Motoristična oprema

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

dizel
Poročnik korvete

Re: Motoristična oprema

OdgovorNapisal/-a dizel » Pe Jun 05, 2020 12:54

"no vsaj jaz upam, da nisi vzel preklopne čelade."
in kaj je narobe s preklopno čelado? :shock:
jernejm
Kapitan
Kraj: TupaTam

OdgovorNapisal/-a jernejm » Pe Jun 05, 2020 15:15

kr3mn1 napisal/-a:
no, štacuna kjer se dilaš za popuste in rabate, je za moje pojme mimo. Ker tja gredo pač ovce, da jih oni s popusti "ošišajo"

Ne palamudi. Napisal sem, da nikjer po spletu, ne pri nas, ne v tujini, nisem dobil stvari ceneje kot sem se zdilal zanje v tc. Če sem po tvojih standardih ovca, tudi prav.
Ko (če) boš sestopil s prestola boš mogoče videl, da mi, navadni smrtniki, nimamo neomejenih sredstev ali neusahljivega vira bogastva in ne nakupujemo po sistemu hočem in to takoj! Če verjameš ali ne, redko plačam prvo ceno za stvar ki jo hočem/želim/potrebujem. Če stane čez jurja, pa nikoli.

Komot se greva en test, jaz ti pošljem seznam stvari brez cen, ti pa mi jih zrihtaš za nižjo ceno. V Sloveniji. Po rednih cenah seveda, da te ne bodo kje "ošišali" tako grdo kot so mene :lol: :lol: :lol: Še zdej me zebe :twisted:
...ti krmi ga v valovih, ti brani ga v vetrovih...
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Pe Jun 05, 2020 15:45

Preklopna schuberth čelada je prau fina zadeva pa naj govori kdor če kaj če. Vrjetno jo sam ni poizkusil ali pa ima posebne zahteve ali SS motor...
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Pe Jun 05, 2020 16:45

dizel napisal/-a:"no vsaj jaz upam, da nisi vzel preklopne čelade."
in kaj je narobe s preklopno čelado? :shock:

jaz te teme ne bom širil, obstaja google in zdrava človeška pamet. niso vse testi, za primer ti dam, Renault vedno zmaga na NCAP, a na cesti ga pa en X5 v drek zavalja.
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Pe Jun 05, 2020 16:47

jernejm napisal/-a:
kr3mn1 napisal/-a:
no, štacuna kjer se dilaš za popuste in rabate, je za moje pojme mimo. Ker tja gredo pač ovce, da jih oni s popusti "ošišajo"

Ne palamudi. Napisal sem, da nikjer po spletu, ne pri nas, ne v tujini, nisem dobil stvari ceneje kot sem se zdilal zanje v tc. Če sem po tvojih standardih ovca, tudi prav.
Ko (če) boš sestopil s prestola boš mogoče videl, da mi, navadni smrtniki, nimamo neomejenih sredstev ali neusahljivega vira bogastva in ne nakupujemo po sistemu hočem in to takoj! Če verjameš ali ne, redko plačam prvo ceno za stvar ki jo hočem/želim/potrebujem. Če stane čez jurja, pa nikoli.

Komot se greva en test, jaz ti pošljem seznam stvari brez cen, ti pa mi jih zrihtaš za nižjo ceno. V Sloveniji. Po rednih cenah seveda, da te ne bodo kje "ošišali" tako grdo kot so mene :lol: :lol: :lol: Še zdej me zebe :twisted:

no, če ti nisi zmožen najti česa, načeloma ni moj problem. Vprašal si - napisal sem ti. Napisal sem ti tudi da ne bom delal reklam lahko mi pa ZS pošlješ - post je bil dolg skoraj 2 A4 strani. ZSja nisi poslal, zakaj naj sedaj se jaz tebi dokazujem? Časa imaš dovolj, da bi se šel še neke brezvezne igrice, jaz ta čas raje porabim za kaj drugega.

S temu odnosam kot ga imaš sedaj, mi je pa žal da sem sekundo časa porabil in ti sploh kaj pisal ali svetoval. je že tako, če veš kot ostali, pač izpadeš čudak. srečno vožnjo.
Nazadnje spremenil kr3mn1, dne Pe Jun 05, 2020 16:54, skupaj popravljeno 1 krat.
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Pe Jun 05, 2020 16:53

Marcel_Mastnak napisal/-a:Preklopna schuberth čelada je prau fina zadeva pa naj govori kdor če kaj če. Vrjetno jo sam ni poizkusil ali pa ima posebne zahteve ali SS motor...

Čelada - zajebi karbon pa kevlar pa plastiko - prvo kot prvo, mora pasat na glavo. pa če bi še tako rad imel Shoei, pa da njihov kalup ne paše na tvojo glavo, boš pač kupil Airoh, AGU, Shark...nekaj kar paše. Ne smeš vzet večje številke, ker pri padcu si gotof. Tako je odšel Simonceli. Za čelado samo v dobro trgovino. Pri nas poznam vse kar je v LJ in po gorenjski. Samo 1 trgovina je, kjer pravilno svetujejo, razni dr.Moto pa Yogi pa ostali kekci....sori ne - tudi TC so bolj tako tako. Eden ki ima celih 20 čelad v trgovini prodaja znamko, ne znanja. Vedi - Edina stvar na motorju ki je po zakonu obvezna je čelada. in to je alfa in omega zaščitne opreme. Lahko si polomiš roko ali nogo, boš preživel, ko enkrat steče čežana ven iz glave, je pa po tebi. Pojdi v avstrijo, moj predlog. Ne bom delal reklam tu, ker je prepovedano. Je pa nekaj - za ceno se dilat je mimo. Pravi prodajalec svetuje in proda, ne pa da se hendla za ceno. Cena ni vedno mirodajna pri čeladah. Razen če hočeš kupit preklonpno (bog ne daj teh jajc, sploh Nolanke ne...) potem je edina izbira Shubert. Ostalo pa kot sem napisal.

zakaj sploh komu kaj pišem...haha, zdej mam že mal svetoboljske :) integalna čelada ima pač kot ime pove - enotno lupino. Preklopna pa 4 zobčke. Test čelade je delan z vrha, s strani frontalno in od zadaj. Če priletiš postrani, ti sprednji del čelade odtrga. To ti bo povedal vsak letečman. Zakaj jo imajo letečmani, je pa jasno zaradi narave dela. imam zaposlenega večkratnega prvaka v spretnostni vožnji in inštruktorja več kot deset let pri sebi. ne bi razlagal vsega kar mi je povedal s ceste. bo še koga minilo.
jernejm
Kapitan
Kraj: TupaTam

OdgovorNapisal/-a jernejm » Pe Jun 05, 2020 18:56

@kr3mn1 dejansko sem hvaležen za vse kar ste tule napisali, vsi, ne samo ti. Po tvojem zapisu oz.nasvetu sem tudi mal pofehtal če lahko dobim kontakt na zs, pa ok, itak se mi ne da v tujino vozit. Sem pa npr. Schuberth sem kupil zato ker si ga priporočil in ker precej očitno veš, kaj govoriš.

Ne strinjam pa se s tem, da "pravi" trgovec svetuje in ponudi, ne pa da daje popuste. Rabatt ist eine stadt in Marokko varianta. To pelje pri nekaterih stvareh, pri prodaji opreme na drobno pač ne. Drugače tudi trgovci ne bi delali akcij, pa ima čisto vsaka trgovina z moto opremo oddelek z znižanimi artikli.

Konec dneva sem za (baje kvalitetno) čelado in opremo plačal precej nižjo ceno kot kjerkoli. Balkanc gor al pa dol.Ego-boosta ki ga dobijo nekateri pri tem, da lahko (pre)plačajo polno ceno česarkoli, ne rabim.
...ti krmi ga v valovih, ti brani ga v vetrovih...
dizel
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a dizel » Pe Jun 05, 2020 19:53

Marcel_Mastnak napisal/-a:Preklopna schuberth čelada je prau fina zadeva pa naj govori kdor če kaj če. Vrjetno jo sam ni poizkusil ali pa ima posebne zahteve ali SS motor...

Moja četrta povrst.Doživel sem tudi nesrečo rešila mi je glavo in ponovno sem nabavil shubert preklopno.
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Pe Jun 05, 2020 20:24

Kremni. Imel sem karambol s preklopno čelado. Priletel sem v kolega spredaj in potem s sprednjim delom čelade udaril po asfaltu tolk da se mi je kri ulila iz nosa pa ni bila čelada prevelika! Bila je tudi cenena čelada iz louisa ampak se ni kar razsula. Še danes jo imam na polici v zahvalo ker mi je služila odlično glede na ceno! Potem sem kupil nolan N103 ki je stala 300€ in bil nad njo globoko razočaran in sem jo prodal malo rabljeno. Umes mi je stric posodil schuberth C3 da sem jo poskusil na motorju in je za takrat bila znanstvena fantastika glede mehanizmov, udobja, velikosti in tišine. Nisem si je kupil ker sem za en čas takrat prenehal z motorjem zdaj pa imam eno integralno uvex ki je tudi proti zrelosti za menjavo. Naslednja bo samo in edino schuberth E1.

Ko in če se razsuješ do te mere ko ti utrga tisti prednji del, verjamem da boš imel še veliko drugih skrbi (če sploh).
Sva pa se s štirkami čelno zalimala pred cca 15 leti z znancem. Bila je nizka hitrost in nepregleden ovinek. Jaz brez čelade u izi cca 30km/h on pa ga je prpalil nasproti kolker je pač šlo s tomosom in je imel čelado. Jaz sem imel prebito arkado on pa počeno čelado in zlomljeno roko. Kaj in kako je do tega prišlo ne znam pojasnit ker med salto nisem mel časa opazovat. Hočem povedat da tud integralna čelada ni vsemogočna če prav priletiš. Še veliko zgodbic takih in drugačnih poznam iz prve roke pa bom rekel da zaupam preklopni čeladi. Njen velik plus je da če si v nesreči deležen urgentne oskrbe ti preklopne čelade ne snamejo dokler ni zraven potrebno osebje in aparati. Integralno ti morejo za potrebe umetnega dihanja... tega ti tvoji kolegi niso povedli?
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Pe Jun 05, 2020 21:07

Marcel_Mastnak napisal/-a:Kremni. Imel sem karambol s preklopno čelado. Priletel sem v kolega spredaj in potem s sprednjim delom čelade udaril po asfaltu tolk da se mi je kri ulila iz nosa pa ni bila čelada prevelika! Bila je tudi cenena čelada iz louisa ampak se ni kar razsula. Še danes jo imam na polici v zahvalo ker mi je služila odlično glede na ceno! Potem sem kupil nolan N103 ki je stala 300€ in bil nad njo globoko razočaran in sem jo prodal malo rabljeno. Umes mi je stric posodil schuberth C3 da sem jo poskusil na motorju in je za takrat bila znanstvena fantastika glede mehanizmov, udobja, velikosti in tišine. Nisem si je kupil ker sem za en čas takrat prenehal z motorjem zdaj pa imam eno integralno uvex ki je tudi proti zrelosti za menjavo. Naslednja bo samo in edino schuberth E1.

Ko in če se razsuješ do te mere ko ti utrga tisti prednji del, verjamem da boš imel še veliko drugih skrbi (če sploh).
Sva pa se s štirkami čelno zalimala pred cca 15 leti z znancem. Bila je nizka hitrost in nepregleden ovinek. Jaz brez čelade u izi cca 30km/h on pa ga je prpalil nasproti kolker je pač šlo s tomosom in je imel čelado. Jaz sem imel prebito arkado on pa počeno čelado in zlomljeno roko. Kaj in kako je do tega prišlo ne znam pojasnit ker med salto nisem mel časa opazovat. Hočem povedat da tud integralna čelada ni vsemogočna če prav priletiš. Še veliko zgodbic takih in drugačnih poznam iz prve roke pa bom rekel da zaupam preklopni čeladi. Njen velik plus je da če si v nesreči deležen urgentne oskrbe ti preklopne čelade ne snamejo dokler ni zraven potrebno osebje in aparati. Integralno ti morejo za potrebe umetnega dihanja... tega ti tvoji kolegi niso povedli?

veš, tu pri nas v Adergasu je bil en možakar. Kupil je novega hyunday ponija, pa je zletel s ceste in je avto gladko presekalo na pol. tik mimo njega. je bil tako vesel da je preživel, da je šel takoj po isti nov avto. upam da zastopiš poanto. slovensko je vedno, če enemu dela, potem je to normativ. in pika.

Če bi bile tako dobre, bi jih oglaševali kot non-plus ultra, integralne bi bile za revčke, vozili bi jih na GPjih itd. Vsak inštruktor in vsak policaj ti bo rekel, to je za na skuterja pa nič več.

Ostalo si pa povzel vse kar sem že napisal. Da je edina sprejemljiva Schubert, da so nolan preklopne jajca itd...samo brat se zgleda nobenmu ne da. Pa brez zamere, da se ti je kri ulila z nosa ampak nisi mel pretresa možganov, ti nisi fejst treščil. ko ti fali 2 tedna spomina, potem je malce bolj resno.
m1ha
Kontraadmiral
Kraj: Postojna

OdgovorNapisal/-a m1ha » Pe Jun 05, 2020 21:51

Pred 10 leti je bilo tako, da čelada mora bit Arai kombinezon Dainese, rokavice alpinestars, ker majo mezinec in prstanec zašivan skupaj, da pri padcu mezinca ne izpahne/zlomi (vem kako je to) in škornji alpinestars z veliko karbona. Vse ostalo so približki nečesa...Vse to velikokrat preizkušeno tudi pri padcih krepko nad 150km/h. Verjamem, da se do danes ni vse skupaj bistveno spremenilo, je pa možno da se je, ker ne spremljam (uporabljam) več teh stvari.

Lp Miha

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gosta