Turistična taksa

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

EL CAPITANO
Admiral
Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula

OdgovorNapisal/-a EL CAPITANO » Če Jun 11, 2009 12:14

V marini mi obračunajo letni pavšal za takso :!:
Prijav mi ne obračunavajo čeprav mi izdajo potrdilo o bivanju za obdobje , ki sem ga prebil na njemu.
Nikoli pa ne veš kdaj se bo kakšen pameten najdu :!:
FISHING & SAILING IS LIFE
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » Pe Jun 12, 2009 12:27

Tudi jaz sem se letos odločil za letni pavšal, je res najceneje, vseeno pa se je še vedno ko prideš na Hrvaško potrebno prijaviti, le plačati ni več potrebno takse.
indoo
Kapitan
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a indoo » Po Jun 15, 2009 10:02

Včeraj sem se tudi jaz odločil za pavšal takse.

Kot Evropski državljani smo poenoteni z Hrvaškimi, tako da plačujemo takso in prijavnino po dveh zakonih.
1. Pavšalna taksa se plača državi in sicer 30 kun za prvega in drugega prijavitelja za vse nadaljne pa po 12 kun.
2. Prijavnino se plača lokalni skupnosti in država nima nič od tega in tudi ne določa višino, vendar jo določa lokalna turistična zveza vendar ima vsaka turistučna agencija pravico do poprave le te, tako da sem v Nerezinah, Lošinj plačal 20 kun, samo 4 kilometre prej v Osorju pa plačaš 30 kun.

Glede na dejstvo, da se moraš vsakič ko na novo prideš prijaviti in da ta znesek ostaja v lokalni skupnosti sem se odločil, da bom redno plačeval saj me vsi poznajo.

Vse mi je včeraj razložila v agenciji v marini v Nerezinah, upam da sem prav razumel in da to velja tudi drugje v Hrvaški.

Za primerjavo:
v letu 2008 sem plačal 867 kun prijav in takse, po izračunih bom v letu 2009 plačal okoli 350 kun.
samo morje !
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Po Jun 15, 2009 10:33

Zdravo Indoo.
Kako potem, če prijavnino plačaš, kot navajaš , v Nerezinah, greš pa na "obisk"v Osor in tam prespiš, ti velja plačani pavšal, glede na to , da stane v Osorju več kot v Nerezinah. Da ne bom kompliciral. Je prenosljiv iz ene županije(občine) v drugo ?
LP
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Po Jun 15, 2009 10:51

V naši marini je drugače. Tu te ne vprašajo kako boš plačeval. Pri nas je samo ena možnost, to je pavšal v vrednosti 400 Kn, kar se mi ne zdi pretirano. Plačam vsako leto z računom in imam mir, ne glede na to, koliko ljudi imam na barki. Edino kar je, v msrini na recepciji se moram javiti, da sem tam, ko pa grem domov pa ni potrebno. Če je še kdo od domačih ali prijateljev kak vikend z mano, potrebuje le osebni dokument.
Račun za marino moramo plačati preden se izteče najemni čas prejšnje sezone in to v enem obroku, ne pustijo plačevanja na obroke. če ne plačaš pred iztekom najetja svojega priveznega mesta, se smatra, da se odpoveduješ priveznemu mestu in s tem dovoljuješ, da ga oddajo nekomu drugemu.
Torej, konec koncev sem zadovoljen.

LP
:wink:
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Po Jun 15, 2009 14:58

Ja, spet lahko tudi tujci plačujemo pavšal:
http://www.mint.hr/UserDocsImages/nn-53-09-uredb-visinab.html

Seveda pavšal še ne pomeni, da imamo vse rešeno. Moramo še poskrbet za prijavo začasnega prebivališča. Tu pa je spet zmeda. Ponekod lahko vse opravimo v turistični zajednici, drugod pa samo plačamo takso, prijavimo pa se naj na MUP-u, kakor vemo in znamo.

Za koristnike stalnih vezov v marini pa naj bi bilo obvezno plačilo pavšala v višini 400KN, ampak ne vem, ali na plovilo ali osebo (po moje na plovilo, ampak pri sosedih nikoli ne veš). Zatem ti nikjer več ne bi smeli zaračunati tur. takse.
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Po Jun 15, 2009 16:58

Jaz pa mislim da v vsakem kraju kjer se ustaviš in prespiš plačaš turistično takso ,ne glede na to , da si plačal pavšal že kje drugje.
lp
indoo
Kapitan
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a indoo » Po Jun 15, 2009 17:27

Meni je bilo rečeno da plačaš enkrat in konec debate. Vedno moraš imeti pri sebi potrdilo.
Ampak nikoli ne veš!
samo morje !
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral

OdgovorNapisal/-a Gaso » Po Jun 15, 2009 18:41

Jaz spim na Susku, kjer tudi imamo turistično pisarno, pavšal pa sem plačal na Lošinju, pri Lošinjski agenciji, občasno pa spim tudi na Krku, nima veze kje se plača pavšal.

Po pogovoru s turstičnimi delavci, so mi zatrdili, da se je vedno potrebno odjaviti in prijaviti, kjer spiš, če zamenjaš naslov se je zopet potrebno prijavitu/odjaviti, taksa pa se ne obračunava več v kolikor je plačan pavšal.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Jun 15, 2009 22:50

Hmm, no lepo, če je to res. Samo ne vem kako boš lokalnemu dečkotu, ki "kasira" boje nekje v Dalmaciji ti razložil, da si plačal pavšal v M. Lošinju? Potrdilo njega prav malo briga in bo pisal svojo prijavo na "cegelc", ki mu ga je dal šef s koncesijo nad lučico... No vsaj moje izkušnje so take. Pa ostali?
Jaz se boj sicer izogibam, ker bolj verjamem svojemu sidru, sem pa vseeno nekajkrat prespal na bojah, ko ni bilo druge opcije.

LP
indoo
Kapitan
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a indoo » To Jun 16, 2009 09:51

Imaš prav da je teško razložiti da si pavšal že plačal, vendar mislim da bodo počasi dojeli da se morajo držati pravil igre.
Dokler sem imel še hrvaško registracijo sem imel še več problemov ker niso vedeli kako mi računati kot domačinu ali kot turistu. Bilo je od "dečkota" odvisno. Od kar imam avstrijsko zastavo je vsaj to jasno pa se ne prepiramo več.
samo morje !
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral

OdgovorNapisal/-a Gaso » To Jun 16, 2009 11:18

Tudi mi imamo "dečkota" na Susku, ki pobira takso in mi ne komplicira, če je bil pavšal plačan na Lošinju.
Rok-11
Admiral
Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.

OdgovorNapisal/-a Rok-11 » To Jun 30, 2009 13:29

zlatko83 napisal/-a:Za koristnike stalnih vezov v marini pa naj bi bilo obvezno plačilo pavšala v višini 400KN, ampak ne vem, ali na plovilo ali osebo (po moje na plovilo, ampak pri sosedih nikoli ne veš). Zatem ti nikjer več ne bi smeli zaračunati tur. takse.

Mislim da je na plovilo.

Mi imamo tako urejeno in posledično nikjer ne plačam več takse. Se zgodi, da kje godrnjajo in se pritožujejo ampak jim lepo povem, naj se gredo kregat v Zagreb, ne k meni...

Sicer se je že zgodilo, da se ni dalo nič zmenit z besedami... smo se pa s hladnim pivom...
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » To Jun 30, 2009 15:23

Kolikor je meni znano, neglede na plačan pavšal npr. v Umagu ob plačilu letnega veza, v vsaki marini ob plačilu računa za nočitev plačaš tudi takso. Le, da je ta normalna, torej brez prijavnine.

good girls go to heaven, bad girls go everywhere !
Tensor
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a Tensor » To Jul 28, 2009 01:41

Kdo ve, kako je z maksimalnim številom prijavljenih oseb na hrvaškem vikendu?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost