Kaj trenutno počnem
Moderatorji: moderator2, moderator
Re: Kaj trenutno počnem
Ena taka za 35 l bi morala zadostovati,sploh ker ima glikol manjši raztezek in višjo točko vrelišča ,kot voda.
-
al
polanc napisal/-a:Ena taka za 35 l bi morala zadostovati,sploh ker ima glikol manjši raztezek in višjo točko vrelišča ,kot voda.
zdaj mam 25l pa ni bilo ok.
Zanimivo..pol imaš preko 250 l medija v sistemu..40 smo jih dosodili kolektorjem,50 m cevi fi 25 mm kvadratnih je 100 lcca...da ima izmenjevalec 50 l ..po moji logiki manj kot tolk.Pa smo šele na 190 literčkih.nebi smelo kuhati in dvigovati pritiska preko 2,5 bara...razen če je pumpa čist prepočasna,imaš nekje zračni žep,ali pa varnostni ni to kar piše na njemu.Pa zanima me kolk stopinj pride voda v bojler in kolk ga zapušča...pri hitri pumpi je razlika mala,pri počasni velika..
Verjetno ima še precej več, ali pa je raztezna fuč. Jaz imam 97L raztezno, 1.5m2 zalogovnik, 2km 16 cevi za talno in 14 radiatorjev od tega 1.5m2 segrevam na ~90°C pa nekako za silo špila. Enkrat bo treba še raztezno malo povečat.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Ja samo ti govoriš o centralni Al pa o kolektorjih in tu ne more bit veliko več medija kot sem predvidel..
Mogoče je meh v raztezni shodil.
-
al
zdaj bom dal 50l pa da vidm.
Servisiram in čistim oldtimerja.
Vse še original, konzerviran je bil, olje v peti kot novo.
Vožen pa ni bil vsaj 25 let.
Motor je bil z začetkom 70ih zelo drag dobil se je prek vez, lastnik je moral vzeti celo kredit.
https://www.youtube.com/watch?v=wXOpQOz8HqY

Celo nalepka uvoznika, ki ga ni več...

Vse še original, konzerviran je bil, olje v peti kot novo.
Vožen pa ni bil vsaj 25 let.
Motor je bil z začetkom 70ih zelo drag dobil se je prek vez, lastnik je moral vzeti celo kredit.
https://www.youtube.com/watch?v=wXOpQOz8HqY

Celo nalepka uvoznika, ki ga ni več...

Das Ist Valter
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Takle ohranjenih pa res ni velik naokol. Primeren za na stojalo in kdaj pa kdaj po kaki sladki vodi zapeljat.
Lepotec.
-
al
zelo lepo
Dobro si ga "spedenal" 
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
Ta je pa res star. Vidim da je gor še moja nalepka tam nekje iz leta 1983. Vsa čast če še dela.
Lep dan in mirno morje.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost