Prosim elektro-znalce za nasvet glede možne dodatne uporabe zadevice, ki jo pravkar kupujem;
Gre za solarni polnilec/powerbank za telefone/tablice. Če vzamem nekaj takšnega (primer - https://www.conrad.si/p/power-traveller ... -w-1666484,
https://www.amazon.de/-/en/TP-solar-Fol ... 032&sr=8-6 ), ki poleg USB izhodov omogoča tudi 19V izhod – npr. z moškim konektorjem za cigaretno dozo – bi lahko to uporabil kot extra polnenje za aku v avtu in na barki?
Dodatno vprašanje – ve kdo kako so vezane cigaretne doze v avtomobilih – je mogoča obratna uporaba, da se preko njih polni aku?
In če ja – gre to verjetno samo pri tistih, ki so sicer stalno pod napetostjo? V mojem avtu je tako, da tisti dve pri armaturi in pri zadnjih sedežih delujeta samo ob kontaktu, tista v prtljažniku pa mislim da stalno.
To bi bila samo dodatna zadeva, če bi kdaj potreboval (v avtu se kar pogosto zgodi, da skoči v econo-mode in potem določene stvari ne delujejo več, dokler ga ne zaženem) – ker glavni namen je zanesljiv vir napajanja telefona/tablice in luči za moje kolesarske potepe in podobno.
Ideja za pomožno napajanje?
Moderatorji: moderator2, moderator
Re: Ideja za pomožno napajanje?
tle ni diode, da bi spuščala sam ven štrom ,torej gre tud not..Sam če je mal več vatov, mora bit regulator ,de ti kako elektroniko v avtu ne pokur previsoka napetost..
-
Rok-11
- Admiral
- Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.
wati... so tam nekje med 20 in 30. To najbrž še ni panike, da bi kaj skurilo?
Te vtičnice so po navadi varovane z 15 a varovalko..krat 12 voltov je to 60 w moči preko prsta.Je pa to kr velika moč za srednji kontakt na vtičnici tako da glih 60 w nebi priporočal pa kabli MORAJO tud biti ustrezno dimenzionirani.
20v izhoda se kar direktno ne da uporabit za polnjenje 12v akumulatorja, če si kdo tako predstavlja. 20v izhod je namenjen napajanju prenosnikov po mojem vedenju. 20v izhod na 12v aku >50Ah bo začel oddajati dimne signale v kolikor nima točkovne zaščite.
Xilinx Vivado HLx trainee
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 14 gostov