Webasto

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

Webasto

OdgovorNapisal/-a MareC » To Dec 07, 2021 09:40

imamo mogoče tukaj na forumu koga, ki se na to spozna, servisira
gre za webasto v avtomobilu imam par vprašanj
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

Re: Webasto

OdgovorNapisal/-a AEgir » Sr Dec 08, 2021 08:50

Kaj te zanima točno? Jaz sem svojega popravil ko je nehal delat pozimi, bil je pa če se prav spomnim thermo top c bencinski. Pri mojem je shodila pumpa za gorivo.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » Sr Dec 08, 2021 09:04

AEgir napisal/-a:Kaj te zanima točno? Jaz sem svojega popravil ko je nehal delat pozimi, bil je pa če se prav spomnim thermo top c bencinski. Pri mojem je shodila pumpa za gorivo.

jaz ga imam v Fordu Galaxy diesel, aktivira se, zažene ventilator, pumpa se sliši da dela , ko bi pa moral prižgat pa ugasne in zasmrdi po nafti
gledal sem, da ima to vžigalno svečo
ti serviserji so draguljarji, je rekel da cca 500€ pride popravilo???
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Sr Dec 08, 2021 09:20

Te svečke so na ebay.de okol 50€, moraš najprej točno vedet serijsko webasta in če se le da točn tip sveče, listek na kablu ali pa je na sami sveči številka. Naročiš pol pa zamenjaš, problem je sam če je webasto stlačen v kakšen totalno nedostopen kotiček pod havbo, pa menda te novejši za menjavo rabijo tudi priklop na diagnostiko.

Je pa to z diagnostiko verjetno vezano na tiste avtomobile, ki so serijsko prišli z webastom, če je standalone sistem (naknadna montaža), bi moral delat po menjavi. Po moje vsaj.

Sicer če nimaš dostopa do lifta je to bolj jeba delat. Pelji kakšnemu avtoelektričarju dobremu, sm prepričan da ti uredijo za precej manj. Tam na brnčičevi avtoelektrika novak mislim da je, oni bi znal to zrihtat bistveno ceneje. So kr maherji.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » Sr Dec 08, 2021 09:25

AEgir napisal/-a:Te svečke so na ebay.de okol 50€, moraš najprej točno vedet serijsko webasta in če se le da točn tip sveče, listek na kablu ali pa je na sami sveči številka. Naročiš pol pa zamenjaš, problem je sam če je webasto stlačen v kakšen totalno nedostopen kotiček pod havbo, pa menda te novejši za menjavo rabijo tudi priklop na diagnostiko.

Je pa to z diagnostiko verjetno vezano na tiste avtomobile, ki so serijsko prišli z webastom, če je standalone sistem (naknadna montaža), bi moral delat po menjavi. Po moje vsaj.

Sicer če nimaš dostopa do lifta je to bolj jeba delat. Pelji kakšnemu avtoelektričarju dobremu, sm prepričan da ti uredijo za precej manj. Tam na brnčičevi avtoelektrika novak mislim da je, oni sem prepričan bi znal to zrihtat bistveno ceneje. So kr maherji.

jp imam serijsko vgrajenega , moram ga samo locirat, pa ga probam odmontirat in pogledam svečo
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Sr Dec 08, 2021 09:30

Če bi se rad vozil brez webasta not, cevki hladilne tekočine poveži skupaj s kosom bakrene cevi in dvema objemkama.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » Sr Dec 08, 2021 09:39

AEgir napisal/-a:Če bi se rad vozil brez webasta not, cevki hladilne tekočine poveži skupaj s kosom bakrene cevi in dvema objemkama.

ok, hvala
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Sr Dec 08, 2021 10:36

Stari enoprostorci VAG grupe so meli to varjanto kot pomožno gretje kabine. Nahaja se zadaj na šoferski strani pred premo. Brez njega v pozimi sila žalostno v avtu…
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Dec 08, 2021 20:55

Indikator plamena je zasajen in ne sporoča mašini,da v njej gori,zato zapre le ta dovod goriva.Potegn jo ven na kablu in jo obriši pa bo tup bzzzzzzzzzzzzzzzz.Ne rabiš verjetno nobenega orodja,odvisn od montaže sicer.LP Iztok
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » Sr Dec 08, 2021 21:40

polanc napisal/-a:Indikator plamena je zasajen in ne sporoča mašini,da v njej gori,zato zapre le ta dovod goriva.Potegn jo ven na kablu in jo obriši pa bo tup bzzzzzzzzzzzzzzzz.Ne rabiš verjetno nobenega orodja,odvisn od montaže sicer.LP Iztok

čuj čuj Iztok, pridem do tebe, prnesem dvanjast pack pa probama :lol: :lol:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov