Zmago1 napisal/-a:kr3mn1 napisal/-a:3500 bruto al pa na s.p. kot račun. povprečje mesečno. če prevedeš nekje na normalne urne postavke za tiste ki malo matematike še obvladamo, je bilo to 20 na uro.
in tako kot je MM rekel, 3D risanje, potem pa izpeljava v delavniške načrte in pisanje kosovnic. Projektno delo, in to za nedoločen čas, tudi če ni tekočega projekta, je za nazaj vedno dovolj krame za podelat, od dodelav/predelav ki so se pokazale v proizvodnji ali montaži, do urejanja in klasičnega dopolnjevanja (piljenja) ali razvijanja v poenostavitvah. Enega imam, drugi na žalost zaradi familije ni sprejel ,čeprav je bil že zagret, in to ne malo.
da ne palamudim predolgo, na koncu so že z bosne klical, pa hotli po 30/uro +stroške etc...mislm, a so opokan? Slovenci pa 40+.
Naj raje rišejo ograje za gasilce pa sosede, pa živijo od tastarih. jim gre bolje od rok, kot delo za 40EUR na uro. 90% jih ni imel šihta! ampak pod 40 ne gre. pa kaj ti ni jasno, sej piše kakšna je plača, kaj mi kradeš čas potem. Ja če bi to mal, pa kak projekt - BRIŠI!
Take so bile moje izkušnje. Pa da bi se pri nas do konca naučil, pa čez pol leta bi on že samostojno risal...kakšno izobrazbo maš? trgovski tehnik? veš kaj je razlika med 8.8 in 10.9 vijakom? se bom naučil. to ni nič.
Zanimivo, s tujci (jug) imam podobne izkušnje, pride konstrukter-Srb in hoče 2000 neto plače ali pa en frišen s faksa želi 1500 + stanovanje + vsak teden prevoz domov +ne vem kaj še vse,...?! Res ne vem od kje jim te cifre?
Kot sem razbral vi bolj iščete izkušenega konstrukterja kot risarja, sicer pa me zanima ali je tole mogoče še aktualno?
lp, Z
Halo,
stvar je v tem da so konstrukterji in tehnicni risarji po novem kar eno in isto. Vsak ki rise, je konstrukter, in vsak konstruktor bi Moral znat risat. Tako je danes na trgu. Sicer se je Kasaudio spotaknil, da je tako delo vredno 40, in da jest "sparam" na placah ker je ponujeno "samo" 20 EUR/h, ampak realne place v avstriji se gibajo med 1100 do 1750EUR neto, tako da nasi slovencki s svojimi 40 na uro, ker je za tujca, lahko samo odsanjajo nekam. Pripelejo se pa s takimi raketami na prevzem posla, da te zvije - najcenejsi je bil nek GL, ker je bil ze 2 leti star. Ti casi so mimo, ko si lahko toliko placal na uro.
Iscem se vedno, sicer Sem projekt lanskega leta ze predal tehnicnemu biroju zu iz avstrije, ki lej ga zlomka, dela za 18EUR/h. Je pa vecji obseg, tako da imata 2 risarja za eno leto dovolj dela.
Se vedno se najde dela dovolj, tudi za risarje, pa po pravici povedano, raje kupim projektno orientirano od tega in onega pavsalno, pa Imam mir. Tako da ce te zanima, mi poslji PM.