Avtovleka LJ okolica
Moderatorji: moderator2, moderator
mamaMicka napisal/-a:Dobro se je pustil nategnit.
vleko se za take razdalje dobi pod 1e na km. obracuna se v obe smeri. Za ta denar bi te prisli iskat v Minhen.
Napisal sem; Do naših krajev bi ga prišlo…
Ker prej ni imel asistence (ne vem zakaj), jo je pa imel zadnja tri leta, in se mu je neumno zdelo plačevati, ker itak ni nič koristil tega. Če nebi bilo tega dogodka, verjetno ne bi imel več asistence, tako pa…
Glede zneska je pa tako meni rekel. Toliko je bil račun na zavarovalnico. Če laže on, lažem jaz.
Verjetno si malo površno prebral, pa tudi sam sem malo čudno napisal zadnji stavek.
Nič hudega.
Tex napisal/-a:Asistenca ni plačana na avto, ampak na šoferja...
Torej se usedi v avto in pokliči asistenco...
PS: a še nisi avta spravil tistih par 100m do doma ?
Tex.. mislim, da je asistenca pri AMZS plačana na osebo, pri Triglavu pa je 100% plačana samo na avto in jo lahko plačaš kot dodatno opcijo (so pa tri opcije.. normalna asistenca, asistenca plus in asistenca comfort..Torej, če si pri AMZS, se ti lahko pokvari vsak avto, ki ga voziš in te bodo odšlepali (ne vem pa kako daleč), pri asistenci omenjene zavarovalnice pa bodo odšlepali avto za katerega je plačana določena opcija asistence neglede kdo ga vozi in skoraj kamor hočeš (kjer ti bodo vozilo popravili) + imaš še plačan nadomestni avto (odvisno od opcije) ne glede ali se ti avto samo pokvari, ali sam karamboliraš ali te kdo drugi "napiči. Kako je pri drugih zavarovalnicah ne vem.
Kaj se bolj splača... ne vem.. če si non stop blizu doma mislim, da dražje opcije asistence odpadejo (čeprav se ti plačan znesek verjetno 100 % povrne že pri enem šlepanju ali drugi pomoči).. če se večkrat voziš kam dlje pa še kakšno prikolico s čolnom da imaš zapreženo, ali da se ti mudi... no potem pa se tudi najdražja opcija 100% splača... če ne drugo pa imaš pred in med vožnjo mirne živce in se ti ni treba sekirat, kaj in kako, če se bo zgodilo to in to. Pa saj veste - poznate Newtonove zakone
kok-pit? napisal/-a:mamaMicka napisal/-a:Dobro se je pustil nategnit.
vleko se za take razdalje dobi pod 1e na km. obracuna se v obe smeri. Za ta denar bi te prisli iskat v Minhen.
Napisal sem; Do naših krajev bi ga prišlo…
Ker prej ni imel asistence (ne vem zakaj), jo je pa imel zadnja tri leta, in se mu je neumno zdelo plačevati, ker itak ni nič koristil tega. Če nebi bilo tega dogodka, verjetno ne bi imel več asistence, tako pa…
Glede zneska je pa tako meni rekel. Toliko je bil račun na zavarovalnico. Če laže on, lažem jaz.
Verjetno si malo površno prebral, pa tudi sam sem malo čudno napisal zadnji stavek.
Nič hudega.
Triglav placuje ce se ne motim okoli 0.8e na kilometer. Za daljse ture in izredne razmere pa zbirajo ponudbe od svojih podizvajalcev. Tako da un znesek ne more drzati. Pa nisem rekel da si se kaj ti zmislil, niti kolega...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
aleks09 napisal/-a:Tex napisal/-a:Asistenca ni plačana na avto, ampak na šoferja...
Tex.. mislim, da je asistenca pri AMZS plačana na osebo, pri Triglavu pa je 100% plačana samo na avto in jo lahko plačaš kot dodatno opcijo (so pa tri opcije.. normalna asistenca, asistenca plus in asistenca comfort..Torej, če si pri AMZS, se ti lahko pokvari vsak avto, ki ga voziš in te bodo odšlepali (ne vem pa kako daleč), pri asistenci omenjene zavarovalnice pa bodo odšlepali avto za katerega je plačana določena opcija asistence neglede kdo ga vozi in skoraj kamor hočeš (kjer ti bodo vozilo popravili) + imaš še plačan nadomestni avto (odvisno od opcije) ne glede ali se ti avto samo pokvari, ali sam karamboliraš ali te kdo drugi "napiči. Kako je pri drugih zavarovalnicah ne vem.
Kaj se bolj splača... ne vem.. če si non stop blizu doma mislim, da dražje opcije asistence odpadejo (čeprav se ti plačan znesek verjetno 100 % povrne že pri enem šlepanju ali drugi pomoči).. če se večkrat voziš kam dlje pa še kakšno prikolico s čolnom da imaš zapreženo, ali da se ti mudi... no potem pa se tudi najdražja opcija 100% splača... če ne drugo pa imaš pred in med vožnjo mirne živce in se ti ni treba sekirat, kaj in kako, če se bo zgodilo to in to. Pa saj veste - poznate Newtonove zakone
Podpis pod tole. Jaz mam letos prvic Ergo. Agent mi je zagotovil da me pripeljejo od kjerkoli kot je pri triglavu.
Bi pa rad omenil, da v asistenci ni krita prikolica. Jaz sem imel enkrat kar nekaj sitnosti okoli prikolice. A bo peljal in kdo bo peljal. Nimajo niti izpitov vsi. Da ne govorim da skoraj nobenemu ne dela elektrika za prikolo. Ali pa celo nimajo kljuke. In tako potem na klicnem centru zakomplicirajo...
Hotel sem reci to, da se ce bi se komu to zgodilo in bi komplicirali je bolje lepo prositi, kot pa se kregati.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
aleks09 napisal/-a:Tex napisal/-a:Asistenca ni plačana na avto, ampak na šoferja...
Po obvestilu Marjan Tomki-ja se moram malo popraviti.. napisal sem Newtonove zakone.. mislil pa sem seveda na Murphy-jeve zakone.. hvala Marjan...
in še nekaj kar se tiče prevoza oz. šlepanja prikolice... meni so povedali, da jih moraš o tem obvestiti in ti pošljejo ustrezno pomoč.. Na klicnem centru pač poveš kaj je težava in kaj potrebuješ tako, da ti na kraj (v skoraj vse evropske države) lahko pripeljejo vozilo, ki ustreza najmanj velikosti in kvaliteti tvojega tako da lahko nato nadaljuješ pot, za pokvarjen avto pa naročiš kam naj ga dostavijo, + da ti lahko plačajo tudi stroške nastanitve po hotelih, vozovnice za javni prevoz... no kombinacij in ugodnosti je še kar nekaj (verjetno je podobno pri vseh zavarovalnicah samo malo drugače napisano) ... seveda je pa na koncu vse odvisno od višine premije ki jo plačaš..
Jaz sem potreboval asistenco in sem prosil, da mi pošljejo nadomestni avto z prtljažnikom za strešni kufer in je bil odgovor da asistenca poskrbi le za osebe ne pa za prtljago. Ok, sem rekel, potem pa mi pošljite 7 sedežni avto, kot ga imam......so klici nazaj če je lahko petsedežni z prtljažnikom...
mirno morje
Ker sem temo začel, jo bom še končal. Avtek smo poštimali kot se spodobi. Na koncu sem avto z avtovleko spravill k svojemu mehaniku, ki mi šraufa avtomobile že precej časa. Super dečko, samo malo daleč je (od Škofje Loke proti Železnikom). Avtovleka pa je do tja stala 70€. Sem pa potem pogledal, da imam asistenco plačano na polici. JBG.
Kdo je na strani
Po forumu brska: hombre16 in 5 gostov