Prodam vse in grem

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

al

Re: Prodam vse in grem

OdgovorNapisal/-a al » To Nov 24, 2020 22:42

jernejm napisal/-a:Mahni po zobeh eno uradno osebo ki ti gre na jetra. Kakšna se bo gotovo našla.
Potem greš za kakih 6-12 mesecev na hladno, tam spoznaš ljudi, ki vedo kako oplemenitit teh 5 jurčkov, se specializiraš in ko prideš ven si že v novi karieri, novim uspehom naproti. Čez par let obesiš čez jahto (74ft) še zastavco morjeplovca in daš sliko tule gor.

....v vsakem hecu je neki resnice....

:D :D
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » To Nov 24, 2020 23:00

al napisal/-a:Jaz pa razmišljam a ni mogoče boljš kupit eno kmetijo (ajde, vsaj z vrtom pa eno njivo), jo ogradit in se it samooskrbo.

Eno kamnito hiško z burjačem na Krasu. Da je malo na samem in po možnosti z razgledom na Tražaški zaliv. Stopiš iz hiše in greš lepo na sprehod med borovci. Med vikendom oz. kadar te prime pa na barko. Seveda lahko tudi v LJ, MB, CE, kadar ti zadiši mestni vrvež. Ker te čez burjač nihče ne vidi, se v atriju spodobi imet še kak mini bazenček (vsaj tak kot od Kacina). V vasi pa je tudi oštarija, kjer so not sami zanimivi sogovorniki. Na drugi strani pa še restavracija, kjer nisi cene nič višje kot običajno pri Žabarjih, z dvema mišelinovima zvezdicama.

Odhod z barko se mi zdi fajn, ampak v primerjavi z zgornjo zgodbico, najmanj primerljivo fajn. Staram se zgleda.

Drugače pa zadnje desetletje na vsakem potovanju razmišljam tudi ali je kraj, ki ga obiskujem morda super za se preseliti. Torej preseliti, ne priti za nekaj tedov na dopust. Namreč, vsak ima kako prednost, ampak če gledam cel paket (lepota kraja, ljudje, kultura, socialna klima v tisti državi, zdravstvo, kriminal, cene osnovnih potrebščin, nepremičnin in najemnin itd.), zlepa ne najdem za življenje boljšega kraja, kot je pri nas. Če ga kdo je, naj mi prosim prišepeta kje je to.
al

OdgovorNapisal/-a al » Sr Nov 25, 2020 09:32

Grega295 napisal/-a:Eno kamnito hiško z burjačem na Krasu. Da je malo na samem in po možnosti z razgledom na Tražaški zaliv. Stopiš iz hiše in greš lepo na sprehod med borovci. Med vikendom oz. kadar te prime pa na barko. Seveda lahko tudi v LJ, MB, CE, kadar ti zadiši mestni vrvež. Ker te čez burjač nihče ne vidi, se v atriju spodobi imet še kak mini bazenček (vsaj tak kot od Kacina). V vasi pa je tudi oštarija, kjer so not sami zanimivi sogovorniki. Na drugi strani pa še restavracija, kjer nisi cene nič višje kot običajno pri Žabarjih, z dvema mišelinovima zvezdicama.

Odhod z barko se mi zdi fajn, ampak v primerjavi z zgornjo zgodbico, najmanj primerljivo fajn. Staram se zgleda.

Drugače pa zadnje desetletje na vsakem potovanju razmišljam tudi ali je kraj, ki ga obiskujem morda super za se preseliti. Torej preseliti, ne priti za nekaj tedov na dopust. Namreč, vsak ima kako prednost, ampak če gledam cel paket (lepota kraja, ljudje, kultura, socialna klima v tisti državi, zdravstvo, kriminal, cene osnovnih potrebščin, nepremičnin in najemnin itd.), zlepa ne najdem za življenje boljšega kraja, kot je pri nas. Če ga kdo je, naj mi prosim prišepeta kje je to.

Skor tko ma @alesjo :mrgreen:

Jaz se zadnja leta smukam po vipavski dolini (mal širše družinsko vezano). Kar mi je všeč, da še ni tako precenjeno kot Brda ali Kras, ki je bil izjemno popularen pred desetimi, dvajesetimi leti med ljubljančani.
Pa še nekaj je: vipavska ima vodo.
Je pa Kras lep. Ni kaj rečt.

Treba se bo odločit.
Ker če nas bodo tkole naprej jebal (morda ne ves čas, morda samo na vsako dekado...), pol res ne vem kaj ima smisel, da se pretegneš, pa da ko nor plačuješ previsoke davke. Na minimum, kar se tega tiče in uživat lajf.
igor_k
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a igor_k » Sr Nov 25, 2020 10:37

socialna klima v tisti državi, zdravstvo, kriminal, cene osnovnih potrebščin, nepremičnin in najemnin

Žal je pač tako, da je to povezano z davki. Nizki davki pomenijo manj sociale, več kriminala.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Sr Nov 25, 2020 12:05

igor_k napisal/-a:Nizki davki pomenijo manj sociale, več kriminala.

To ni čisto res. Singapur in Dubaj imata recimo nizke davke, pa eno najnižjih stopenj kriminala na svetu. Največ kriminala je ponavadi tam, kjer so največje razlike med bogatimi in revnimi. Pa še to ne povsod. V Aziji so recimo tudi velike razlike med bogatimi in revnimi, pa je tam bistveno manj kriminala, kot v Južni Ameriki. Očitno je to povezano tudi z vero in mentaliteto ljudi.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Sr Nov 25, 2020 12:16

Grega295 napisal/-a:zlepa ne najdem za življenje boljšega kraja, kot je pri nas. Če ga kdo je, naj mi prosim prišepeta kje je to.

Odvisno v katerem letnem času. Pozimi je Slovenija zame premrzla :x . Tudi Kras. Se pač staram 8)
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Sr Nov 25, 2020 12:38

H2O napisal/-a:
igor_k napisal/-a:Nizki davki pomenijo manj sociale, več kriminala.

To ni čisto res. Singapur in Dubaj imata recimo nizke davke, pa eno najnižjih stopenj kriminala na svetu. Največ kriminala je ponavadi tam, kjer so največje razlike med bogatimi in revnimi. Pa še to ne povsod. V Aziji so recimo tudi velike razlike med bogatimi in revnimi, pa je tam bistveno manj kriminala, kot v Južni Ameriki. Očitno je to povezano tudi z vero in mentaliteto ljudi.

qatar ima 0% davka. tukaj sploh nimajo davčnih številk...
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Sr Nov 25, 2020 12:56

H2O napisal/-a:
Grega295 napisal/-a:zlepa ne najdem za življenje boljšega kraja, kot je pri nas. Če ga kdo je, naj mi prosim prišepeta kje je to.

Odvisno v katerem letnem času. Pozimi je Slovenija zame premrzla :x . Tudi Kras. Se pač staram 8)

Kje pa potem in kje je v paketu boljše kot v Slo?
Še to - ne primerjat s kraji, kamor se skoči za 1-2-3 mesece, ala Tajska, Azurna, Kanarski - to je še daleč od preselitve.
Uporabniški avatar
mirante
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mirante » Sr Nov 25, 2020 13:08

Zame je najboljša kombinacija obojega v stilu "rad grem z doma in rad se vrnem domov" :) = kombinacija jadranja po svetu in Slovenije.
Tudi korona bo minila in zaprte meje jadralcem ne bodo več grenile življenja.
https://www.tepes.info/domov/jadranje/
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » Sr Nov 25, 2020 13:13

Mirante se strinjam s kombinacijo in z dikcijo, da bo Korona minila in bo ponovno lušno kot je bilo.
Drugače je pa Kostarika ena od destinacij, kamor se zatekajo Američani in Kanadčani ob upokojitvi.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Sr Nov 25, 2020 13:51

Grega295 napisal/-a:
H2O napisal/-a:

Kje pa potem in kje je v paketu boljše kot v Slo?
Še to - ne primerjat s kraji, kamor se skoči za 1-2-3 mesece, ala Tajska, Azurna, Kanarski - to je še daleč od preselitve.

Kar se tiče klime so Kanarski otoki idealni. Vsaj zame. Celo leto se dnevna temperatura vrti okrog 25 stopinj, pozimi ni mraz, poleti pa ni prevroče.

Poleg tega so Kanarski otoki del EU, samo štiri ure so z letalom oddaljeni od Slovenije, življenje ni drago, davki so nizki, ljudje so prijazni, kriminala je malo, klima je idealna... kaj češ lepšega 8)

Izven EU je pa moja priljubljena destinacija Azija. Tudi zaradi njihove mentalitete in ker je tam bolj varno, kot recimo v Južni Ameriki.

V paketu (klima in kvaliteta življenja) je pa zame najboljša država Avstralija. Pa Avstralci so carji. Edini minus je oddaljenost od Slovenije.
Nazadnje spremenil H2O, dne Sr Nov 25, 2020 14:05, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
mirante
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mirante » Sr Nov 25, 2020 14:04

Kanarski otoki (Tenerife) so edini kraj na svetu, kjer so me pred odhodom čez Atlantik pošteno okradli (računalnik z vso navigacijo, fotoaparati, tablica, precej denarja, ...), zato lepega mnenja o tamkajšnji varnosti zagotovo nimam.
https://www.tepes.info/domov/jadranje/
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Sr Nov 25, 2020 14:11

Si imel pač smolo. Po stopnji kriminala je Španija ena izmed bolj varnih držav na svetu. Kanarski otoki pa sploh. Podobno, kot Slovenija.

Jaz sem se najmanj varnega počutil v Braziliji. Tam so nam prav rekli, naj ne nosimo nakita in ne dvigujemo denarja na bankomatih, če nočemo, da nas oropajo.
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Sr Nov 25, 2020 14:25

Še mojih 5 minut :)
Neglede koliko sem se potepal po svetu službeno in privatno je Slovenija še vedno za mene ZAKON :idea: Seveda vedno je fejst gledat čez plot ampak na koncu pogruntaš, da je doma najlepše.

Plan.
Ostati v Sloveniji... Jaz bi razdelil čas na poletno in zimsko sezono. Čez poletje bi se potepal po jadranu in sredozemlju, čez zimo pa bi se obvezno vrnil domov. Ker rad tudi smučam ter imam srečo, da imam dva za Slo razmere kar velika smučišča praktično na dvorišču je po mojem to to. Morda si čez zimo omislim še kakšno vikendico nekje v hribih za kakšne zimske vikende s prijatelji in družino. Vsekor pa si ne predstavljam, da bi bil brez bližnjih in prijateljev sam nekje na drugem koncu sveta....

Da pa bi se odpravil okoli sveta pa mi ni nikoli dišalo. Morda je nekje ta želja samo, da bi mučil sebe in svojo ženo, da se mora 3 tedne skupaj guncat na 2-3m valovih pa nimam lih za top užitek. Ja saj paše za par urc sam pol pa še bolj paše ko nekam prideš in spiješ eno hladno, po možnosti s kakšno klapo.

Moj glavni cilj v življenju je najti pravo razmerje med delom in užitkom. Sam si tudi ne predstavljam, da ne bi imel nič za delat in nobenih ambicij... to pomoje človeka ubije... Drugače pa delo sprošča.:) najbolj srečen sem ko grem na barko in mam kaj u izi za šraufat. Pa pide en kolega pa mal predebatiraš pa kaj narediš itd....
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Sr Nov 25, 2020 14:44

H2O napisal/-a:Si imel pač smolo. Po stopnji kriminala je Španija ena izmed bolj varnih držav na svetu. Kanarski otoki pa sploh. Podobno, kot Slovenija.

Jaz sem se najmanj varnega počutil v Braziliji. Tam so nam prav rekli, naj ne nosimo nakita in ne dvigujemo denarja na bankomatih, če nočemo, da nas oropajo.

jaz sem živel v španiji par mesecev. če ti tistim zgubidanom in narkičem v Valenciji in Barceloni praviš varnost...potem imava zelo različne poglede na svet. pri tem da sem delal za 2 španski firmi kot svetovalec, in so me domačini okoli vozili, sem dobil dober okus, koliko avtov, motorjev, denarnic se pokrade, in pa, koliko posilstev je. španija sigurno ni med varnejšimi državami na svetu, tudi če prirejajo statistiko zaradi turizma tako. in pa, kako lep "odnos" je med katalončani in ostlao španijo, ki pa prav tako deli na bele in črne, in to zelo - ni ravno po naših merilih. če bi že izbiral varen del v španiji, potem bi bil kak Bilbao, kjer pač revnejši del živi in nimajo pretirano turistov. sigurno pa ne turistična mesta ala Barcelona, Madrid, Valencia, Alicante etc...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti