Brezposelnost

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

erikv8
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a erikv8 » Pe Maj 12, 2017 15:01

kocka napisal/-a:V Ameriki pa velika večina opravlja dve službi, da lahko preživi čez mesec, pa pustimo razne zgodbe o uspehu. Meni je jasno samo nekaj, da prodajalke delajo za minimalca, trgovine(Spar, Lidl, Hofer)pa rastejo kot gobe po dežju. Če gre trgovini slabo (kot se zagovarjajo trgovci)čemu potem toliko novogradenj. Tale "kriza" je bil samo en velik izgovor za molzenje delavcev. Mi smo precej daleč od Evrope tudi po razmišljanju delodajalcev, velika večina samo gleda kako v najkrajšem času čim več natlačit v svoj štunf vse ostalo je predaleč, da bi se ubadali s tem.

kar se tiče dveh služb v ameriki. to ni res, to ti povem iz prve roke, več služb delaj da lahko gredo korak višje, ni potrebe drgač, sam pri nas so ljudje ulenjeni
erikv8
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a erikv8 » Pe Maj 12, 2017 15:06

Grega295 napisal/-a:
H2O napisal/-a:ZDA so druge na lestvici, Slovenija pa enaindvajseta. Bolj kot za ameriške plače bi te moralo skrbet za slovenske...

Btw, a si že kdaj bil v ZDA, ali jo poznaš samo iz filmov in levičarske propagande?

OK, po tej lestvici je moč sklepati, da je povprečna US plača skraj 2x večja od slovenske. H2O, ali na podlagi tega sklepaš, da ameriški John živi 2x bogateje kot slovenski Janez? Odgovor je NE, ker ta lestvica, ki si jo pripisal ne primerja realne kupne moči (v US je precej zadev veliko dražljih kot pri nas) in razporeditve dohodka (zgornjih nekaj % zasluži glavnino) in to izmaliči take lestvice. Primer -Klik!

V ZDA so ljudje res bolj pozitivni in odprti, ampak če mene kdo vpraša, večinoma živijo v slabših socialnih, delovnih in okoljskih pogojih (o tem smo še pisali na tem forumu) in čudim se temu slepemu navdušenju nad ZDA.

živijo bolje, mi se samo bahamo z velikimi hišami da zgleda, kar se cen tiče, je veliko stvari cenejših, tudi hišo malo kupiš za 150000$, tko da ni tak bavbav
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Pe Maj 12, 2017 15:21

erikv8 napisal/-a:živijo bolje, mi se samo bahamo z velikimi hišami da zgleda, kar se cen tiče, je veliko stvari cenejših, tudi hišo malo kupiš za 150000$, tko da ni tak bavbav

Na katerem koncu si bil?
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » Pe Maj 12, 2017 20:42

Jaz sem pa navdušen nad našo Slovenijo in našimi lepotami ter prelepim Hrvaškim morjem. Skratka Raj na zemlji.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Pe Maj 12, 2017 22:13

Pa babe mamo dobre kr neki jih ma naravne joške pa to..pa ..
NOVI FOSIL
Admiral
Kraj: LJ-CRES
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » So Maj 13, 2017 00:27

:D
Polanc maš prav. Veliko punc ni invalidnih :lol:
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » So Maj 13, 2017 07:11

Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 12:11, skupaj popravljeno 1 krat.
NOVI FOSIL
Admiral
Kraj: LJ-CRES
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » So Maj 13, 2017 10:51

:D
Moje mnenje pa je tako. Vsi smo ljudje. Povsod kjer živiš najdeš bedaka za soseda.
Torej ima nas dobrih in slabih. Odvisno od interesa. Tisti ki ima interes je prijazen, drugi pa raje vidijo, da te ni. Ta zgodba je enaka ne glede za kateri narod gre. Najhuje pa je nacionalizem. Ta ustvarja kompleks več vrednosti in posledično tako obnašanje :lol:
Uporabniški avatar
jozko
Admiral

OdgovorNapisal/-a jozko » So Maj 13, 2017 11:00

NOVI FOSIL napisal/-a::D
Moje mnenje pa je tako. Vsi smo ljudje. Povsod kjer živiš najdeš bedaka za soseda.
Torej ima nas dobrih in slabih. Odvisno od interesa. Tisti ki ima interes je prijazen, drugi pa raje vidijo, da te ni. Ta zgodba je enaka ne glede za kateri narod gre. Najhuje pa je nacionalizem. Ta ustvarja kompleks več vrednosti in posledično tako obnašanje :lol:

Podpišem :D :oops: :roll:
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
erikv8
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a erikv8 » Ne Maj 14, 2017 14:12

Grega295 napisal/-a:
erikv8 napisal/-a:živijo bolje, mi se samo bahamo z velikimi hišami da zgleda, kar se cen tiče, je veliko stvari cenejših, tudi hišo malo kupiš za 150000$, tko da ni tak bavbav

Na katerem koncu si bil?

največ v Utahu, drgač pa california, arizona, sauth in north carolina, nevada
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Po Maj 15, 2017 07:55

CAR napisal/-a:Jaz sem pa navdušen nad našo Slovenijo in našimi lepotami ter prelepim Hrvaškim morjem. Skratka Raj na zemlji.

PODPIS :!: :!: Več kot hodiš po tujini bolj se tega zavedaš :wink: :wink:
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Po Maj 15, 2017 08:36

RES JE. Žal je pri mnogih tako, da je drugje vse boljše in lepše. V resnici so pa povsod + in -
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Po Maj 15, 2017 12:16

Zmago1 napisal/-a:
kr3mn1 napisal/-a:3500 bruto al pa na s.p. kot račun. povprečje mesečno. če prevedeš nekje na normalne urne postavke za tiste ki malo matematike še obvladamo, je bilo to 20 na uro.
in tako kot je MM rekel, 3D risanje, potem pa izpeljava v delavniške načrte in pisanje kosovnic. Projektno delo, in to za nedoločen čas, tudi če ni tekočega projekta, je za nazaj vedno dovolj krame za podelat, od dodelav/predelav ki so se pokazale v proizvodnji ali montaži, do urejanja in klasičnega dopolnjevanja (piljenja) ali razvijanja v poenostavitvah. Enega imam, drugi na žalost zaradi familije ni sprejel ,čeprav je bil že zagret, in to ne malo.
da ne palamudim predolgo, na koncu so že z bosne klical, pa hotli po 30/uro +stroške etc...mislm, a so opokan? Slovenci pa 40+.
Naj raje rišejo ograje za gasilce pa sosede, pa živijo od tastarih. jim gre bolje od rok, kot delo za 40EUR na uro. 90% jih ni imel šihta! ampak pod 40 ne gre. pa kaj ti ni jasno, sej piše kakšna je plača, kaj mi kradeš čas potem. Ja če bi to mal, pa kak projekt - BRIŠI!
Take so bile moje izkušnje. Pa da bi se pri nas do konca naučil, pa čez pol leta bi on že samostojno risal...kakšno izobrazbo maš? trgovski tehnik? veš kaj je razlika med 8.8 in 10.9 vijakom? se bom naučil. to ni nič.

Zanimivo, s tujci (jug) imam podobne izkušnje, pride konstrukter-Srb in hoče 2000 neto plače ali pa en frišen s faksa želi 1500 + stanovanje + vsak teden prevoz domov +ne vem kaj še vse,...?! Res ne vem od kje jim te cifre?
Kot sem razbral vi bolj iščete izkušenega konstrukterja kot risarja, sicer pa me zanima ali je tole mogoče še aktualno?
lp, Z

Halo,

stvar je v tem da so konstrukterji in tehnicni risarji po novem kar eno in isto. Vsak ki rise, je konstrukter, in vsak konstruktor bi Moral znat risat. Tako je danes na trgu. Sicer se je Kasaudio spotaknil, da je tako delo vredno 40, in da jest "sparam" na placah ker je ponujeno "samo" 20 EUR/h, ampak realne place v avstriji se gibajo med 1100 do 1750EUR neto, tako da nasi slovencki s svojimi 40 na uro, ker je za tujca, lahko samo odsanjajo nekam. Pripelejo se pa s takimi raketami na prevzem posla, da te zvije - najcenejsi je bil nek GL, ker je bil ze 2 leti star. Ti casi so mimo, ko si lahko toliko placal na uro.

Iscem se vedno, sicer Sem projekt lanskega leta ze predal tehnicnemu biroju zu iz avstrije, ki lej ga zlomka, dela za 18EUR/h. Je pa vecji obseg, tako da imata 2 risarja za eno leto dovolj dela.

Se vedno se najde dela dovolj, tudi za risarje, pa po pravici povedano, raje kupim projektno orientirano od tega in onega pavsalno, pa Imam mir. Tako da ce te zanima, mi poslji PM.
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Sr Maj 24, 2017 20:46

Men je mama rekla, naj se pridno učim, sicer bom moral delat. Pa se se pridno učil, zdaj pa moram vseeno delat. Kje je bila napaka :twisted:
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Sr Maj 24, 2017 20:50

zlatko83 napisal/-a:Men je mama rekla, naj se pridno učim, sicer bom moral delat. Pa se se pridno učil, zdaj pa moram vseeno delat. Kje je bila napaka :twisted:

Barko si si kupil :wink: :) 8) :idea: :!: :P

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov