Tehnični pregled - prikolice

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Sr Apr 02, 2014 20:47

Danes sem bil na tehničnem pregledu prikolice;

- pregledajo številke
- pregledajo vizualno
- sem prosil če mi lahko zmerijo silo na zadnji osi (silo teže -> zvagajo), tako da imam sedaj dokaj točen podatek o masi čolna
- preverijo bremze - zapeljali so na valje tako kot avto in potem zategovali ročno - toliko časa da je vse skup z valarjev vrglo.
- dvignili so in preverili luft na ležajih
- in seveda kontrola luči
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Če Apr 03, 2014 12:20

A gde je pečat? 8)
Uporabniški avatar
potapljač
Kontraadmiral
Kraj: Velenje

OdgovorNapisal/-a potapljač » Če Apr 03, 2014 14:10

kocka napisal/-a:A gde je pečat? 8)

u fijoki 8)
še mal pa bo.... :-)
vento
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a vento » Če Apr 03, 2014 21:15

miran10 napisal/-a:O vožnji vzvratno drži da moreš začeti speljevati počasi da ne blokira.
Ne strinjam pa se da na tehničnem pregledu mojstri potegnejo ročno zavoro ko je prikolica na valčkih in gledajo na cagre.
Namreč isto vprašanje sem postavil mojstru na tehničnem pregledu za mojo kamp prikolico katera je težka 1100 KG. odgovor; Imamo neko novo napravo katero ne uporabljamo ker je prekomplicirana in jo tudi ne poznamo. Zato je lažje stisnit samo zavoro v avtu in valjčki pokažejo kr neki.
Pred kratkim sem naredil tehnični za kamp prikolico na Hrvaškem. Poleg standardnega pregleda na stezi in valjčkih smo se vozili tudi po parkirišču z "neko napravo". Potem pa max. zaviranje (gume na avtu so cvilile; pred tem je še trikrat vprašal, če bo "kaj letelo v prikolici") in potem še ista vaja brez prikolice. Naprava je potem glede na mase vozila in prikolice izračunala oz. je podatke prenesel v računalnik in izračunal zavorni učinek naletne zavore. To je potem navedeno na zapisniku teh. pregleda. 8)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov