Kaj trenutno počnem

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Pe Okt 14, 2016 08:11

vsak WIFI, GSM signal ali navadna VHF antena je brezžični prenos energije. Da boš pa ti poganjal avto na to, pa ne bo več veliko narave preživelo (tu predvsem mislim ljudi)
igor11
Kontraadmiral
Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a igor11 » Pe Okt 14, 2016 10:28

Jest mislim, da si bojo ta rok podaljšali. Isto je z števci za merjenje električne ennergije. Evropa je dikterala, da mora do leta 2015 biti 80% el. števcev pametnih (dalinjsko čitanje ), nato so zaradi krize podaljšali rok na 2020, zdej so rok podaljšali 2025, le sto razliko, da morajo biti vsi števci pametni ( dalinski). V ljubljani mamo samo kakih 15 % števcev pametnih. Iskra je do nedavnega indukciske el. števce ( navadni) izvažala v Nemčijo, ker te števci so večni, seveda servis navsakih toliko let. V Sloveniji na 12 let, in v Ljubljani dajemo na merilna mesta žigosane števce izdelave 1973, ki bojo lahko merili električno energijo do leta 2028. Do leta 2030 bo skoraj 99% nastopla huda svetovna kriza, električna mobilnost pa ooogromno stane, ki pa ga evropa -države nimajo izjema je norveška, ki pa pluva v lastno skledo, naftna idustrija je tam ena najmočnejših. Zasebni kapital pa ne bo investiral, če ne bo velikega dobička. Se pa bojim, da bo ob naslednji krizi počel v evropi in da se bojo po cestah vozili tanki, oklepniki in električni avti, sam kaj bo bo pa pokazal čas, zdaj pa hitro uživat v hobijih- morjeplovskih in drugačnih dokler še lahko.
morje, morje...
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Pe Okt 14, 2016 10:42

igor11 napisal/-a: Se pa bojim, da bo ob naslednji krizi počel v evropi in da se bojo po cestah vozili tanki, oklepniki

Po besedah nekaterih vrhunskih politikov je bil to že pri zadnji krizi eden od scenarijev za 2016, če se ne bi porihtalo. Razbit je menda trebatam, kjer je možno pričakovat profit pri obnovi. Na žalost nekaterih in na našo srečo so sprovocirali Sirijo,ker Irak ni bil dovolj. Problem je, ker očitno tudi Sirija ni čisto dovolj za pumpanje novega balona.
NOVI FOSIL
Admiral
Kraj: LJ-CRES
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » Pe Okt 14, 2016 11:17

igor11 napisal/-a:Jest mislim, da si bojo ta rok podaljšali. Isto je z števci za merjenje električne ennergije. Evropa je dikterala, da mora do leta 2015 biti 80% el. števcev pametnih (dalinjsko čitanje ), nato so zaradi krize podaljšali rok na 2020, zdej so rok podaljšali 2025, le sto razliko, da morajo biti vsi števci pametni ( dalinski). V ljubljani mamo samo kakih 15 % števcev pametnih. Iskra je do nedavnega indukciske el. števce ( navadni) izvažala v Nemčijo, ker te števci so večni, seveda servis navsakih toliko let.

:D
Kar se tiče Isktinih navadnih števcev je meni znano da so jih izvažali v Nemčijo smo za uporabo odštevalnih števcev. Največ pa jih kupujejo za prodajo v bivšo jugo oz izven EU.
igor11
Kontraadmiral
Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a igor11 » Pe Okt 14, 2016 17:34

Iskra je prenehala izdelovat indukcijske števce cr. 2 leti nazaj. V južnih krajih dajejo tudi nove elektronske števce, ker stem lažje najdeš kradljivce elektrike in vsak wat zaznajo, napram indukciski-3 F, kjer 60W žarnica komej obrne števc.. Že pred par leti som imeli Italjani 90% pametnih števcev in v evropi so vodilni, to pa zato ker so na veliko kradli elektriko.
morje, morje...
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Pe Okt 14, 2016 22:37

:) pravkar sem očistil 11 kg sip za jutrijšnjo kuho golaža, da ne boste lačni na kostanjevem pikniku :wink:
To sem napisal, zato, ker je naslov teme,. kaj trenutno počnem,. :lol:
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » So Okt 15, 2016 17:36

pijem pivo v Valenciji in gledam na odprto morje.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Okt 19, 2016 10:34

Minuli petek prevzeli prikolico (za več jadrnic in lahko tudi za spremljevalni gumon), v soboto in nedeljo pa z njo v Piranskem zalivu s tremi jadrnicami.

Jaz z sem jadral z eno l'Equipe (nekaj regat - ena FJ in Fireball, nekaj Go sailing... - kjer smo lahko štartali tudi mi in malo videli, kje približno trenutno smo, kar zadeva stanje jadrnic in jader in tega, kaj še ne znamo).

Žal sem zato moral spustiti kostanjev piknik...

Kakšne regate so bile to in kakšni so bili izidi pa v drugi temi.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Sr Okt 19, 2016 21:51

Pripravljam se na ribolovni vikend za ta teden. Sami dedci, cel dan na vodi(živce na pašo). Samo upam, da bo vreme.
Uporabniški avatar
theDamjan
Admiral
Kraj: Trebnje - Novi Vinodolski - Jadransko morje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a theDamjan » Sr Okt 19, 2016 22:59

Iščem hotel v Biogradu, grem na sejem v soboto.
-----------------
***Naj bo vsak dan najlepši!
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Če Okt 20, 2016 15:30

.....jaz pa polhe lovim......pa ne smem slik limat, ker so tako lepe živalce.......
.....pa dobre tudi....
mirno morje
Uporabniški avatar
theDamjan
Admiral
Kraj: Trebnje - Novi Vinodolski - Jadransko morje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a theDamjan » Če Okt 20, 2016 15:41

Roman 1 napisal/-a:.....jaz pa polhe lovim......pa ne smem slik limat, ker so tako lepe živalce.......
.....pa dobre tudi....

Bljak! Menda ga ja ne poješ?! :D
-----------------

***Naj bo vsak dan najlepši!
marez
Kontraadmiral
Kraj: novo mesto-vir

OdgovorNapisal/-a marez » Če Okt 20, 2016 15:43

theDamjan napisal/-a:
Roman 1 napisal/-a:.....jaz pa polhe lovim......pa ne smem slik limat, ker so tako lepe živalce.......
.....pa dobre tudi....

Bljak! Menda ga ja ne poješ?! :D

prodam malo rabljenih nekaj pasti..
primusr
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a primusr » Če Okt 20, 2016 17:32

No, danes sem končal en krasen projekt..
Kopalnici in tuša v tikovini.. :lol:
Slika
Slika
Slika
Fiat Justitia ... Some day....
primusr
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a primusr » Če Okt 20, 2016 17:40

Ju3 me pa čaka lepotica ATHENA.. Napredujemo!! :lol:
Slika
Fiat Justitia ... Some day....