Kaj trenutno počnem
Moderatorji: moderator2, moderator
Re: Kaj trenutno počnem
Hvala za link, vendar bom za začetek poizkusil uporabil dva SDR-a, ker jih itak imam veliko. Ta sdr sicer ni na vrhu prioritetne liste interesov, je pa vseeno zanimiva tematika.
Xilinx Vivado HLx trainee
koji k.
Nazadnje spremenil kr3mn1, dne Po Nov 30, 2020 13:58, skupaj popravljeno 1 krat.
kr3mn1 napisal/-a:lovil ribe v perzijskem zalivu.
sika je šašava, ker sem zajemal iz videa sliko....bojo pa v petek mogoče boljše slike. dans bo barakuda za večerjo.
A to ste podmornico vlekl za panulo, da je taksna brazda zadaj?
Kako pa, da so vsi 4je motorji v isti visini? To redko vidim in nisem nikoli zasledil zakaj?
-
al
mene tako rekoč za morilca označjo k hočm do Krka, eni pa v Emirate... a je to ista občina? 
al napisal/-a:mene tako rekoč za morilca označjo k hočm do Krka, eni pa v Emirate... a je to ista občina?
hm...pol foruma je dvoličnega, hodi in se šverca na moralno vprašljive odloke, pa uživa vikende ali pa jih je do sedaj na hrvaškem...tamle 1stofficer je še lepo slikal celo pot ko je jadral mimo Krka.. in objavil na FB, tukaj se piše, kako se izgonit, jaz kakega vzdrževanja barke v tem recimo ne vidim...pri nobenem od vas.
jaz imam pa 7 PCR testov v zadnjih 14h dneh za seboj, včeraj sem imel še HIV pa rentgen, pa poslovno sem tu - koliko od vas je šlo na test v 9h mesecih? večina ne. in kaj je tu sedaj narobe z mojo objavo? a je premalo pixlov? a se nisem dovolj pohvalil? noben od vas ne vidi, ko se delajo šihti po 16 ur na dan po cele tedne, samo na take stvari se pa znate obešat? jaz bi lahko visel po hrvaški vsak vikend, pa iz spoštovanja do drugih ne, čeprav se mi zdi tale norija mal adijo, tukaj pa vsi korona-friki, samo iščete pot da se izmuznete zakonu, da vas ne more nihče haklat.
evo sem zbrisal sliko, zadnja ki sem jo objavil na forumu.
kr3mn1 napisal/-a:al napisal/-a:mene tako rekoč za morilca označjo k hočm do Krka, eni pa v Emirate... a je to ista občina?
hm...pol foruma je dvoličnega, hodi in se šverca na moralno vprašljive odloke, pa uživa vikende ali pa jih je do sedaj na hrvaškem...tamle 1stofficer je še lepo slikal celo pot ko je jadral mimo Krka.. in objavil na FB, tukaj se piše, kako se izgonit, jaz kakega vzdrževanja barke v tem recimo ne vidim...pri nobenem od vas.
jaz imam pa 7 PCR testov v zadnjih 14h dneh za seboj, včeraj sem imel še HIV pa rentgen, pa poslovno sem tu - koliko od vas je šlo na test v 9h mesecih? večina ne. in kaj je tu sedaj narobe z mojo objavo? a je premalo pixlov? a se nisem dovolj pohvalil? noben od vas ne vidi, ko se delajo šihti po 16 ur na dan po cele tedne, samo na take stvari se pa znate obešat? jaz bi lahko visel po hrvaški vsak vikend, pa iz spoštovanja do drugih ne, čeprav se mi zdi tale norija mal adijo, tukaj pa vsi korona-friki, samo iščete pot da se izmuznete zakonu, da vas ne more nihče haklat.
Meni je pa ql. da si objavil, ker nisi nič narobe delal in tudi mislim, da se je al samo malo pohecal...
-
al
kr3mn1 napisal/-a:al napisal/-a:mene tako rekoč za morilca označjo k hočm do Krka, eni pa v Emirate... a je to ista občina?
Ja madona no. ti se mi zdiš pa res nesrečen.
1.) ali ne vidiš na koncu objave tega smeškota:
2.) toliko me že bereš tudi, da bi lahko razumel moj način. pa saj mislim, da si ampak moraš nekaj.. ne?
3.) zakaj si zdaj užaljen? zadnijč si nas označil, da smo punčke, ker sanjaramo o nekem pobegu... ne vem kdo je zdaj "punčka" (citiram:"zadnja slika, ki sem jo objavil na forumu")....
4.) če že moraliziraš nam, ki smo hodili oktobra na barke in se pri tem sklicuješ na poslovne poti, ja ne vem kaj potem delaš na morju. daj, naredi sestanek in se zapri v hotelsko sobo, pa na letailišče in nazaj... Aja, moral si povedati kako veliko delaš...? ali kaj?
Daj razumi prosim, da smo si pač različni. In razumi, da večina ne bo dol padla ob tem, če našteješ vse svoje kvadrate in kubature in kaj vem kaj še vse, od rektalnih do oralnih pregledov in testov, da vseznalstava ne omenjam... To, vsaj mene, popolnoma nič ne impresionira.
Od tega silnega iskanja potrditve tvojega ega jaz, kot uporabnik foruma nimam nič.
Če je pa to del tvoje terapije pa jo vseeno izvajaj. Dokler ni žaljiva in dokler ti daje občutek večvrednosti... zakaj pa ne.
So ali pa smo tukaj tudi uporabniki, ki smo za (forumu poznan) vrednostno primerljiv nakup vseh tvojih ne- in premičnin porabili občutno manj časa vloženega v delo, pa se ne razpočimo tukaj gor.
Pravzaprav si mislim: poglej ga nesrečnika, ves čas zdoma... Lej jaz ti nisem kriv, če imaš tak poslovni model. Vsak po svoje a ne... In tudi razumem, da moraš pač nekje iskati simpatizerje, ki se jim to zdi blazno fino.
Vtakneš se v skoraj vsako temo, kjer nam predavaš iz pedistiala svojega nadjaza in nam dopoveduješ kako mi nimamo pojma o tem in onem. Ker večina pravih znalcev ignorira tvoje pametovanje, pa tega verjetno nisi opazil, ti daje to lažni občutek, da imaš prav.
Ko ti kje zmanjka, vstaviš svojo preteklost. Mene nisi impresioniral. Niti tvoja “težka” zgodba ob svečah in mrazu...
Kaj s tem sporočaš, razen tega, da potrebuješ konstantno dokazovanje?
Samo tukaj te jezi, ker ne dobiš potrditve.
Potem bežiš v neke provokacije in si domišljaš, da se “vžigamo” zaradi tvojih zapisov.
Jaz ti nič ne zavidam.
Uživaj, če ti seveda v tako natrpanem delavniku ostane še kaj časa...
Lol. Mal si falil celo temo, ampak ok. Jaz rad povem vse, eni se pa radi fine delajo in dokazujejo, ko jih pa postaviš pred dejstva, so pa tiho.
In če te stranka povabi na ribičijo, se bom v hotel zaprl al kaj?
V glavnem, sem že napisal in se prekršil s tem prispevkom. Srečno jadraj, mogoče se srečamo kje.
In če te stranka povabi na ribičijo, se bom v hotel zaprl al kaj?
V glavnem, sem že napisal in se prekršil s tem prispevkom. Srečno jadraj, mogoče se srečamo kje.
-
al
@kr3mn1
lej, tudi jaz, kot vidiš, vse povem. Predvsem pa nisem tiho.
Naredi kar želiš a jaz lahko govorim iz svoje izkušnje. Pred leti sem forum zapustil, pobrisal večji del prispevkov... Skratka, siten, naveličan sem šel.
Ni imelo kaj posebno smisla, čeprav se mi je takrat zdelo drugače.
Ignoriraj mojo prejšnjo objavo ali pa premisli o njej (pa še meni, o meni kaj napiši, če želiš)...
Uživaj in ja... mogoče se pa kdaj srečamo...
lej, tudi jaz, kot vidiš, vse povem. Predvsem pa nisem tiho.
Naredi kar želiš a jaz lahko govorim iz svoje izkušnje. Pred leti sem forum zapustil, pobrisal večji del prispevkov... Skratka, siten, naveličan sem šel.
Ni imelo kaj posebno smisla, čeprav se mi je takrat zdelo drugače.
Ignoriraj mojo prejšnjo objavo ali pa premisli o njej (pa še meni, o meni kaj napiši, če želiš)...
Uživaj in ja... mogoče se pa kdaj srečamo...
kasaudio napisal/-a:Hvala za link, vendar bom za začetek poizkusil uporabil dva SDR-a, ker jih itak imam veliko. Ta sdr sicer ni na vrhu prioritetne liste interesov, je pa vseeno zanimiva tematika.
Kakšno anteno pa uporabljaš z SDR dongle? Imaš kaj Bandpass filtrov? Nekateri USB dongle SDR sprejemajo malo višje, ne na HF.
Kakšno anteno pa uporabljaš z SDR dongle? Imaš kaj Bandpass filtrov? Nekateri USB dongle SDR sprejemajo malo višje, ne na HF.
Zaenkrat antena ni 0 posebnega. Žica. Testiram oddajanje/sprejem na meter razdalje, samo toliko, da bi nekaj delovalo. Tudi ojačevalnika izhoda nimam, gre mi zgolj za princip delovanja.
Zadeva, na kateri SDR laufa je Red Pitaya in ni USB dongle. Fizičnih filtrov ni, vse se procesira v FPGA.
https://www.redpitaya.com/
Avtor SDR bitstreama in back-enda je en zelo brihten fant, Pavel Demin
http://pavel-demin.github.io/red-pitaya-notes/
Red Pitayo precej uporabljam pri razvoju in izdelavi svojih aparatur. SDR mi je kar fascinanten, vendar je treba tudi pri stvareh ki so zanimive potegnit črto. Trenutno bi mi bilo povsem dovolj na eni RP oddajat in na drugi sprejemat na 1m. Lahko tudi koaksialec iz oddajnika direktno v sprejemnik. In če bo zanimivo, potem so na vrsti antene in ojačevalci. Morda si poleg svoje nmea2000 naprave na barko dodam še sonar in radijsko postajo
Da se še jaz malo pohvalim in se hkrati tudi opravičujem vsem ostalim, ker pač ni debata o ...
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Red pitaya... je F1 platforma za vožnjo bicikla pardon globinomera.
Prijatelj je izdelal z Red Pitayo SDR sprejemnik za 10GHz... s katerim je naredil zvezo z odbojem od lune video....
V Radioklubu se igramo občasno z enim low cost SDRom samo je ta na Red Pitayi veliko boljši.
Prijatelj je izdelal z Red Pitayo SDR sprejemnik za 10GHz... s katerim je naredil zvezo z odbojem od lune video....
V Radioklubu se igramo občasno z enim low cost SDRom samo je ta na Red Pitayi veliko boljši.
Super slišat. Tudi sam sem navdušen nad zmogljivostjo. Kot volumometer zadeva deluje izvrstno. Ne dvomim da tudi za sdr ni dobra izbira.
Da pa zadevo zaviješ v robusten, zanesljiv in uporaben paket, pa tudi z RP zadeve niso povsem enostavne.
Red pitaya... je F1 platforma za vožnjo bicikla pardon globinomera.
Citirani stavek ima blago zasmehovalni pridih. Jaz ga razumem tako, da je uporaba RP za namen preciznega volumometra (= merilnik odboja pulza od dna do gladine in nazaj) popoln overkill oz. je zgrešena.
Ob začetku razvoja te zadeve sem kot potencialne platforme izbiral med PSOC 5LP, PSOC 6LP, MKR VIDOR 4000 in Red Pitayo. Razni klasični arduini, raspberry-i tukaj odpadejo, razlogov zakaj najbrž ni treba navajati.
Potrebna volumska resolucija (0.1 mL v cca 1L) narekuje vsaj 10MHz vzorčenje, skenirati je potrebno 500 krat v sekundi. Po istih žicah kot pulz tresne senzor se tudi posluša odboj. Zahetvana je vizualizacija pulza in odboja za namen kontrole, wifi/bluetooth povezljivost s SW. Terenska uporaba.
V okviru reduciranih projektnih zahtev sem v prvi fazi zadevo naredil s superkompaktnim PSOC 5LP, vendar je bila resolucija občutno preslaba. Tudi procesor je počepnil in več kot 30x ni skeniralo.
Procesorsko bi bil sigurno kos tudi MKR VIDOR 4000, potrebo bi bilo dodati še ustrezen ADC in plačati Intelu 4000€ za Quartus Prime Pro. Z Lite se kaj pametnega ne da narest.
Katera platforma bi po tvoje efektivneje peljala ta "picikel"? Zadeva naj bi bila v 3eh mesecih finančno sprejemljivo realizirana.
Nikola T. napisal/-a:Red pitaya... je F1 platforma za vožnjo bicikla pardon globinomera.![]()
Ja 400W na 10 GHz ni mačji kašelj. Jaz sem pred leti načrtoval 144 EME delo, pa potem ni prišlo do realizacije. Imel sem skoraj vse, 4 long yagi antene, 1kW ojačevalec, transverter, potem pa je zmanjkalo volje in cekinov za nakup elevacijskega rotatorja. No, lahko bi ga naredil tudi doma, saj sem imel dvigalko od enega starega avta močan motor. Kakorkoli, šel sem nazaj na kratki val. Tam je vedno nekdo prisoten, na VHF in višje je po to samo med tekmovanji. So pa SDR zadeve dandanes in. Jaz se igram večinoma z FT-2000 in IC-7300,,,
Kdo je na strani
Po forumu brska: PogachnyK in 3 gosti