Tema o avtomobilih - razne debate, vprašanja, nasveti
Moderatorji: moderator2, moderator
Re: Tema o avtomobilih - razne debate, vprašanja, nasveti
sem se poglobil v ta motor - in ta motor ima oljno črpalko na glavni gredi takoj za glavno jermenico, sesa pa direktno pod prvim cilindrom. Kaj ima izpuh skozi karter napeljan? vsa tesnila in jermeni bi prej šli po gobe kot pa tesnilo V oljnem koritu.
Opel ko opel, mal žice pa mal bankrota, kredita in evo avto. Slabo konstruirano, ker te črpalke (ekscentrični zobniki) so dejansko neuničljive, če ne začneš varčevat na njih.
Opel ko opel, mal žice pa mal bankrota, kredita in evo avto. Slabo konstruirano, ker te črpalke (ekscentrični zobniki) so dejansko neuničljive, če ne začneš varčevat na njih.
kr3mn1 napisal/-a:sem se poglobil v ta motor - in ta motor ima oljno črpalko na glavni gredi takoj za glavno jermenico, sesa pa direktno pod prvim cilindrom. Kaj ima izpuh skozi karter napeljan? vsa tesnila in jermeni bi prej šli po gobe kot pa tesnilo V oljnem koritu.
Očitno ne. Morda je pa to tesnilo iz plastelina. Ne vem. Vem pa da je tukaj problem.
Jaz ga imam 8 let in nekih omembe vrednih problemov ni bilo. Je res da ni to fiat 2.3 kjer je motor neuničljiv.
neuničljiv je bil 1.6D iz golfa dvojke. multijet mašine isto krampajo.
Veter v laseh, travarca v zobeh 
kr3mn1 napisal/-a:neuničljiv je bil 1.6D iz golfa dvojke. multijet mašine isto krampajo.
Glede na izkusnje iz sluzbenih kombijev kar delajo. Vse prej razpade.
Lp Miha
Gospodarska vozila vedno več zdržijo ker so manj obremenjena s strani tovarne.
evovii napisal/-a:http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?f=11&t=16539&p=235141&hilit=insignia#p235141
franc5e napisal/-a:evovii napisal/-a:http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?f=11&t=16539&p=235141&hilit=insignia#p235141![]()
Sedaj avto špila kot singerca
Veter v laseh, travarca v zobeh 
No fajn da sedaj špila kot je treba... 
Sam sem tudi pred nakupom avtomobila. Zanima me vase mnenje. Gledam nekaj v rangu do 22k€ in da je druzinsko uporaben (karavan ali enoprostorec). Na leto naredim okrog 40k km in avto bi rad imel 10 let
lahko je tudi rabljen vendar ne vec kot 3 leta. Sedaj imam Toyoto Avensis in sem super zadovoljen. Naredila je 450k km brez izrednih servisov. Avensisa ne delajo vec, zadnja generacija pa je imela bmw-jeve dizle, ki so po besedah mehanika porazni. Vase mnenje o Corolli hybrid 2.0?
Lp
Lp
Brez napora ni znanosti.
Po zanesljivosti, je trenutno Corolla best buy...
Je pa draga......
Je pa draga......
Hvala na razumevanju
Mene pa zanima, kam se vi vozite, tudi sam bi se želel peljati eno uro skupaj na 3000 obratih, pa mi nikakor ne uspe. 

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Gumko napisal/-a:Sam sem tudi pred nakupom avtomobila. Zanima me vase mnenje. Gledam nekaj v rangu do 22k€ in da je druzinsko uporaben (karavan ali enoprostorec). Na leto naredim okrog 40k km in avto bi rad imel 10 letlahko je tudi rabljen vendar ne vec kot 3 leta. Sedaj imam Toyoto Avensis in sem super zadovoljen. Naredila je 450k km brez izrednih servisov. Avensisa ne delajo vec, zadnja generacija pa je imela bmw-jeve dizle, ki so po besedah mehanika porazni. Vase mnenje o Corolli hybrid 2.0?
Lp
G je zakon.
Tex napisal/-a:Mene pa zanima, kam se vi vozite, tudi sam bi se želel peljati eno uro skupaj na 3000 obratih, pa mi nikakor ne uspe.
Pa vozi v 4. po avtocesti v nedeljo ko ni tovornjakov in gneče
kotulc napisal/-a:Tex napisal/-a:Mene pa zanima, kam se vi vozite, tudi sam bi se želel peljati eno uro skupaj na 3000 obratih, pa mi nikakor ne uspe.
Pa vozi v 4. po avtocesti v nedeljo ko ni tovornjakov in gneče
Kje pa ti živiš, da v nedeljah ni gneče ?

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost