Gremo privat - funny money!

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
snwl
Admiral

Gremo privat - funny money!

OdgovorNapisal/-a snwl » Če Dec 01, 2016 09:21

Saj niti dobro ne vem kje bi začel.
Torej na barki sem želel narediti majhen nosilec iz teak-a in sicer dimenzij cca. 3 x 3 x 40 cm - potreboval sem dva kosa. Poiščem ponudnika na net-u in ga pokličem. Prijazen možakar se mi oglasi. Ob mojem naročilu mu tudi povem, da je lahko debelina kosa od 2,5 cm do 3, dolžina od 36 - 40 cm. Po njegovem zatrjevanju se takšni komadi zagotovo najdejo v njegovi delavnici in mi jih z veseljem pošlje (plačam po povzetju).
Dobim obvestilo o pošiljki za katero moram ob dvigu plačati 56 €.:evil: :evil: :evil:
Malo matematike mi pove, da moje naročilo v cm3 predstavlja 720 cm3. Ker ima 1 m3 1.000.000 cm3 to pomeni, da se lahko 1 m3 teak-ovega lesa proda za reci-piši 77.777 €.
Sedaj pa malo tipam trg. :D :D :D Če ne dobim Euto Jackpot-a ni panike - prodaja teak-a je zagotovo boljši biznis. Ker nisem naredil raziskave trga se sprašujem oz. sprašujem vas morjeplovce ali v Sloveniji obstaja trg za letno prodajo 2 (dva) do 3 (tri) m3 teak-a na leto. :D :D :D Ima da celo leto pičim po Dalmaciji gore-dole, od konobe do konobe, funny money, veliki privatnik pa vse to.... Aja 10 min. na leto ne bom mogel, ker bo potrebno prodati tisti kubik ali dva lesa. :D :D :D
...Don't take life too seriously . No one gets out alive! ...
...Never sail with a crew who can't sing!...
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Če Dec 01, 2016 09:54

Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 17:14, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Če Dec 01, 2016 10:07

Naučite se, da vedno vprašate prej za ceno. Ne pomeni, da si brez denarja ali revež, če prej vprašaš koliko bo stalo.

Še tako lahko pride do nesoglasij in slabe volje kasneje...

Meni, če nekdo reče "se bomo pol zmenil" se mu lepo zahvalim in iščem dalje.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Če Dec 01, 2016 11:03

Fak si pameten, spet se bomo kregali, skoda posta,zracunat si takoj znal koliko pride kubik, da bi pa tele prej vprasal pa ne ;) morda ti je pa iz kubika odrezal tocno po sredini...
Sigurno si posiljko zavrnil. Sedaj pa bodi toliko junak, da nam poves kdo je tak zlatar, da se ga ostali ognejo...
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
snwl
Admiral

OdgovorNapisal/-a snwl » Če Dec 01, 2016 11:45

MM in Tex. Težko (zelo težko) se strinjam z vama. Predhodno sem seveda pogledal na net koliko zadeve stanejo (ata Google vse ve :-) - npr. 1 m2 teak-a debeline 2 cm se v akciji dobi za 40 €). In ko ti še možak pove po telefonu, SEVEDA, NI PROBLEMA, MALENKOST,... dobiš občutek, da je tudi ponudniku na drugi strani jasno koliko je zadeva vredna (čeprav v življenju vse prevečkrat poznamo ceno, ne poznamo pa vrednosti). Ko pokličem mojstra ga predvsem vprašam koliko časa potrebuje za ureditev neke zadeve (mehanik, električar, keramičar,....kdorkoli). Brez potrebe po neki "raketni znanosti" tako dobiš približno oceno koliko bo kaj stalo - koliko je razpon urne postavke posameznega mojstra. Nekako za zadeve, ki so jasne ne sprašujem koliko bo stalo! Mogoče je problem v tem, da sem Štajerc. :-)
...Don't take life too seriously . No one gets out alive! ...
...Never sail with a crew who can't sing!...
klemzi
Admiral
Kraj: trzin

OdgovorNapisal/-a klemzi » Če Dec 01, 2016 12:11

Najprej me zanima, koliko je bil strošek dostave in kdo je plačal?

Glede na to, da si omenil keramičarja, ti povem iz izkušenj da narobe razmišljaš.
Ti dam primer:
Imaš za položit 100m2 keramike in po cenah za polaganje keramike recimo 18,00 eur/m2 te pride 1800,00 eur, pol si rečeš pa še cca 300 eur za dodatna dela pa si okoli 2100,00. Vsaj tako sem nekako razumel tvoje mišljenje.
Potem pa pridem jaz na objekt, naredim izmere, poleg 100m2 keramike je potrebno naredit še izravnavo, pa cokl, pa hidroizolacijo, pa tuš vgradit, pa pozidat banjo, pa še kakšen mozaik je vmes, pa keramika dim. 120x60cm, pa kakšni kotniki, pa brušenje,....
In moja ponudba je potem sigurno 100% višja kot si stranke predstavljajo.

Sicer so potem stranke slabe volje, mal se zreducira, ampak pridejo do spoznanja da ta reč pa toliko stane.

Če jaz ne bi prej naredil konkretne ponudbe, bi imel velike probleme dobit razliko, ker bi stranka mislila, da je vse v ceni in jo mislim nategnit.

Zato vedno zahtevaj predračun oziroma vprašaj koliko kaj stane.

LP Klemen
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Če Dec 01, 2016 12:22

Ah no da ne bomo prestrogi, res je vprasas ce ima, vendar na koncu vseeno reces kaksna bo priblizna cena... Ce ne si si pa sam kriv, nikjer ne pise da mora imeti enakoceno kot ponudniki... Morda ie bil pa les zastonj, pa postnina draga ;) upam,da si zavrnil posiljko :)
SlikaSlika

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov