Jul 22, 2016 10:34

Nisem mogel mimo, da ne komentiram tudi jaz, čeprav sem znan po tem da ne pišem mnogo😄.
Plujem oziroma sem na morju aktivno že 40 let, tudi na velikih potniških ladjah.

Mislim, da sem v vseh teh letih srečal na morju vse sorte "mornarjev", iz mnogih dežel.

Pred kakim tednom sem bil sidran ob obali pri Primoštenu in sem se vzratno približeval obali in ko sem bil od nje odaljen kake 15 metrov je vmes gliseral italijanski gumenjak.
Včeraj je okoli mene z jet ski paradiral z polnim gasom poljak kakšne pol ure.
Danes stopim na pomol in opravlja veliko potrebo pred mojo pasarelo pes, lastnik se mi nasmehne odkoraka ne da bi pobral iztremkov od svojega psa, obadva sta iz slovenije 😄😄😄.
samo morje !
Uporabniški avatar
jozko
Admiral

OdgovorNapisal/-a jozko » Pe Jul 22, 2016 10:48

Ja takle mamo, kaj češ :roll:
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
330i
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a 330i » Pe Jul 22, 2016 11:11

Nikoli nisem imel težav niti z Nemci, niti s Poljaki, niti Čehi, niti Hrvati...
Vedno samo z budalami!
indoo
Kapitan
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a indoo » Pe Jul 22, 2016 11:16

V nedeljo končujem 40 dnevni dopust, tako da o "kvalitetnih mornarjih" nadaljujemo ob letu.😂
samo morje !
Uporabniški avatar
igorb
Admiral

OdgovorNapisal/-a igorb » Pe Jul 22, 2016 13:44

meni sosedov pes vztrajno opravlja jutranjo potrebo na mojem dvorišču,živim na vasi,doma ne sme,ker so batine,in angleška travica okrog hiše pri meni je dvorišče malo country style,moja žena pravi da je zanemarjeno,meni je sicer všeč.sosed pride mimo in gleda v tla njegova žena gleda v zrak,enkrat mi je omenil naj psa brcnem,osebno se mi pes smili.
Sosedu sem parkrat povedal da sem psu prepovedal srat,ampak očitno ni razumel,vprašanje kdo je Mona človek ali pes.Toliko o razmerah in vzgoji.(pes je nemški ovčar)
res je da drek vržem z lopato v njegove rože, in njegova žena se čudi kako imajo tam lepe rože,jih tudi večkrat z rokami opleje zadnjič sem opazil,da ne nosi rokavic. 8)
Svet je lep ker smo ljudje različni.
blisk
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a blisk » Pe Jul 22, 2016 14:39

330i napisal/-a:Nikoli nisem imel težav niti z Nemci, niti s Poljaki, niti Čehi, niti Hrvati...
Vedno samo z budalami!

Točno tako.
Imaš ljudi in kretene :twisted:
Uporabniški avatar
jozko
Admiral

OdgovorNapisal/-a jozko » Pe Jul 22, 2016 15:24

blisk napisal/-a:Imaš ljudi in kretene :twisted:

Na žalost se zadnje čase število kretenov povečuje :roll:
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » Pe Jul 22, 2016 16:03

jozko napisal/-a:
blisk napisal/-a:Imaš ljudi in kretene :twisted:

Na žalost se zadnje čase število kretenov povečuje :roll:

Vsekakor pa med vozniki belomodrega znaka (izjemam se vnaprej opravičujem).
https://vodovod-rh.si/
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Pe Jul 22, 2016 23:54

Saj imate skoraj prav, ampak ne vem ali namenoma, ali nehote spregledate vpliv okolja. :D

Ali drugače:"Česar se Janezek nauči, to janezek zna."

Kdo je na strani

Po forumu brska: Bing [Bot] in 4 gosti