Vožnja s skuterjem po Dravi

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

waterlu
Desetnik
Kraj: Celje

Vožnja s skuterjem po Dravi

OdgovorNapisal/-a waterlu » Ne Avg 07, 2011 22:56

Pozdravljeni.
Pred kratkim sem opravila preizkus znanja za voditelja čolna, ter imam vodnega skuterja, katerega bi pred dopustom radi malo sprobali na Dravi. Ker ne poznam dobro Maribora, me zanima kje točno je dovoljena vožnja s skuterjem, vem da tukaj ko je Lent ali pa na Ptujsekm jezeru. Tudi sem seznanjena da se dosti imetnikov skuterjev vozi po Dravi.
Zanima me, kje točno lahko prideš do vode z prikolico?

Pa tudi kakšna informacija oz. mnenje glede zgoraj napisanega je dobrodošlo.

lep pozdravi ter hvala za info :D
Uporabniški avatar
Purly
Kontraadmiral
Kraj: Maribor - Vrsi Mulo

OdgovorNapisal/-a Purly » Ne Avg 07, 2011 23:13

CONA A (od Mariborskega otoka do Vodnega stolpa), v kateri je dovoljena plovba s čolni na vesla, z jadrnicami, jadralnimi deskami in z motornimi čolni. Hitrost plovbe je omejena na 10 km/h. Ob športnih in turistično rekreacijskih prireditvah je hitrost plovbe lahko tudi višja, v skladu s pravili za izvedbo posamezne prireditve.

CONA B (od Vodnega stolpa do dvoetažnega mosta), v kateri je dovoljena plovba s čolni na vesla, jadrnicami in motornimi čolni. Hitrost plovbe je omejena na 40 km/h. Dovoljeno je tudi smučanje na vodi. Ob športnih in turistično rekreacijskih prireditvah je hitrost plovbe lahko tudi višja, v skladu s pravili za izvedbo posamezne prireditve.

Plovba z motornimi čolni na Mariborskem jezeru je dovoljena v času od 1. junija do 30. septembra, dnevno od 7. do 19. ure. Za javni prevoz čas plovbe ni omejen.

Spust je pri tržnici (Benetke)

l.p.
waterlu
Desetnik

OdgovorNapisal/-a waterlu » Ne Avg 07, 2011 23:24

Te cone so mi znane.
A to se dogaja konkretno tam kjer poteka festival lent? Kje točno se pa pride do te tržnice? Je v bližini kje kakšno parkirišče za avto in prikolico?
Sprašujem ker na internetu nisem našla kaj veliko o tem.

hvala za odgovor
Uporabniški avatar
123dejan
Admiral
Kraj: Gotof-burg!

OdgovorNapisal/-a 123dejan » Po Avg 08, 2011 09:05

http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... ight=ranca

Pojdi raje na Ptuj!!!

Tukaj imaš dve rampi, pomole, deskanje na vodi, .....

Ko se pelješ po AC iz Slivnice proti Ptuju, greš zadnji odcep AC dol (Ptuj), pelješ nekje 1 km po ravnini skozi polja, prideš do rondoja, greš ravno proti mostu ter čez Dravo.
Ko pelješ čez most že vidiš na desni Ranco.
Skratka ko pripelješ čez most greš pri rondoju desno! No pol pa boš že videla kam. :D
Imej zraven prometno ter izpit.
Plačaš 10 eur in gasa. :D
Lahko se voziš tudi z tubo ali pa smučaš.........skratka sprobaš lahko vse!

Imaš tudi parkirišče. Ranca ima ta namen, da se tam sproba čolne in podobno, zato je tudi tako urejeno.

Za Maribor - Lent, pa ne vem kak je z plovbo tam. Me iskreno niti ne zanima vožnja po "centru Maribora", grem raje bolj na samo, da me ne gleda cel Maribor dol z mostov ter obrežij Drave :wink:

Lp Dejan
waterlu
Desetnik

OdgovorNapisal/-a waterlu » Po Avg 08, 2011 13:22

dejan hvala za tele info.
Sicer smo na ptuju bili takrat ko smo kupili skuterja, vendar ne vem ali je bilo ravno takrat v vodi polno vej pa lesa ali je to na splošno vedno. Problem je bil, ker je v turbino potegnal vejo cca 6-7 cm, in skuter ni nikamor šov. Tako, da smo ga dali iz vode pa da smo tisto zadevo spravili ven. Mi je pa nekdo omenil, da se zato skuteristi vozijo na dravo, kjer ni toliko ''svinjarije'' v vodi.

Verjamem pa da je se je veliko boljše vozit na jezeru, ker je dost prostora, kot pa po reki.
Uporabniški avatar
123dejan
Admiral
Kraj: Gotof-burg!

OdgovorNapisal/-a 123dejan » Po Avg 08, 2011 14:13

To je res ja. Sploh, če je kakšen velik naliv oz dosti dežja je veliko vej!
Drugače pa ob lepem vremenu je teh vejic manj! :D

Neprijetna zadeva :? te vejice :D
waterlu
Desetnik

OdgovorNapisal/-a waterlu » Po Avg 08, 2011 14:18

Te pa treba počakat na lepo vreme, čeprav tale mesec je bol tko tko... :)
Ker večje veje opaziš, te manjše pa res ne moreš opazit :/
Uporabniški avatar
Purly
Kontraadmiral
Kraj: Maribor - Vrsi Mulo

OdgovorNapisal/-a Purly » Po Avg 08, 2011 23:40

waterlu napisal/-a:Te cone so mi znane.
A to se dogaja konkretno tam kjer poteka festival lent?

tako je !

Kje točno se pa pride do te tržnice? Je v bližini kje kakšno parkirišče za avto in prikolico?

Do tržnice prideš na cesti ob Lentu v smeri proti Dravogradu, ne moraš zgrešit, parkiraš zraven, je pa modra cona, ki pa čez vikend ne deluje, je zastonj
Sprašujem ker na internetu nisem našla kaj veliko o tem.

hvala za odgovor

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov