Registracija in homologacija prikolice brez papirjev?
Moderatorji: moderator2, moderator
Re: Registracija in homologacija prikolice brez papirjev?
Kaj ima kdo morda pa registrirano prkolo in papirje in nebi rabu tega zs??
S paprji za prkole ni več to kar je nekdaj bilo, a vem, da si boste spet s prikolami segli v roko. Izpuhteli so papirji, a to ni hudo,
bolj me boli za prikoolicoo.
bolj me boli za prikoolicoo.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
lslabe napisal/-a:cibro napisal/-a:In izvedel bos zero koma nic.Sem tudi jaz naivno tele kao ja na zs bom pa izvedel.Nic ne bos izvedel.Ce nimas papirjev ali ploscice gor ne bos naredil nic.Jaki mi zs da ti prodaja kar ze sam itak ves.Sem mislil da ima tip kake veze da lah kej zrihta kar sam ne mores.Japajade
Ja najbolš, da jozko kar tala dokumente za 40 let stare motorje pa čolne.
Še enga Tomos automatica ne moreš več registrirat brez računa. Marsikaj se da mimo zakona naredit, ampak je treba taprave poznat pa jih dobro podmazat![]()
Brez zamere vsem, ki rabijo papirje, tud mene so uradniki postavili na realna tla, ko sem iskal papirje za 10 let star italijanski skuter, pa sem ga na koncu moral po kosih prodat, čeprav sem po moji neumnosti skor jurja vložil...
Nisi se obrnil na pravi naslov.
val napisal/-a:lslabe napisal/-a:cibro napisal/-a:In izvedel bos zero koma nic.Sem tudi jaz naivno tele kao ja na zs bom pa izvedel.Nic ne bos izvedel.Ce nimas papirjev ali ploscice gor ne bos naredil nic.Jaki mi zs da ti prodaja kar ze sam itak ves.Sem mislil da ima tip kake veze da lah kej zrihta kar sam ne mores.Japajade
Ja najbolš, da jozko kar tala dokumente za 40 let stare motorje pa čolne.
Še enga Tomos automatica ne moreš več registrirat brez računa. Marsikaj se da mimo zakona naredit, ampak je treba taprave poznat pa jih dobro podmazat![]()
Brez zamere vsem, ki rabijo papirje, tud mene so uradniki postavili na realna tla, ko sem iskal papirje za 10 let star italijanski skuter, pa sem ga na koncu moral po kosih prodat, čeprav sem po moji neumnosti skor jurja vložil...
Nisi se obrnil na pravi naslov,za skuterja mislim.
No, en primer iz moje roke,14 dni nazaj je možakar prodajal tovorno prikolico na netu in tudi povedal, da papirjev nima. Šel poslikat tablico in potem gospo na tehničnem prosil , če lahko preveri če je v registru in lejga zlomka bila je, čeprav je zadnjič 2003 opravil tehnični pregled.
Res pa je bila tovarniška TPV in ne doma narejena, tistim pa je res odklenkalo!
Da ne odpiram nove teme. Prikolico (do 750kg) od čolna imam na Hr. Registrirana je bila doma in tehnično je potekel.Zanima me ali lahko tehnični naredim na Hrvaškem.?
Verjetno nimajo usklajene računalniške evidence. Povprašaj na tehničnih, pa ne po telefonu, pa star papir od tehničnega oz. slikco tablice proizvajalca.
Tehnični pregled lahko narediš na HR. Jaz sem ga predlani naredil za bivalno prikolico. S papirjem od tehničnega pregleda prideš v SLO in tu narediš vpis oziroma podaljšanje registracije.
Sosed ima prikolico z naletno zavoro. Že leta jo uporablja lokalno, za odvoz smeti, odreza dreves... Sem ga vprašal, če mi jo posodi in je rekel, da lahko, ampak ni registrirana. Da je bil na tehničnem kjer so mu rekli, da je ne more registrirat, ker nima nobenega papirja zanjo.
Kaj je zgodba? Njegov tast ima turiste. Pred več kot 10 leti so imeli ene nemce, ki so vprašali, če lahko pustijo prikolico pri njih za eno leto proti plačilu. Nemci se niso prikazali nikoli več. Tako je prikolica stala 3-4 leta ko jo je dobil šenkano moj sosed.
Sedaj vprašanje. Glede na to, da ni nobenih papirjev, ali jo je možno kako registrirati? Prikolica je tovarniška nemške izdelave.Zanima predvsem mene, sem pripravljen vložiti nekaj, če ni prevelik strošek, ker bi jo potreboval nekaj krat na leto in se nebi igral po cesti tako kot moj sosed. Primerljive nove prikolice so 2 jurčka.
Kaj je zgodba? Njegov tast ima turiste. Pred več kot 10 leti so imeli ene nemce, ki so vprašali, če lahko pustijo prikolico pri njih za eno leto proti plačilu. Nemci se niso prikazali nikoli več. Tako je prikolica stala 3-4 leta ko jo je dobil šenkano moj sosed.
Sedaj vprašanje. Glede na to, da ni nobenih papirjev, ali jo je možno kako registrirati? Prikolica je tovarniška nemške izdelave.Zanima predvsem mene, sem pripravljen vložiti nekaj, če ni prevelik strošek, ker bi jo potreboval nekaj krat na leto in se nebi igral po cesti tako kot moj sosed. Primerljive nove prikolice so 2 jurčka.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost