Prijaznost NAS Slovencev
Moderatorji: moderator2, moderator
- frikmusic
- Admiral
- Kraj: Ljubljana-Volme Kamenjak
- Kontakt:
kok-pit? napisal/-a:Čisto drugače je, če začnemo konverzacijo z nekom v smislu; Oprostite, ali vas lahko nekaj vprašam? ( s kombinacijo pozitivne mimike na obrazu) In počakamo na odgovor! (stojimo pokonci, obrnjeni proti sogovorniku, ga gledamo v oči in čakamo na odgovor. Ostali naši so tiho)
Odgovora sta seveda možna dva;
1 Izvolite?
2 Ne, Nič (tišina), Samo z brado trzne gor - kaj češ?, Se obrne stran, …
V prvem primeru je 80% možnosti, da se razplete po naših željah. Mi smo tisti, ki rabimo nekaj, in smo takoj v podrejenem položaju. Pristop je tisti, ki otopli še tako trdo srce…
V drugem primeru se kljub zavrnitvi vseeno zahvalimo nekako v smislu; Oprostite, ker sem zmotil, ali pa; OK - hvala vseeno, Nič hudega, …
Vedno pa to naredimo z nasmeškom, kar pa je zaradi zavrnitve, težko. Naš nasmeh (pozitiven, ne ciničen) ob zavrnitvi, bo njegovi ¨veličini¨ vzel mero, in mu bo mogoče čez pet minut, uro, jutri, ne vem kdaj, povedal, oz. bo sam pogruntal, kako reven je, kljub vsemu imetju. Moč ni v imetju. Moč je v Kdo sem?
Naslednjič bo mogoče odreagiral drugače. A ključ je, da najprej začnemo pri sebi.
No, lahko pa tudi začnemo pogovor v smislu; Ej TI!, …
Razplet je ponavadi več ali manj znan vnaprej…
Takole bi od reagiral sam
Frik
Frajtonerca je prava stvar...
kok-pit? napisal/-a:Čisto drugače je, če začnemo konverzacijo z nekom v smislu; Oprostite, ali vas lahko nekaj vprašam? ( s kombinacijo pozitivne mimike na obrazu) In počakamo na odgovor! (stojimo pokonci, obrnjeni proti sogovorniku, ga gledamo v oči in čakamo na odgovor. Ostali naši so tiho)
Odgovora sta seveda možna dva;
1 Izvolite?
2 Ne, Nič (tišina), Samo z brado trzne gor - kaj češ?, Se obrne stran, …
V prvem primeru je 80% možnosti, da se razplete po naših željah. Mi smo tisti, ki rabimo nekaj, in smo takoj v podrejenem položaju. Pristop je tisti, ki otopli še tako trdo srce…
V drugem primeru se kljub zavrnitvi vseeno zahvalimo nekako v smislu; Oprostite, ker sem zmotil, ali pa; OK - hvala vseeno, Nič hudega, …
Vedno pa to naredimo z nasmeškom, kar pa je zaradi zavrnitve, težko. Naš nasmeh (pozitiven, ne ciničen) ob zavrnitvi, bo njegovi ¨veličini¨ vzel mero, in mu bo mogoče čez pet minut, uro, jutri, ne vem kdaj, povedal, oz. bo sam pogruntal, kako reven je, kljub vsemu imetju. Moč ni v imetju. Moč je v Kdo sem?
Naslednjič bo mogoče odreagiral drugače. A ključ je, da najprej začnemo pri sebi.
No, lahko pa tudi začnemo pogovor v smislu; Ej TI!, …
Razplet je ponavadi več ali manj znan vnaprej…
Aaaaaaa... zdele sem se spomnil na eno tako k bi kr na gobec...
Ej majstr ali halo majstore... a maš...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 18:08, skupaj popravljeno 1 krat.
Zato je pa najbolj sigurno v življenju, sploh pa v navtiki, če računaš nase, (že itak rado pride kakšno sranje)potem pridejo tudi pozitivne izkušnje.
Osebno sem magnet, da se nekdo priveže na mojo bojo in potem se jaz sekiram kam bom prevezal tuje plovilo na moji boji. Letos ista zgodba, 3 dan pridemo nazaj in na moji boji skuter z šahovnico, hip hura sedaj se bom še z domačini jahal. Skočim iz čolna maska plavutke in skuter prevežem na drugo prosto bojo in gremo. Drugi dan se peljemo in isti skuter z gorilo na njem pripelje do nas. No sedaj bo pa zabava pomislim. Nakar tip pozdravi in se lepo opravici ker je vezal na mojo, ker mu je gazda priblizno povedal katere boje so njegove. Možakar se zahvali ker sem ga dal drugam še enkrat opravici in odpelje. ...Sem imel pa tudi že situacije, ko so me gledal kot zoprneža, ko sem "naše" prosil če se lahko odvezejo, da se vežem na lastno bojo.
Osebno sem magnet, da se nekdo priveže na mojo bojo in potem se jaz sekiram kam bom prevezal tuje plovilo na moji boji. Letos ista zgodba, 3 dan pridemo nazaj in na moji boji skuter z šahovnico, hip hura sedaj se bom še z domačini jahal. Skočim iz čolna maska plavutke in skuter prevežem na drugo prosto bojo in gremo. Drugi dan se peljemo in isti skuter z gorilo na njem pripelje do nas. No sedaj bo pa zabava pomislim. Nakar tip pozdravi in se lepo opravici ker je vezal na mojo, ker mu je gazda priblizno povedal katere boje so njegove. Možakar se zahvali ker sem ga dal drugam še enkrat opravici in odpelje. ...Sem imel pa tudi že situacije, ko so me gledal kot zoprneža, ko sem "naše" prosil če se lahko odvezejo, da se vežem na lastno bojo.
Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 18:08, skupaj popravljeno 1 krat.
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
Tale je stara natančno teden dni: v Kukjljici mi pred trgovino pravi lastnica apartmaja, da so jo ravnokar nasankali "vaši" slovenci. Štiri članska družina je bila deset dni v apartmaju, zadnji dan vprašajo za račun in ko izvedo cifro, glava družine pove, da nima toliko gotovine pri sebi in da mora v Preko v banko, ostali, pa da bodo počakali pred apartmajem. Res je odšel in čez čas pokliče po mobitelu, da je v banki gužva in da ga še ne bo takoj. Ostali del familjije pove lastnici, da bi šli v kafič na pijačo, da ne stojijo brez veze tam. Lastnica jim, ko so prišli, ni vzela niti dokumentov in seveda se je naivno strinjala z njihovim predlogom. Seveda jih nikoli več ni videla. To je še ena štorija o nas, poznam pa jih iz prve roke še veliko.
V takih ozirih me je včasih prav sram, mi je pa zanimivo kako tem ljudem(ponavadi so na hitro prisli do denarja) ne klikne, da je jutri še en dan in svet majhen, ...
Nazadnje spremenil kocka, dne Ne Jul 31, 2016 18:50, skupaj popravljeno 1 krat.
Leut napisal/-a: Lastnica jim, ko so prišli, ni vzela niti dokumentov in seveda se je naivno strinjala z njihovim predlogom. Seveda jih nikoli več ni videla.
Tako je to, ko lopov sreča hujšega lopova.
Ženska jim ni pobrala dokumentov zaradi naivnosti? Ma ja, še kaj! Saj jih mora po zakonu takoj pobrat, da popiše podatke zaradi davkarije in turistične takse! Hotela je zrihtat na črno in naletela na mino.
Ne rečem, da smo Slovenci cvetke, ampak vseeno so v povprečju hrčki še bistveno slabši od nas, pa če jih nekateri še bolj goreče zagovarjate.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov