Podkupljivi policaji na hrvaški meji

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
luftar
Admiral
Kraj: Ljubljana, Pula - Bunarina

OdgovorNapisal/-a luftar » Ne Dec 26, 2010 00:55

Tisti, ki radi glihate, vedite da tega v Avstriji ali Nemčiji ni. Sam sem doživel pred leti zanimivo vendar neumno zgodbo. V nočnih urah se zvečer vračam v hotel. Ulice so povsem prazne. Pridem do semaforja s prižgano rdečo lučjo. Pogledam levo, desno, naprej, nazaj, nikjer nikogar in jo lepo mahnem čez križišče. Na drugi strani je v civilu stal moški in čakal na zeleno luč. Ko pridem čez, se mi približa izvleče policijsko izkaznico in zahteva 2 DM za prekršek. Vedel sem, da tam ni nikakršnega pregovarjanja. Če narediš prekršek plačaš.
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Ne Dec 26, 2010 11:02

Je v navadi spreminjanje višine kazni tudi zgoraj. Če si posebno vztrajen , z bolj arogantsim pristopom, cena...... RASTE :) . Pametni ljudje, plačajo, se opravičijo in gredo svojo pot naprej ( kot je opisal Luftar) in niti ne razmišljajo o handlanju. To je tako kršiteljem kot predstavnikom zakona, izpod njihove osebne časti.
Čast :?: . Pri nas še vedno velika uganka tega pomena.
Spodaj , na HR, sem doživel, da me HR policaj ustavi ( neki vzrok se vedno najde, samo če vidi prikoličarja z SLO tablicami), nekaj gleda, jamra, no na koncu pride k stvari , in reče: " Majstore, nemoj da pregledam tahograf ili opremu, bolje da daš nešto za marendu i zbogom". Jaz študiram , naj mu drobiž vržem v obrnjeno šapko, kot vsem beračem, ali naj mu dam 50 kun, da se bo "najedel". Zaradi utujenosti in trotedenske odsotnosti zdoma ( prevoz humanitarne pomoči iz D na Kosovo), se odločim za varianto z 50 kunami in mirom. Izročim mu teh 50 kun, vprašam če bo dobil zadosti za jest , za to vsoto, da ne bi reveža pustil stradat, on pa odgovori: " Za mene bi bilo dovoljno, ali tu ja i moj kolega tamo u autu" :roll: . Pogledam kolego, vidim , da je bolj suh od tega mojega, verjetno sestradan?? Ker nisem imel več po 50, ampak samo sto kun, sem mu rekel, ko sem mu molil denar dol iz kabine, naj mi vrne 50 in dobi 100 kun. Mirne duše mi izmed prstov potegna stotaka in ga skupaj z pedesetakom vtakne v žep. Zaprl sem vrata in gremo po gasu proti meji, domu. Mogoče pa je imel doma lačnega otroka , sem si rekel, in se sam sebi začel smejat. Nauk za druge in za drugič. Čimveč drobiža imet v žepu , po prestopu južne meje.
To je samo en dogodek izmed, recimo stotih, da ne bi pretiraval.
LP
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Ne Dec 26, 2010 14:35

Ja, na Hrvaškem se da glihat.
Je bilo pa zanimivo, ko je od kolega šef (iz Hrvaške) to poizkusil pri nas. Zaradi prehitre vožnje je hotel malo zmanjšati strošek:ponudil je polovico kazni brez potrdila. Pa so šklocnile lisice, ga pridržali in obtožili poizkusa podkupovanja.
mirno morje
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » Ne Dec 26, 2010 14:58

luftar napisal/-a:Tisti, ki radi glihate, vedite da tega v Avstriji ali Nemčiji ni.

Slabo leto nazaj v Avstriji v večernih urah, megla da ne vidiš nikamor iščem en naslov in nehote prevozim rdečo zatem pa modre luči za mano.

policaj mi dopoveduje, da sem prevozil rdečo luč in namesto 40 km/h vozil nekaj čez 50!? ker je moja nemščina bol tako tako ne ugovarjam preveč on pa od mene želi 60€. ker so bile v žepu samo kartice mu povem, da denarja nimam in naj mi napiše "položnico". in frajar policajski - nič bomo šli pa do bankomata in res se peljeta za mano do prvega bankomata dvignem, dam in odidem...o kakšnem potrdilu lahko samo sanjam...

konec koncev sem prišel kar dobro skozi ampak, pokvarjeni so povsod, prav tako tudi prijazni in pošteni...

letos so me najdli v slo vsaj 5x in od tega 4x zelo korektni (1x celo omilil prehitro vožnjo), 1x pa obravnavan kot največji zločinec...

na hrvaškem in bih nikoli imel problemov - niti na cerini...prav tako ne v franciji, italiji,...
mare63
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a mare63 » To Dec 28, 2010 17:27

papa napisal/-a:Ja in kje je zdaj tu problem ? Imam pa že raje takšne policaje s katerimi lahko kšeftaš in handlaš ne pa naše telebane, ki bi v imenu zakona in pravne države prodali svoje matere. Sigurno sem vsaj trikrat na Hrvaškem zaradi svojih neumnosti na cesti odnesel naprej polno denarnico, ispit in še kaj zaradi takšnega policaja, ki mu ni sveto samo to kako zajebat čisto vsakega za vsako ceno. Se spomnim pred kakšnim letom enga kretena iz Radeč, ki me je ustavil in po opravljenem pihanju pregledu opreme in kaj vem česa še mi je reku, da pač eno kazen mu bom plačal ker se z nobenim ne zajebava zastonj mi je napisal štraf zaradi tega ker ni delal žmigovc v desnem vzvratnem ogledalu. Sem pa pri izvozu za Pakoštane tam, ko je tista ravna cesta iz hriba na hrib preko DVEH polnih črt prehitel enga, ki je cincal pred mano z eno staro Ford fiesto kod blisk in že v istem trenutku je zasvirala sirena in plava luč. Lejga zlomka pa to sem ja policaje prehitel :D . Se lepo zaustavim zapeljem s ceste pride policaj do avta in me gleda kot deveto čudo in pravi "pa čovječe božji šta vi to radite " in, ko mu lepo razložim, da se mi mudi ker me pač na Murterju čaka njihov minister za turizem pa predsedniki turističnih zvez južnih in srednjih Dalmatinskih otokov in kaj vem gdo še mi po tehtnem premisleku in kratki pridigi vrne dokumente in mi zaželi srečno vožnjo in mi svetuje "svejedno malo usporite " In kater policaj je zdaj zame normaln. :D Oni moji od dol bi rekli " svoju brigu brini i svoj kruh jedi " Pa še kako res je.

Se opravičujem ampak kaj bolj neumnega in za državljane Slovenije žaljivega pa že dolgo nisem prebral.
Namreč avtor zapisa nas želi prepričati, da je bolje živeti v državi z do skrajnosti skorumpirano policijo kot pa z policisti kateri delajo v skladu z zakonom. Adijo pamet. Je pa res, da take zgodbice o "dobrih " hrvaških policistih, kateri bi se prodali za sendvič že kar nekaj časa ne boste več doživeli. Tisti kateri se veliko vozimo po hrvaških cetah to dobro vemo. Težko boste doživeli, da vas policist kar sam nagovori v koruptivno dejanje. Kar dolgo se bo pustil prepričevati, možno pa je, da bo na koncu voljan znižati kazen. Na Hrvaškem možno v ostalih deželah ex pa sigurno :)
Skratka......sam zadnja leta res veliko potujem po cestah bivše YU in četudi nikakor nisem nedolžna ovčka kar se tiče spoštovanja prometnih predpisov lahko mirno zatrdim : Vsa pohvala Slovenskim policistom !
Obenem pa dodajam, da s strani ostalih policij bivše YU nikoli nisem doživel neprijaznosti.
bostjan9
Admiral

POLICIJA SVETUJE.....

OdgovorNapisal/-a bostjan9 » Ne Jan 02, 2011 21:44

HVALA MARE 63............lepo je to slisati.....
Z leti, postanes bolj zrel....sam sem na cesti skorajda 30 let in to je to.

Tudi s postenim delom gre.

l.p.
bodul
Višji praporščak

Re: POLICIJA SVETUJE.....

OdgovorNapisal/-a bodul » Po Jan 03, 2011 12:59

Dejstvo je da, je za vsakim zakonom clovek. Ce mu zakon dovoljuje korupcijo bo v njo slej kot prej padel. V Sloveniji so zakoni taksni da policist skoraj nemore biti skorumpiran, saj so zakoni tako pisani, da bi v primeru korupcije policist hitro pogorel >preizkus alkotesta v napravi se belezi, vsako preverjanje po evidencah veljavnost vd in reg se belezi,
vidnost vseh postopkov itd. Kot je nekdo napisal imajo tudi pol. toleranco, se strinjamin mislim, da je tako tudi prav, vsekakor bo bolj ljudski do postenega cloveka kot do stalnega krsitelja.
Res pa je da imamo v nasi prelepi slo polne pisarne pol. inspektorjev na PU, posebej na PU katere g. Kresalova misli ukinit, verjetno se bi s tem strinjal tudi g Bostjan, saj sem skoraj preprican, da jih nebo noben pogresal Verjetno nekateri od njih tudi malo zardijo ko 5 dvignejo placo. Vsekakor niso oni krivi, sistem pac tak ti je to. [/i]
Morje, ribolov, kulinarika
Borut
Viceadmiral
Kraj: ob Muri

OdgovorNapisal/-a Borut » Ne Jan 09, 2011 10:27

zgodbic je verjetno na tisoče,ampak jaz še zmeraj raje dam 200-300 kun brez potrdila kot pa v Slo 250-500€ in par točk z potrdilom!!
Kar se pa tiče Avstije tam je naprimer kazen-naselje(50) prkoračil za 22km/h=50€(z potrdilom) pri nas pa 250(500)€,tako da tudi tam rad plačam!!
V Slo pa so kazni NENORMALNE in NE zagovarjam kršenje zakonov!
So pa tudi že slovenski policaji na hrvaškem plačevali brez potrdila,tako da nebi zdaj o poštenosti!!

Lp.
Uporabniški avatar
BOJA
Admiral
Kraj: Trzin

OdgovorNapisal/-a BOJA » Ne Jan 09, 2011 12:56

Živijo,
ker je nekajkrat omenjena Avstrija in, ker sem na teden po tri dni na njihovih cestah in ker so me že nekajkrat ustavili zaradi lažjih prekrškov, se še jaz oglašam na to temo. Najprej moramo vedeti to, za kakšno težo prekrška seveda gre. Kot sem omenil sem bil vedno doslej ustavljen zaradi manjših prekrškov (beri prekoračitev na avtocesti za 15-20 km/h, parkiranje, ipd) in zlasti, ker sem se bil pripravljen s policajem normalno pogovarjati, mi je vedno uspelo priti čez z minimalko, to je 25€. Imel sem primer, ko bi se z lahkoto branil, saj me sploh ni meril z radarjem ali provido, peljal se je za mano in mi povedal, koliko je kazal njegov števec, ampak sem ocenil, da bo še najbolje in najceneje, da priznam in grem vsaj takoj naprej. Če pa bi začel s tem, kje ima on meritev in kako mi bo to dokazal, potem bi zagotovo trajalo in na koncu bi mi že kaj našli, da plačam... Tudi pri nas opažam, da če si ti normalen in, če je tudi policaj normalen, se lahko marsikaj dogovoriš, pe ne govorim o podkupovanju, ampak samo o tem, da smo vsi samo ljudje in vse je stvar pameti na eni in drugi strani. Če pa gre za težje prekrške ali celo kaj hujšega, potem pa sorry, niso policaji krivi, če si zabredel, oni morajo samo opraviti svoje delo, ki sledi... Bostjan9, pa me popravi, če se motim, ti zagotovo imaš izkušnje...

Lep dan vsem, čau!
P.S. Komaj čakam, da bo čas za morje :P
Green to green or red to red, safely go ahead!
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » Ne Jan 09, 2011 13:17

sedaj niso več problem policaji - v slo so problem občinski redarji :wink: pri nas so najeli radar in samo veselo pošiljajo položnice...dobiš tudi po dve na dan...pa ni debate...
Uporabniški avatar
BOJA
Admiral
Kraj: Trzin

OdgovorNapisal/-a BOJA » Ne Jan 09, 2011 17:08

racman napisal/-a:sedaj niso več problem policaji - v slo so problem občinski redarji :wink: pri nas so najeli radar in samo veselo pošiljajo položnice...dobiš tudi po dve na dan...pa ni debate...

Ja, to imaš pa tudi prav - in delujejo ravno tam, kjer se ti res lahko mimogrede zalomi - to je na območjih umirjenega prometa, kjer je običajno 30 in ko pripelješ 50 se to sploh ne zdi neka hitrost... kazen je pa, kolikor vem kar lepa. Ko smo prej govorili o Avstriji sem pozabil omeniti še nekaj, kar je bolj zvito od radarjev - imenuje se "SECTION CONTROL" in pomeni, da kamere zaznajo vozilo na vhodu in čez nekaj km na izhodu, vmes pa se izračuna povprečna hitrost. Torej nič ne pomaga zabremzat tik pred radarjem...

Še vedno pa se strinjam z res visokimi kaznimi za vožnjo v kontra in pa alkohol... Tudi sam ga rad obrnem, ampak vemkdaj je dosti če vozim, oziroma kdaj mora peljati nekdo drug, če se nisem pravočasno ustavil pri pitju.
Green to green or red to red, safely go ahead!
bostjan9
Admiral

POLICIJA SVETUJE

OdgovorNapisal/-a bostjan9 » Po Jan 10, 2011 22:05

BOJA...

Popolnoma prav imas.....povsod so taksni in drugacni, vendar tu mora prevladovati postenost. Tudi mene je sram, ko vcasih opazujem kako vodijo postopke nekateri moji kolegi in kaksni frajerji...kauboji so, vendar ima takve in ovakve....

Komaj cakam, da se temp.malo dvigne in ze gremo proti obali.

b9
bostjan9
Admiral

REDARJI

OdgovorNapisal/-a bostjan9 » Po Jan 10, 2011 22:06

OBCINSKI REDARJI.....

To je pa tema, ki JE VEC ALI MANJ SAMO FILANJE PRORACUNA....

b9
bostjan9
Admiral

cpp

OdgovorNapisal/-a bostjan9 » Ne Maj 15, 2011 10:24

No PAPE.... v veliko veselje mi je bilo, te včeraj spoznati v Trbonjah.

Super...se še kaj srečamo...

l.p. b9
papa
Viceadmiral
Kraj: ČRNA GORA - MURTER- SLANICA

OdgovorNapisal/-a papa » Ne Maj 15, 2011 11:18

Ooooo doro jutro roker :D . Diga si se dalmatinac :D Zjutraj srečno in skoraj po prazni cesti zadn cajt pršibal na šiht. Prav fletno smo se meli pa sej sam veš, da ni blema, če taprav štimung pa dore ldi skop sprajiš :D
Da se pa še keda srečamo pa kero rečemo pa sploh ni dvoma, mej se lpo pa ostan točno glih tak, ko do zdaj. :lol:

lp papa
^^^^^^^^^^^||
|______________||'""|""\__,_
|UNION_je zakon!!||__ |__|__ |)
I(@) |(@)"""**|(@)(@)****|(@)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti