Agregat
Moderatorji: moderator2, moderator
Re: Agregat
Ne vem, zakaj se upiraš osveščanju o pravilnem načinu priklopa agregata? Jamčiš, da ne more priti do poškodbe? Jaz trdim, da lahko in se je zgodilo.
Agregat je 2 krat nevaren ..in z elektriko in z plini...Kakor koli bodite previdni..
-
CAR
- Admiral
- Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab
Hvala. Potem bom naredil kot ste navedli. Razdelil omrežje in agregat s stikalom oz bom našel nekoga da mi to naredi, da ne bo šalabajzarsko. Se strinjam varnost je na prvem mestu.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
matoz napisal/-a:Ne vem, zakaj se upiraš osveščanju o pravilnem načinu priklopa agregata? Jamčiš, da ne more priti do poškodbe? Jaz trdim, da lahko in se je zgodilo.
Ne upiram se, niti oporekam. Pravilno je, kot si opisal, torej preklopno stikalo in posebna vticnica. To tudi sam zagovarjam. Pravim edino, da ni nevarnosti, da bo denimo elektricarja v trafo postaji stteslo zaradi enega majhnega agregata v eni hiši, zato ker bo ta agregat, ce ne bo lastnik prej odklopil varovalk, pocepnil in ne bo utegnil spustiti v omrezje nič. Se pravi, bo lastnik agregata moral zagotovo odklopiti varovalke, da bo sploh majhen agregat zalaufal. Seveda je bolj smiselno imeti to urejenonprekonstikala. Drugo pa je, ce se v bajti kjet je agregat ljudje igrajo z napeljavo, še posebej s kakim podaljškom, ki ima samca na obeh koncih. Tu pa so že bile smrtne žrtve.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov