Te dni (mesec) naj bi se s prostim ocesom videl komet Neowise. Trenutno se pomika nekje pod Velikim vozom, v smeri SZZ. Viden naj bi bil od 22 ure dalje, se kak teden.
Ze par dni ga skusam najt pa ne gre, kljub daljnogledu (10x). Morda je prenizko na obzorju kjer je vedno malo meglic pa se ga preprosto ne vidi. Ali pa pac samo repa.
Ga je videl kdo slucajno?
Komet, ga je opazil kdo?
Moderatorji: moderator2, moderator
- 1stofficer
- Admiral
Re: Komet, ga je opazil kdo?
Tudi jaz že par dni hodim ven ob 22.00h in gledam v tej smeri pa nič.
lp.
lp.
Kake 2 dni sem poskušal, pa mi ni uspelo.
Bojda je s prostim očesom lepo viden z višjih krajev (hribov/gora).
Bojda je s prostim očesom lepo viden z višjih krajev (hribov/gora).
- SebastjanM
- Admiral
- Kraj: Celje
Naložiš si aplikacijo kot je npr. Stelarium ali Sky walk in s pomočjo telefona po nebu ciljaš od planetov, zvezd, satelitov, galaksij, kometov...
Uporabno in zanimivo.
Uporabno in zanimivo.
A tega?
Šli smo ga gledat na Stražo, to je tista cerkvica na otoku Istu. Pa sem ga slikal s telefonom. Da ga vidiš, rabiš precej temno nebo, brez lune. Slika je narejena 19. julija ob 22:33

Šli smo ga gledat na Stražo, to je tista cerkvica na otoku Istu. Pa sem ga slikal s telefonom. Da ga vidiš, rabiš precej temno nebo, brez lune. Slika je narejena 19. julija ob 22:33

motorni
- 1stofficer
- Admiral
SebastjanM napisal/-a:Naložiš si aplikacijo kot je npr. Stelarium ali Sky walk in s pomočjo telefona po nebu ciljaš od planetov, zvezd, satelitov, galaksij, kometov...
Uporabno in zanimivo.
Mam SkyMap in vem kje bi moral bit. Ampak kot pravim, iz nekega razloga se ga ne vidi.
@motorni
To ja! Dobro si ujel
če pogledaš temo zanimivi linki.., je tam še ena boljša slika.
motorni
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov