Pomladi parkiram zraven avta takoj opazim da ima prednjo levo gumo čisto prazno. Ne samo to je bila že precej uničena od vožnje po prazni. Nč ko se vrnem pred mano hodi par do avta in veselo v avto. Ženska bo vozila tip sedi zraven. Gume itak nista opazila. To ne bo uredu si mislim toliko filinga kot imata za tehniko bosta še šla na avtocesto in se stresla v kako ograjo al po pod kamion pa jih bom imel na vesti, ker jih nisem opozoril. Sta že štartala v rikverc in naredila par metrov gumo že skoraj "slači s platišča onadva nič. Prva in naprej v koloni. Skočim za njima potrkam na šipo in rečem gumo imata čisto na tleh. Me pogledata u stilu "kaj težiš" tipa povabim ven da vidi kaj se dogaja. Aja a to je ful narobe, ker drugače imamo naslednji teden avto naročen na servis pa bodo takrat to rešili? Ok si misim a to da slači gumo s platišča tebi zgleda, da se lahko voziš in boš reševal naslednji teden?
Zdaj sem bil že na tisti točki, ko bi rekel ma vozi dalje boš itak čez nekaj časa morda dojel kaj ti govorim.
Nč prevlada v meni tisto "krščansko dobro" in rečem dej zapelji nazaj na parking to je treba menjat. Skratka menjamo oziroma jim menjam z rezervo, ki je bila pogojno polna jih usmerim k vulkanizerju da dopumpajo. Nisem 100% prepričan, da sta rekla hvala.
Ok si rečem, zadnjič, da sem pomagal nekomu, ki me ni vprašal za pomoč. On ima občutek, da je vse uredu zakaj bi mu pomagal...
No in potem pride letošnje poletje s tamalim sediva na pomolu in eni "junaki" ne bom napisal iz katere slo regije, da ne bo izgledalo, da posplošujem spustijo čoln v vodo. Baterija je bila verjetno zadnjič filana lansko poletje, ko je čoln laufal čoln poln deževnice, ko so vklopili stikalo ko je bil čoln še na prikolici je kalužna začela delat na polno. Skratka, ko so hoteli prižgat ni bilo B od baterije. Potem pa vsi neki pametni okrog čolna jim po ene pol ure kapne
No in se začne prej me niso j...i 5 %
A vi ste Slovenc? to so sklepali, ker so me slišali ko sva govorila s sinom
Sem
A ste tukaj z avtom?
Sem
A imate kable?
Imam
Bi lahko pomagal vžgat?
Ja nč gremo peš do apartmaja potem dol z avtom par manevrov po ozkem pomolu kabli po parih manevrih lih za lih, da so dosegli do baterije čolna, nakar ugotovim, da imajo še klemo počeno neki provizorično rešim s svojimi vezicami iz avta rešim in vžge.
Spet nisem 100% prepričan, da je sploh kdo rekel hvala.
Ne me narobe razumet ne rabim, ne denarne nagrade ne metanja po kolenih ampak eno iskreno dovolj glasno Hvala in stisk roke. Smo res kot družba postali to da vsak gleda samo sebe?