Parcela

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kraj: Maribor
Kontakt:

Parcela

OdgovorNapisal/-a pinosat » Po Nov 02, 2020 18:39

Imam možnost nakupa parcele na kvarnerskem otoku, ki je kategorizirana kot kategorija maslenika, torej gospodarsko poljoprivredna parcela, ampak z odločbo mestnega odbora "postoji mogučnost" gradnje fiksnega objekta do 15m2 ali postavitev mobilne hišice do 50m2, ki seveda služi le osebni uporabi, ne za najem.
Ali ima kdo na forumu kake zanesljive informacije, kaj vse bi potreboval še , ker bi na parcelo postavil mobilno hišico. Sem klical na njihovo občino, pa sem po 15 minutah čakanja in prevezovanja zaenkrat obupal, s strani prodajalca se može sve, samo nič konkretnega, razen da za vodo ve, cca 400 EUR... In seveda , koliko bi me ti papirji še dodatno udarili po žepu, parcela je velikosti cca 250-350 m2, voda, elektrika in kanalizacija so ob parceli.

Slika
Nazadnje spremenil pinosat, dne Po Nov 02, 2020 20:35, skupaj popravljeno 1 krat.
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

Re: Parcela

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Po Nov 02, 2020 18:49

ali si v urbanem območju? če nisi, raje glej drugje. prvo kot prvo, si zelo široko povedal kje misliš kupit. to maš že par različnih občin, katera vsaka po svoje dela.

v maslenik lahko postaviš objekt za vzdrževanje maslenika. in ne 50m2 mobilno hišico, ki bo imela kar naenkrat še teraso, garažo, lopo, pa greznico itd....imel podobno situacijo, 12 let in sem dobil kazen pa gradbenega. ker sem postavil preden so prestrukturiral in posnel iz zraka. mojim dvem sosedom so podrli. pa sta potem počakala da so lahko zemljo prekategoriziral v travnike, pa sta postavla mobilke. ki jih pa sosedje budno gledajo, da ne bo kaj preveč zraslo. onadva istra, jaz Pag.

pravi naslov je - > biro za legalizacijo stavb, ki deluje na tem otoku. ti bo povedal ja/ne, kam pojdi etc..boš najbolje investiral tistih 100 evrov, pa vedel boš, kje si. sam pa ne boš veliko naredil. samo čas in denar zgubljal.
Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a pinosat » Po Nov 02, 2020 19:05

kr3mn1 napisal/-a:ali si v urbanem območju? če nisi, raje glej drugje. prvo kot prvo, si zelo široko povedal kje misliš kupit. to maš že par različnih občin, katera vsaka po svoje dela.

v maslenik lahko postaviš objekt za vzdrževanje maslenika. in ne 50m2 mobilno hišico, ki bo imela kar naenkrat še teraso, garažo, lopo, pa greznico itd....imel podobno situacijo, 12 let in sem dobil kazen pa gradbenega. ker sem postavil preden so prestrukturiral in posnel iz zraka. mojim dvem sosedom so podrli. pa sta potem počakala da so lahko zemljo prekategoriziral v travnike, pa sta postavla mobilke. ki jih pa sosedje budno gledajo, da ne bo kaj preveč zraslo. onadva istra, jaz Pag.

pravi naslov je - > biro za legalizacijo stavb, ki deluje na tem otoku. ti bo povedal ja/ne, kam pojdi etc..boš najbolje investiral tistih 100 evrov, pa vedel boš, kje si. sam pa ne boš veliko naredil. samo čas in denar zgubljal.

aha,torej poskusim dobit ta biro...je na Lošinju, kolikor mi je poslal posnetke , je cca 100m od naselja, nekako v gozdu za hišami, če ne bi bilo korone, bi šel dol pogledat, ampak zdaj žal ne morem ... no, tako kot si napisal v drugem odstavku, mi je po telefonu rekel tudi lastnik,objekt, 15m2 fiksni ali mobilna, s tem , da bi moral posadit kakih 10 oljk .. saj ni problem tudi par 1000 eur, samo da bi bilo vse papirno ziher za leta vnaprej, ker toliko potreben parcele nisem, da bi šel v nek riziko...
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Po Nov 02, 2020 19:14

pinosat napisal/-a:
kr3mn1 napisal/-a:ali si v urbanem območju? če nisi, raje glej drugje. prvo kot prvo, si zelo široko povedal kje misliš kupit. to maš že par različnih občin, katera vsaka po svoje dela.

aha,torej poskusim dobit ta biro...je na Lošinju, kolikor mi je poslal posnetke , je cca 100m od naselja, nekako v gozdu za hišami, če ne bi bilo korone, bi šel dol pogledat, ampak zdaj žal ne morem ... no, tako kot si napisal v drugem odstavku, mi je po telefonu rekel tudi lastnik,objekt, 15m2 fiksni ali mobilna, s tem , da bi moral posadit kakih 10 oljk .. saj ni problem tudi par 1000 eur, samo da bi bilo vse papirno ziher za leta vnaprej, ker toliko potreben parcele nisem, da bi šel v nek riziko...

meni je tega vn vrglo na brzino, so iz Reke. https://www.md-biro.hr/dodatne-usluge/l ... a-objekata Lahko ti dam od mojega "mojstra" iz Paga, samo najbolje da mal pogooglaš in najdeš nekoga na Lošinju. vem da majo v malem Lošinju (kolegica je tja poročena) ajd adijo lokalne zakone, še huje je pa na Krku. kakor komu pride - od kolega žena, dela na upravi za turizem, oddelek turistične nastanitve. njena šefica tala zvezdice apartmajem po temu, kako ji je všeč, in ne kaj ponujajo....pa take čudne.
Uporabniški avatar
Paco
Admiral
Kraj: Lj-Pag

OdgovorNapisal/-a Paco » Po Nov 02, 2020 19:33

pri nas je minimum cca 600m2 da sploh dobiš komunalije , pa objekt takav ali onakav tako da je potrebno pred naskokom na to previr ali sploh ustrezaš da lahko kandidiraš za vodo , elk ipd....
pojdi se z bikom bost!
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Po Nov 02, 2020 19:43

Paco napisal/-a:pri nas je minimum cca 600m2 da sploh dobiš komunalije , pa objekt takav ali onakav tako da je potrebno pred naskokom na to previr ali sploh ustrezaš da lahko kandidiraš za vodo , elk ipd....

ja, ti si pod Zadrom :) mi smo pod Gospičem :) pa samo par km narazen na istem otoku. Mi imamo Daboja, pa Jasmino...pa se včasih komu čudež prikaže.
Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a pinosat » Po Nov 02, 2020 20:00

kr3mn1 napisal/-a:
Paco napisal/-a:pri nas je minimum cca 600m2 da sploh dobiš komunalije , pa objekt takav ali onakav tako da je potrebno pred naskokom na to previr ali sploh ustrezaš da lahko kandidiraš za vodo , elk ipd....

ja, ti si pod Zadrom :) mi smo pod Gospičem :) pa samo par km narazen na istem otoku. Mi imamo Daboja, pa Jasmino...pa se včasih komu čudež prikaže.

saj se ne mislim zaletavat s to parcelo, čeprav mi je lokacija in sama parcela zelo všeč, zato sem tudi vprašal tukaj raje...izkušnje so zlata vredne...mi je kolega, ki si je postavil hišo v Jakišnici na Pagu pred leti razlagal, da je moral za neko staro oljko, ki stoji sredi parcele, delat posebno pogodbo in jo posebej plačat ... to bi naj veljajo samo na Pagu in še nekje, se ne spomnim več. No, če je on mene takrat napizdil z zgodbo, sem jaz zdaj vas ...
Nazadnje spremenil pinosat, dne Po Nov 02, 2020 20:35, skupaj popravljeno 2 krat.
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Po Nov 02, 2020 20:10

pinosat napisal/-a:
kr3mn1 napisal/-a:

saj se ne mislim zaletavat s to parcelo, čeprav mi je lokacija in sama parcela zelo všeč, zato sem tudi vprašal tukaj raje...izkušnje so zlata vredne...mi je kolega, ki si je postavil hišo v Jakišnici na Pagu pred leti razlagal, da je moral za neko staro oljko, ki stoji sredi parcele, delat posebno pogodbo in jo posebej plačat ... to bi naj veljajo samo na Pagu in še nekje, se ne spomnim več. No, če je on mene takrat napizdil z zgodbo, sem jaz zdaj vas ...

ne, je kar res....Jakišnica je razred zase, oni imajo še vedno "svoje" priveze pa take fore, ker lučka uprava še ni zaplenila vsega. Pa tudi tako, tam je opranega denarja v vikendih, uhuhu...pa tanovi apartmaji, prvi red do mora - ja valda, samo še v morju niso, v strogo zaščitenem pasu kjer se ne gradi :)

jaz imam 5 oljk na parceli, starih tam nekih 500 let. jebancije več kot deset let, da so mi nehal vlamljat na parcelo, pa se jebal z narodam, čeprav mi v pogodbi piše - kupljeno sa svim dobrom. zajebi ti to. imaš sledeče izhode (sem na Lunu, še malo naprej od Jakišnice)

zamenjaš z drugo oljko, če je tvoja, in če se oba strinjata
plačaš cepljenje nove oljke (divjaka), če se oba strinjata
plačaš toliko, kolikor drv bi dobil iz olje (realno ene 5x toliko) če se oba strinjata
če se ne strinjata oba, je najbolje da se držiš stran in gledaš kako ti jo drugi obirajo

desci so tukaj včasih dedovali zemljo, hčerke pa oljke. in zato imaš sedaj, še vedno na lunu, parcelo od enega zagrebčana, pa oljko gor od neke splitčanke (so se razšli po svetu), pa take fore. sej pravim, 4 sem rešil, tapeta je pa "kao" od lastnika gostilne Jadran, v bistvu je bila od enega drugega, pa jo je iz inata vzel oz. odkupil, da pač malce draži zadevo. pa sem mu 2x poslal policijo, pa enkrat z motorko uletel v gostilno (ne tako kot se bere), in mu rekel da če gre z menoj, da mu napilim drva na dužinu koja mu odgovara itd....no sedaj sva na dobar dan, in to je to, pa pri miru me pusti, ker je videl da mi ne more do živega. jaz mam pa tam od 7-10L olja na leto od tega, ali pa kot letos, 0L.
m1ha
Kontraadmiral
Kraj: Postojna

OdgovorNapisal/-a m1ha » Po Nov 02, 2020 20:48

pinosat napisal/-a:
kr3mn1 napisal/-a:

Saša?
Lp Miha
Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a pinosat » Po Nov 02, 2020 21:59

m1ha napisal/-a:Saša?
Lp Miha

Ne ...
al

OdgovorNapisal/-a al » Po Nov 02, 2020 22:52

adrenalinski šport: nakup parcele/nepremičnine na Hrvaškem :mrgreen:
gut lak to ol of ju
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Po Nov 02, 2020 22:58

pinosat napisal/-a: