Avtovleka LJ okolica

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Po Feb 02, 2015 10:50

@ MM sigurno dobra ideja. Moram pogledat, morda imam asistenco plačano. Sicer pa ja, na ostalih avtih jo zagotovo imam, je pa dobra ideja.
kok-pit?
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a kok-pit? » Po Feb 02, 2015 11:17

Samo za intermezzo.
Znanec je imel srečo (ker se je tako odločil), ko mu je avto odpovedal na Šentilju. Do naših krajev bi ga prišlo cca 830 ali 870€ z DDV - avtovleka. Tista, ki te naložijo. Ne spomnim se točnega zneska. Je rekel, nikoli več brez asistence.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Feb 02, 2015 18:05

Dobro se je pustil nategnit.

vleko se za take razdalje dobi pod 1e na km. obracuna se v obe smeri. Za ta denar bi te prisli iskat v Minhen.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Feb 02, 2015 18:39

Asistenca ni plačana na avto, ampak na šoferja...
Torej se usedi v avto in pokliči asistenco...

PS: a še nisi avta spravil tistih par 100m do doma ?
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
kok-pit?
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a kok-pit? » Po Feb 02, 2015 18:52

mamaMicka napisal/-a:Dobro se je pustil nategnit.

vleko se za take razdalje dobi pod 1e na km. obracuna se v obe smeri. Za ta denar bi te prisli iskat v Minhen.

Napisal sem; Do naših krajev bi ga prišlo…
Ker prej ni imel asistence (ne vem zakaj), jo je pa imel zadnja tri leta, in se mu je neumno zdelo plačevati, ker itak ni nič koristil tega. Če nebi bilo tega dogodka, verjetno ne bi imel več asistence, tako pa…
Glede zneska je pa tako meni rekel. Toliko je bil račun na zavarovalnico. Če laže on, lažem jaz.
Verjetno si malo površno prebral, pa tudi sam sem malo čudno napisal zadnji stavek.
Nič hudega.
aleks09
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a aleks09 » Po Feb 02, 2015 19:18

Tex napisal/-a:Asistenca ni plačana na avto, ampak na šoferja...

Tex.. mislim, da je asistenca pri AMZS plačana na osebo, pri Triglavu pa je 100% plačana samo na avto in jo lahko plačaš kot dodatno opcijo (so pa tri opcije.. normalna asistenca, asistenca plus in asistenca comfort..Torej, če si pri AMZS, se ti lahko pokvari vsak avto, ki ga voziš in te bodo odšlepali (ne vem pa kako daleč), pri asistenci omenjene zavarovalnice pa bodo odšlepali avto za katerega je plačana določena opcija asistence neglede kdo ga vozi in skoraj kamor hočeš (kjer ti bodo vozilo popravili) + imaš še plačan nadomestni avto (odvisno od opcije) ne glede ali se ti avto samo pokvari, ali sam karamboliraš ali te kdo drugi "napiči. Kako je pri drugih zavarovalnicah ne vem.
Kaj se bolj splača... ne vem.. če si non stop blizu doma mislim, da dražje opcije asistence odpadejo (čeprav se ti plačan znesek verjetno 100 % povrne že pri enem šlepanju ali drugi pomoči).. če se večkrat voziš kam dlje pa še kakšno prikolico s čolnom da imaš zapreženo, ali da se ti mudi... no potem pa se tudi najdražja opcija 100% splača... če ne drugo pa imaš pred in med vožnjo mirne živce in se ti ni treba sekirat, kaj in kako, če se bo zgodilo to in to. Pa saj veste - poznate Newtonove zakone :wink:
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Feb 02, 2015 20:45

no ja, jaz sem mislil AMZS asistenco, pa saj se lahko kdorkoli,ki jo ima usede v avto in pokliče...
Jaz mislim, da ima audi avto že zdavnaj doma :D
SlikaSlika

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Feb 02, 2015 22:33

kok-pit? napisal/-a:
mamaMicka napisal/-a:Dobro se je pustil nategnit.

Napisal sem; Do naših krajev bi ga prišlo…
Ker prej ni imel asistence (ne vem zakaj), jo je pa imel zadnja tri leta, in se mu je neumno zdelo plačevati, ker itak ni nič koristil tega. Če nebi bilo tega dogodka, verjetno ne bi imel več asistence, tako pa…
Glede zneska je pa tako meni rekel. Toliko je bil račun na zavarovalnico. Če laže on, lažem jaz.
Verjetno si malo površno prebral, pa tudi sam sem malo čudno napisal zadnji stavek.
Nič hudega.

Triglav placuje ce se ne motim okoli 0.8e na kilometer. Za daljse ture in izredne razmere pa zbirajo ponudbe od svojih podizvajalcev. Tako da un znesek ne more drzati. Pa nisem rekel da si se kaj ti zmislil, niti kolega...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Feb 02, 2015 22:40

aleks09 napisal/-a:

Tex.. mislim, da je asistenca pri AMZS plačana na osebo, pri Triglavu pa je 100% plačana samo na avto in jo lahko plačaš kot dodatno opcijo (so pa tri opcije.. normalna asistenca, asistenca plus in asistenca comfort..Torej, če si pri AMZS, se ti lahko pokvari vsak avto, ki ga voziš in te bodo odšlepali (ne vem pa kako daleč), pri asistenci omenjene zavarovalnice pa bodo odšlepali avto za katerega je plačana določena opcija asistence neglede kdo ga vozi in skoraj kamor hočeš (kjer ti bodo vozilo popravili) + imaš še plačan nadomestni avto (odvisno od opcije) ne glede ali se ti avto samo pokvari, ali sam karamboliraš ali te kdo drugi "napiči. Kako je pri drugih zavarovalnicah ne vem.
Kaj se bolj splača... ne vem.. če si non stop blizu doma mislim, da dražje opcije asistence odpadejo (čeprav se ti plačan znesek verjetno 100 % povrne že pri enem šlepanju ali drugi pomoči).. če se večkrat voziš kam dlje pa še kakšno prikolico s čolnom da imaš zapreženo, ali da se ti mudi... no potem pa se tudi najdražja opcija 100% splača... če ne drugo pa imaš pred in med vožnjo mirne živce in se ti ni treba sekirat, kaj in kako, če se bo zgodilo to in to. Pa saj veste - poznate Newtonove zakone :wink:

Podpis pod tole. Jaz mam letos prvic Ergo. Agent mi je zagotovil da me pripeljejo od kjerkoli kot je pri triglavu.

Bi pa rad omenil, da v asistenci ni krita prikolica. Jaz sem imel enkrat kar nekaj sitnosti okoli prikolice. A bo peljal in kdo bo peljal. Nimajo niti izpitov vsi. Da ne govorim da skoraj nobenemu ne dela elektrika za prikolo. Ali pa celo nimajo kljuke. In tako potem na klicnem centru zakomplicirajo...
Hotel sem reci to, da se ce bi se komu to zgodilo in bi komplicirali je bolje lepo prositi, kot pa se kregati.
Uporabniški avatar
PogachnyK
Admiral

OdgovorNapisal/-a PogachnyK » To Feb 03, 2015 09:54

AMZS je na osebo in lahko se usedo kdorkoli za volan vozila (preverjeno)

Drugače pa te asistence res niso drage, pokliči zavarovalnega angenta, pa mislim, da bo 10€ na avto povsem doovlj...

jbg... mam 12 let starega citroena morem biti na tekočem :)
Hvala na razumevanju
aleks09
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a aleks09 » To Feb 03, 2015 11:36

aleks09 napisal/-a:

Po obvestilu Marjan Tomki-ja se moram malo popraviti.. napisal sem Newtonove zakone.. mislil pa sem seveda na Murphy-jeve zakone.. hvala Marjan...

in še nekaj kar se tiče prevoza oz. šlepanja prikolice... meni so povedali, da jih moraš o tem obvestiti in ti pošljejo ustrezno pomoč.. Na klicnem centru pač poveš kaj je težava in kaj potrebuješ tako, da ti na kraj (v skoraj vse evropske države) lahko pripeljejo vozilo, ki ustreza najmanj velikosti in kvaliteti tvojega tako da lahko nato nadaljuješ pot, za pokvarjen avto pa naročiš kam naj ga dostavijo, + da ti lahko plačajo tudi stroške nastanitve po hotelih, vozovnice za javni prevoz... no kombinacij in ugodnosti je še kar nekaj (verjetno je podobno pri vseh zavarovalnicah samo malo drugače napisano) ... seveda je pa na koncu vse odvisno od višine premije ki jo plačaš..
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Feb 03, 2015 15:06

Najprej Triglav asistenca... nato dooooolgo nic. Ostale asistence so bolj za okoli bajte.

Kot sem napisal. Bom videl kako se bo pokazal Ergo.
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » To Feb 03, 2015 15:11

Jaz sem potreboval asistenco in sem prosil, da mi pošljejo nadomestni avto z prtljažnikom za strešni kufer in je bil odgovor da asistenca poskrbi le za osebe ne pa za prtljago. Ok, sem rekel, potem pa mi pošljite 7 sedežni avto, kot ga imam......so klici nazaj če je lahko petsedežni z prtljažnikom...
mirno morje
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » To Feb 10, 2015 15:20

Ker sem temo začel, jo bom še končal. Avtek smo poštimali kot se spodobi. Na koncu sem avto z avtovleko spravill k svojemu mehaniku, ki mi šraufa avtomobile že precej časa. Super dečko, samo malo daleč je (od Škofje Loke proti Železnikom). Avtovleka pa je do tja stala 70€. Sem pa potem pogledal, da imam asistenco plačano na polici. JBG.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » To Feb 10, 2015 19:46

Kaj je pa dejansko bilo z avtom.?

Kdo je na strani

Po forumu brska: hombre16 in 5 gostov