pinosat napisal/-a:kr3mn1 napisal/-a:Paco napisal/-a:pri nas je minimum cca 600m2 da sploh dobiš komunalije , pa objekt takav ali onakav tako da je potrebno pred naskokom na to previr ali sploh ustrezaš da lahko kandidiraš za vodo , elk ipd....
ja, ti si pod Zadrom

mi smo pod Gospičem

pa samo par km narazen na istem otoku. Mi imamo Daboja, pa Jasmino...pa se včasih komu čudež prikaže.
saj se ne mislim zaletavat s to parcelo, čeprav mi je lokacija in sama parcela zelo všeč, zato sem tudi vprašal tukaj raje...izkušnje so zlata vredne...mi je kolega, ki si je postavil hišo v Jakišnici na Pagu pred leti razlagal, da je moral za neko staro oljko, ki stoji sredi parcele, delat posebno pogodbo in jo posebej plačat ... to bi naj veljajo samo na Pagu in še nekje, se ne spomnim več. No, če je on mene takrat napizdil z zgodbo, sem jaz zdaj vas ...
ne, je kar res....Jakišnica je razred zase, oni imajo še vedno "svoje" priveze pa take fore, ker lučka uprava še ni zaplenila vsega. Pa tudi tako, tam je opranega denarja v vikendih, uhuhu...pa tanovi apartmaji, prvi red do mora - ja valda, samo še v morju niso, v strogo zaščitenem pasu kjer se ne gradi

jaz imam 5 oljk na parceli, starih tam nekih 500 let. jebancije več kot deset let, da so mi nehal vlamljat na parcelo, pa se jebal z narodam, čeprav mi v pogodbi piše - kupljeno sa svim dobrom. zajebi ti to. imaš sledeče izhode (sem na Lunu, še malo naprej od Jakišnice)
zamenjaš z drugo oljko, če je tvoja, in če se oba strinjata
plačaš cepljenje nove oljke (divjaka), če se oba strinjata
plačaš toliko, kolikor drv bi dobil iz olje (realno ene 5x toliko) če se oba strinjata
če se ne strinjata oba, je najbolje da se držiš stran in gledaš kako ti jo drugi obirajo
desci so tukaj včasih dedovali zemljo, hčerke pa oljke. in zato imaš sedaj, še vedno na lunu, parcelo od enega zagrebčana, pa oljko gor od neke splitčanke (so se razšli po svetu), pa take fore. sej pravim, 4 sem rešil, tapeta je pa "kao" od lastnika gostilne Jadran, v bistvu je bila od enega drugega, pa jo je iz inata vzel oz. odkupil, da pač malce draži zadevo. pa sem mu 2x poslal policijo, pa enkrat z motorko uletel v gostilno (ne tako kot se bere), in mu rekel da če gre z menoj, da mu napilim drva na dužinu koja mu odgovara itd....no sedaj sva na dobar dan, in to je to, pa pri miru me pusti, ker je videl da mi ne more do živega. jaz mam pa tam od 7-10L olja na leto od tega, ali pa kot letos, 0L.