Kaj trenutno počnem
Moderatorji: moderator2, moderator
Re: Kaj trenutno počnem
Iztok,
Ali se se mogoče zmotil pri pozdravu. Osnovnega posta nisem napisal jaz ampak fakinx. Bo verjetno on odgovoril na tvoja vprašanja o navigaciji.
Transponder pa je pri FPL, ki letijo pri nas VFR skoraj izključno S ali C, vsaj za GA. Tudi za lete, ki priletijo iz tujine.
Res pa je, da se zavračajo FPL, ki nimajo Y opreme.
MKN
Ali se se mogoče zmotil pri pozdravu. Osnovnega posta nisem napisal jaz ampak fakinx. Bo verjetno on odgovoril na tvoja vprašanja o navigaciji.
Transponder pa je pri FPL, ki letijo pri nas VFR skoraj izključno S ali C, vsaj za GA. Tudi za lete, ki priletijo iz tujine.
Res pa je, da se zavračajo FPL, ki nimajo Y opreme.
MKN
Bencin majster nas je že čakal ob prihodu. Smo se vse prej dogovorili po mailu. PPR je za LKVO obvezen. Obrnili bi v 30 min, če ne bi hčera rabila opravit še pre-flight briefinga. Pisanje papirologije je vzelo večino časa... (skupaj 45 min)Nikola T. napisal/-a:Zanima me koliko časa vam je vzelo tankanje v Pragi?
So pa fantje na handlingu izjemno prijazni. Vse klapa. Ker smo bili zaradi poznega odhoda iz LJMB malo pozni, so nam uredili v stolpu delay brez problema. Če kdo rabi: handling@aero.cz
Paziti je potrebno na odprtost letališča, ki je zelo omejena (navadno 0530-1300Z oz. kakor je promet). Seveda mastno zaračunajo prihode izven tega časa. AIP pravi, da je vse bolj ali manj HX. Landing fee z dodatkom člana posadke je bil 61€, sicer je več kot pol manj. Nisem pa še nikjer (razen tu) doživel, da lahko avto parkiraš na platformi...
Natančno okroglih 54 czk (cca 2,10€). Primerljivo našim cenam (+/- nekaj centov). Na Poljskem (EPPO) je 100LL skoraj 2,50€!!! Klinc, smo nalili do vrha v upanju, da jo bomo lahko takoj v torek zjutraj podurhali domov. Je pa na športnem letališču Kobylnica (EPPK) 2,28€. Grrrr... Če se komu zdi, se splača iti tja hangar pogledat. Lesen hangar letnik 1942 (Luftwafe, jasno), kot nov. V njem pa Zlini, Extre, naša "nova" Cessna... in dom akro skupine Železny. Vodja je ex F-16 pilot in upokojeni poveljnik bližnje baze na Krzesiny (EPKS). V drugem (betonskem) hangarju pa kraljuje (leteči!) An-2 (se ga malo vidi na eni sliki v ozadju) in pa seveda naša Cessna. Tam je še nekaj krša in nekaj razstavljenih letal... Na letališču imajo toliko ruske tehnike, da ne moreš verjet, celo en Mig-21 je obstal tam. Baje pa je vojska kar nekaj drugih letal šele pred kratkim (v zadnjih nekaj letih) odstranila. Letališče sicer prestavljajo, ker se okoliški živelj razburja... (pa je bilo vse OK od 1941Nikola T. napisal/-a:Kot vidim imajo 100LL? (Se morda spomniš cene, tako malo za primerjavo po EU)
Ej, pojma nimam. Tega uporabljam zgolj za Direct-to in (GPS) merjenje razdalje od sredstev. Za tekočo navigacijo uporabljam SkyDemon na tablici in kot back-up še na telefonu. Pregledno, posodobljeno, prijazno, z vsemi potrebnimi informacijami samo en touch stran. Bi si upal z njim (seveda v kombinaciji s standardno radionavigacijsko opremo) leteti tudi IFR pod določenimi pogoji. SVFR pa sploh ni problem. Niso pa naša letala certificirana za IFR (nekaj dela, nekaj ne), zato to ni opcija, razen v primeru sile.Nikola T. napisal/-a:Opazil sem, da ste navigirali s GNS430. Majhen, zanesljiv in nepogrešljiv z way pointi za mednarodne lete, še posebej za take daljše izlete. Vam je kakšen way point falil na poti? Če je falil - kdaj je bila kartica osvežena?
Transponder je GARMIN GTX 328 Mode S. Precej standardna zadeva v naši kiriki aviaciji.Nikola T. napisal/-a:Transponder se mi zdi starejši ampak, ker ne vidim ADS-Bja je verjetno že ES kajti drugače od 7.12.2020 ne bi mogli več leteti niti VFR v kontroliranem zračnem prostoru EU. Se morda motim ali sem kaj spregledal?
He, he, he... 110 mph IAS (je bilo pa 120 kt GS na 0065Nikola T. napisal/-a:Kot vidim ste leteli s cca 110 vozli... ja Cesna ni ravno hitra ampak je pa dober občutek že zgolj to da letiš, še posebej v teh korona časih. Ko bom imel malo časa bom opisal septemberski let na Korziko.![]()
LP Iztok
Daj, opiši pot na Korziko (saj nekaj malega si že v eni drugi temi). Vedno rad preberem take stvari. Mogoče tudi kdaj koga malo "skopiram". Res, da smo morjeplovski forum ampak tema je pa "Vse kar ne spada nikamor"...
Stranice spolirane in polakirane, notranji plehi pocinkani, mrežice pokromane.

Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Fertik.

- SebastjanM
- Admiral
- Kraj: Celje
Dober aparat!
Odlično si ga restavriral zdaj je kot nov.
Če te zanima mi je ostalo par komadov GOODYEAR opekačov viška, gratis seveda.

Če te zanima mi je ostalo par komadov GOODYEAR opekačov viška, gratis seveda.

Das Ist Valter
Se priporočam za enega.
Se priporočam za enega , prosim. Widman.
Dodatek:
Drugače pa Aegirkrasno delo
ko si razstavil nisem mogel verjet končnemu izdelku
lp
Dodatek:
Drugače pa Aegirkrasno delo
ko si razstavil nisem mogel verjet končnemu izdelku
lp
pojdi se z bikom bost!
Enga se pa res nebi branil. Me je ravno mama spraševala kdaj pride še za njeno kuhinjo en tak... 
Hvala. Všeč so mi te večne klasike, sicer bi lahko šel po novega sam je nerazumno drag in v veselje mi je renovirat stara jajca.
Hvala. Všeč so mi te večne klasike, sicer bi lahko šel po novega sam je nerazumno drag in v veselje mi je renovirat stara jajca.
Tudi jaz bi enega Goodyearjevega vzel 
AEgir napisal/-a:Enga se pa res nebi branil. Me je ravno mama spraševala kdaj pride še za njeno kuhinjo en tak...
ma super si zrihtal...
AEgir napisal/-a:Fertik.
No tole si pa lepo uredil.
Pa bo v uporabi, ali samo za gledat?
Hvala. V uporabi, sam čakam še na nove grelce, morali bi biti že tle pa so se nekje zataknili zgleda. Rad bi začel zajtrke jest, pa sem se tko lotil. 
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost