Kotiček za začetnike

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Po Feb 09, 2015 21:57

al napisal/-a:se mi zdi, da nihče noče priznati, da je začetnik :D

....precej relativna stvar. Plujem od 2008, pa sem še zelo daleč do tega, da bi bil izkušen, začetnik pa ravno tudi nisem več...
mirno morje
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Po Feb 09, 2015 22:02

Težko je priznat da si začetnik,še teže je napisat da si podrsal barko,da ti je sidro oralo,da si podrsal sosedovo barko,naredu urnebes v salonu,ker nisi krajšal jadra,da je jadrar rabil flikat..
Dejmo kle se razpihajmo,ne pa na Valovi Elanki,pa moji Pribi pa še kje...
LP Iztok
al

OdgovorNapisal/-a al » Po Feb 09, 2015 22:05

:shock:

omg
še eno filozofiranje v stilu "celo življenje se učiš" se nam obeta...
...pirčk pa kokice skočm iskat :D
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » Po Feb 09, 2015 22:09

Al ti kr v miru glodaj kokice,nas začetnike pa pust filozofirat,natolcevat,v luno lajat,se smilit samemu sebi.Največji filozofi so nekteri Grški mornarski vsevedi.Hvala bogu da plujejo dost daleč od nas začetnikov.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Feb 09, 2015 22:11

Opa... fight :twisted:
Bouges Nina
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bouges Nina » Po Feb 09, 2015 22:14

polanc napisal/-a:A morjeplovec JUNIOR bo v angleščini komuniciral?
Jaz pa nisem začetnik.Ravno prav sem na morju...cca 30 let,da vem ,da se rabim še učit.In moj predlog je,da vsi,še posebno začetniki rabimo veeeliko prakse,zato predlagam,da se organizirano zapluje na vikend ruto,kjer se bomo družili,pluli,sidrali,drug drugemu pokazali kaj delamo in pokomentirali posamezne etape osnovnega obnašanja na morju v pogledu varnosti in bontona..
Prepluje se lahko le nekaj milj od zaliva do zaliva,se pa veliko sidra,pristaja,lovi bokobrane z vzvratno vožnjo,se ustavlja mimimalno pred bokobranom,da dobimo občutke drsenja,zanosa...Štarta,pristaja veže na obalo upoštevaje smer vetra...
LP Iztok

Odlična ideja. Z datumi na plan! Kaj pa tisti brez plovil? Z željo po izkušnji?
al

OdgovorNapisal/-a al » Po Feb 09, 2015 22:16

:lol:
grški mornarski vsevedi, hi hi. Ti, ti polanček, ti!
to si "kao" malo ciničen?

saj nisem rekel, da vse vem. to si ti rekel.
pravzaprav sem vzpodbudil debato s tem, ko sem vrgel kost "da nihče ne želi priznati, da je začetnik"...

preidimo raje k stvari oz. k temi ne pa da smo patetični (in spet posrali eno temo... :))

@H20, nč fighta :)

Je suis začetnik. Grški. :lol:
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » Po Feb 09, 2015 22:24

Al tebe v zvezi z Grčijo nisem omenjal,sem imel nekoga druzga v mislih,pa si se sam sem zapisal.Jaz zase nikoli nisem rekel, da vse vem.Sedaj pa nehajva tko naprej.
A ti si bil samo do Grčije ali tudi kam dlje?Meni še ni ratalo dlje kot do Cavtata.
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » Po Feb 09, 2015 22:27

aja,tisti brez plovil,pa naj si omislijo,kako cenejše plovilo,prosijo prijatelja da jim ga posodi,naj se prijatelju pridružijo pri plovbi,naj za 2 dni kako plovilo rentajo..Nekak se naj znajdejo,pokažejo interes..Pa da ne zafilozofiram...
al

OdgovorNapisal/-a al » Po Feb 09, 2015 22:31

Koga si pa imel v mislih? Saj lahko meni na ZS... Res me zanima in veš, da bom izvedel:)

Bil. Enkrat okoli Italije. Enkrat do Gibraltarja v dveh etapah (Krk-Sicilija-Gibraltar). Parkrat Grčija. Jadran gor pa dol. Ampak saj to ni pomembno (sem še mlad, tako da bo še kaj..)

Pomembno je, kako mi ki smo tudi "začetniki" predstavimo navitko ta pravim začetnikom. O tem sem že pisal in to je moja izkušnja: vsi so me preveč strašili in to predvsem "začetniki".... Zato je moj nasvet začetnikom: imejte selektiven sluh in pejte raje jadrat!
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » Po Feb 09, 2015 22:39

U Gibratar..to je bila gotov zanimiva plovba.Si jo kje opisal,take stvari vedno rad preberem...
Ja se strinjam s teboj,da je strašit brez veze,pa lasje mi grejo pokonc ko slišim je fuul pihalo,so bili fulll velki valovi,nas je full nesl,smo ful podiral..gr rrr šizim ob tem.
ni bol normaln 20 vozlov je pihal,2 m so bili visoki valovi,pa 35 stopilj smo bli podrt..pa si pol začetniki in vrhunski jadralec kot je recimo Podunavc,pa Tepeš lahko ustvarta pribljižno enako sliko
Bouges Nina
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bouges Nina » Po Feb 09, 2015 22:51

Vsak je enkrat za začetek na začetku začetnik. Kakšni pa so vaši prvi samostojni podvigi? Zgodba 'Danes plujem prvič sploh'.
al

OdgovorNapisal/-a al » Po Feb 09, 2015 23:34

Moj prvi samostojni "podvig" je bil v marini Izola z Novomarjem 450 (preganjanje v mladosti s fotrovim Maestralom in tomosom ne šteje).
Ker nisem dobro pripeljal na rampo, sem odklopil prikolico in malo "poravnal". Res malo je manjkalo, da ni šlo vse skupaj po klancu v vodo. Okoli pa en kup ta pametnih...

Leto kasneje je sledil dopust z manjšim motornjakom. Jasno, zmanjkalo mi je bencina na Dugem (Brbinj). Dostavili so mi ga jadralci. Hvala.

Še svež spomin je na prvo plovbo z zdajšnjo "gospo". Sicer sem jo pripeljal do Krka že prej a res prvi izlet je bil na Rab. Pristajanje na bok z malo preveč gasa in ko uspem vse privezati vidim, da je tam tabla "taxi boat" levo in deno 50m. Torej odveži, ponovi vajo:) Vse to ob polnih kafičih na rivi, ko si itak prepričan, da te vsi gledajo in komentirajo tvoje neumnosti.
Pristajanje v marini ob povratku pa ob nevihti. Namesto, da bi počakal v zalivu, sem se moral vezati, ker sem bil prepričan, da sem tam pa res siguren. Napaka:)

Sej teh je še nekaj in zmeraj so povezane z neizkušenostjo. Pa še se dogaja... Samo se rad učim na lastnih napakah (barka ni še nič popraskana!).
Mirno morje.
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Feb 09, 2015 23:42

Rabuni odreši jih! Tile so vsi, očitno pri spovedi. :)
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Po Feb 09, 2015 23:44

kr en napisal/-a:Rabuni odreši jih! Tile so vsi, očitno pri spovedi. :)

:lol: :lol:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti