Kaj trenutno počnem

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

Re: Kaj trenutno počnem

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Pe Nov 27, 2020 14:18

Misliš cc al 100s coupe?!
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Pe Nov 27, 2020 14:43

100S

ne vem kje sm CC najdu
Uporabniški avatar
sova
Admiral
Kraj: Solkan

OdgovorNapisal/-a sova » Pe Nov 27, 2020 15:39

Cabrio-coupe. :)

lp.
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Pe Nov 27, 2020 15:54

Ni blo cabriota
Uporabniški avatar
Wisdom
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Wisdom » Pe Nov 27, 2020 18:03

Jaz pa se pripravljam na CQ WW DX CW Contest. :D

Max. 36 ur "drajsanja" telegrafije na 40m valovnem območju,,, :lol:

Slika
Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kraj: Maribor
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a pinosat » Pe Nov 27, 2020 18:17

Wisdom, to še obstaja ?? ...Jaz sem v srednji šoli raztural...YU3DDR, cele noči sem preživel v klubu...pol pa direkt v gimnazijo
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Pe Nov 27, 2020 18:29

Jaz pa počnem te dni razen poznega popoldneva z lignji :wink: nekaj klesanja v kamnu :)
Slika
Slika
Slika
Orhideje upodobljene v kamnu :)
Uporabniški avatar
Wisdom
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Wisdom » Pe Nov 27, 2020 18:31

pinosat napisal/-a:Wisdom, to še obstaja ?? ...Jaz sem v srednji šoli raztural...YU3DDR, cele noči sem preživel v klubu...pol pa direkt v gimnazijo

Obstaja, pa še kako. Padajo rekordi v številu QSO, je pa res, da je vse šlo daleč naprej. Oprema, postopki, antenski sistemi, internet kot orodje za sporočanje, kje je kdo "odklofal" koga, Reverse Beacon, kjer SDR sprejemniki zaznajo tvoj in druge CQ klice in s tem se vidi kakšne so propagacije, itd. Mnogo so k priljubljenosti naredili digitalni načini dela, npr. PSK31, dandanes pa FT8. Jaz pa imam še vedno najraje SSB, CW in RTTY. Pred dvema letoma smo delali ekspedicijo iz Burkine Faso, XT2SZZ. Zanimiva izkušnja.
Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a pinosat » Pe Nov 27, 2020 18:57

Wisdom napisal/-a:
pinosat napisal/-a:Wisdom, to še obstaja ?? ...Jaz sem v srednji šoli raztural...YU3DDR, cele noči sem preživel v klubu...pol pa direkt v gimnazijo

Obstaja, pa še kako. Padajo rekordi v številu QSO, je pa res, da je vse šlo daleč naprej. Oprema, postopki, antenski sistemi, internet kot orodje za sporočanje, kje je kdo "odklofal" koga, Reverse Beacon, kjer SDR sprejemniki zaznajo tvoj in druge CQ klice in s tem se vidi kakšne so propagacije, itd. Mnogo so k priljubljenosti naredili digitalni načini dela, npr. PSK31, dandanes pa FT8. Jaz pa imam še vedno najraje SSB, CW in RTTY. Pred dvema letoma smo delali ekspedicijo iz Burkine Faso, XT2SZZ. Zanimiva izkušnja.

Jaz sem imel v 4 letih aktivnega ukvarjanja med leti 1979 in 1983 cca 10000 zvez, potrjenih 109 držav, mislim, da jih na svetu takrat ni bilo več kot kakih 140-150, 99% zvez na CW, zelo malo na SSB, v Cirkulanah so še vedno aktivni, jaz pa že 37 let nisem naredil nobene zveze, sem pa sam rukno toto diplomo, aprila 80, sem bil star 15 pa pol, prvi v Slo, pa 8. rezultat v celi Jugi, ki je bila radioamatersko takrat kar na nivoju ...

Slika
Uporabniški avatar
Wisdom
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Wisdom » Pe Nov 27, 2020 19:28

pinosat napisal/-a:Jaz sem imel v 4 letih aktivnega ukvarjanja med leti 1979 in 1983 cca 10000 zvez, potrjenih 109 držav, mislim, da jih na svetu takrat ni bilo več kot kakih 140-150, 99% zvez na CW, zelo malo na SSB, v Cirkulanah so še vedno aktivni, jaz pa že 37 let nisem naredil nobene zveze, sem pa sam rukno toto diplomo, aprila 80, sem bil star 15 pa pol, prvi v Slo, pa 8. rezultat v celi Jugi, ki je bila radioamatersko takrat kar na nivoju ...

Bravo, ni kaj reči. Naj omenim, da so še kar aktivni tudi tekmovalci v ARG. Glede na to, da sem ter tja plujem s čolnom, sem aktiven tudi iz 9A otokov v t.i. IOCA aktivaciji otokov. So pa države bivše YU še vedno zelo visoko na svetovnem parketu, tudi S5, kjer je kar nekaj tekmovalcev, ki s svojim znanjem, veščinami in tehniko redno prihajajo v 10 top na svetovni lestvici, neredko tudi na zmagovalni tron.
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » Pe Nov 27, 2020 21:10

Pa saj ta diploma pa ni toliko let nazaj :D :D :D , no bile pa so se rdece rutke in modre Titovke.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Pe Nov 27, 2020 21:53

Radioamater sem od 6. razreda osnovne šole. 1980 in 1981 sem bil republiški prvak v ARG in radiotehniki.
Najprej sem naredil 3,5MHz CW oddajnik 5W in predelal navaden kratkovalovni radio za sprejem AM, SSB in CW. Izdelal sem tudi radijsko postajo na 28MHz 40 kanalov 5W AM in jo dodeloval več let. Pozivni znak sem imel Lesi.
Sedaj sem aktiven v radioklubiu Triglav S53APR, ki je v moji neposredni bližini. Za telegrafijo sem pa zarjavel. :D
Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a pinosat » Pe Nov 27, 2020 22:12

Nikola T. napisal/-a:Radioamater sem od 6. razreda osnovne šole. 1980 in 1981 sem bil republiški prvak v ARG in radiotehniki.
Najprej sem naredil 3,5MHz CW oddajnik 5W in predelal navaden kratkovalovni radio za sprejem AM, SSB in CW. Izdelal sem tudi radijsko postajo na 28MHz 40 kanalov 5W AM in jo dodeloval več let. Pozivni znak sem imel Lesi.
Sedaj sem aktiven v radioklubiu Triglav S53APR, ki je v moji neposredni bližini. Za telegrafijo sem pa zarjavel. :D

Mi smo imeli dokaj dobre antene in pozicijo predvsem za 7MHz, tam sem tudi večinoma delal, si se moral fajn trudit za dobre DX zveze... danes za S59DDR vem, da so še aktivni, imajo kar porihtano, sploh prostore, pa tudi pozicijo idealno, so na visokem bregu brez nekih ovir ...jaz pa ne hodim več, ker enostavno si ne vzamem časa za to......sem mislil, da je to v modernem času zamrlo, razen z izjemami...pa očitno ni tako...mene je kot šmrkavca vlekla predvsem za tiste čase dosegljivost celega sveta, čeprav včasih med kako DX zvezo, četudi 100% skoncentriran, vsak ni mogel prepoznat Morseja v tistem šumu ... in si bil toliko bolj vesel, ko si dobil potrjen QSL nazaj ... postajo smo imeli pa Yaesu FT401
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Ne Nov 29, 2020 01:46

Slika

Ali se kdo tudi s tem ukvarja? Sem nekaj probaval, pa razen šumenja še ni drugega ratalo.
Xilinx Vivado HLx trainee
Uporabniški avatar
Wisdom
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Wisdom » Ne Nov 29, 2020 09:18

kasaudio napisal/-a:Ali se kdo tudi s tem ukvarja? Sem nekaj probaval, pa razen šumenja še ni drugega ratalo.

Poizkusi tukaj: http://websdr.org/

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gosti