Vlečna kljuka
Moderatorji: moderator2, moderator
- 1stofficer
- Admiral
Re: Vlečna kljuka
Ma js sam sraufal ne bom. Pol je treba se strom vlect in to. Prevec resna zadeva, da bi se tega sam lotil. Hocem da je orng in da se ne vidi ko ne rabis.
Bom preveril pri BMWju kako je z originalom.
Kdo pa Westfalio in Thule sraufa v okolici Lj?
Bom preveril pri BMWju kako je z originalom.
Kdo pa Westfalio in Thule sraufa v okolici Lj?
-
navtik_borut
- Admiral
Poročaj, če izveš koliko stane originalna. Takšna - https://www.youtube.com/watch?v=8zBiKMxq7SU
To je na ebayu. Ni ravno za BMW F31, je pa za G31 https://www.ebay.com/itm/Original-BMW-5 ... rk:11:pf:0
lp.
lp.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Za audi a8 pride elektricna dobrih 800€
navtik_borut napisal/-a:. Jaz bi v tem primeru namestil kaj takšnega https://www.youtube.com/watch?v=ulh282wpqP0 To se potem res v celoti skrije, kar se spodobi za takšen avtoNe vem pa kakšna je cena teh kljuk.
Tako kljuko se da dobiti ugodno na netu. Jaz sem kupil že tri komade, niso Westfalia ali Thule, so pa dosti cenejše. Zraven dobiš komplet elektroniko za inštalacijo itd. Nazadnje sem plačal za Mercedes GL z poštnino itd mislim da 260 EUR z DDV. Imaš pa pri nas v Trebnjem mojstra ki te kljuke tudi montira, samo mislim da ni potrebe da se voziš do Trebnjega, ker se sigurno da dobiti koga kje bližje tebi da ti to naredi, če ne boš sam.
Sem ti na hitro pogledal na eBay, prilagam ti link.
https://www.ebay.de/itm/BMW-3er-Touring ... rk:25:pf:0
Če želiš pa rabljeno električno pa imaš tukaj link:
https://www.ebay.de/itm/Original-BMW-F3 ... rk:14:pf:0
Jaz osebno električne ne maram, ker kolegu se je zgodilo pri slabe pol leta staremu avtu da mu je elektronika odpovedala. Neugodna situacija npr, ko prideš na morje da pelješ barko domov in se kljuka ne odpre. Če imaš pa vertikalno kljuko, pa se itak ne vidi da ima avto kljuko kadar nimaš namontirane, da pa jo odmontiraš oz namontiraš pa traja točno 5 sekund.
Lp
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Vinta napisal/-a:Meni so jo naredili pri Hernec D.O.O.Sp.Pirniče 53c pod Šmarno goro http://www.hernec.si
Tudi jaz sem letos tja peljal enega VW karavana (zna biti precejšna različica za elektroniko za različne letnike sicer istega modela - ampak ta razlika v ceni ni Hernec-ov problem). Kolikor sem lahko videl (niso želeli, da jim kdo gleda pod prste), dobro narejeno, ampak najbrž ne najcenejši. Ko so mi to delali, sem videl recimo dobro narejeno in običajno ne vidno kljuko za en kabriolet (ne spomnim se zagotovo znamke, morda BMW) za nekoga, ki je pripeljal iz Hrvaške (mislim da ima tam Hernec podružnico, pa so ga za tisti avto poslali v Pirniče) - rabil je pa, da bo lahko občasno na mali prikolici peljal vodni skuter.
Član našega jadralnega kluba, ki sicer vse to zna in more kvalitetno sam, a je rabil vse na novem vozilu rigorozno homologizirano (npr. tudi strešne nosilce, ki homologizirano zdrže tudi večje hitrosti...) pa vse podobno vedno dela pri Kogovšku (morda 100 m od cerkve v Kosezah) v Ljubljani; tudi tam vse odlično narejeno (ne le kljuka).
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Sam imam tudi vlečno kljuko "made by" Hernec. Sam nimam dobre izkušnje. Po enem mesecu je bila čisto rjasta. Seveda sem peljal nazaj in kot razlog so navedli, da so pozabili nanesti temeljno barvo. To so mi seveda popravili, ampak je kljuka začela po pol leta spet rjaveti. No potem sem jo na novo prebarval sam in še sedaj ni sledu o rji. Drug problem je bil s samo višino kljuke. Prikolica je bila vpeta prenizko. Tega niso upoštevali kot reklamacijo zato sem moral višjo kroglo doplačati sam.
Brez napora ni znanosti.
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Kot sem napisal, niso želeli, da jim pri montaži kdo gleda pod prste, tako da sem kako uro prijetno prestal pri sosedu (Novak, jadrnice Y - tam so naredili tudi Skokico tam so bile narejene tudi - kolikor lahko ugotovim, prve - SLO mini-12).
Tisti VW Pasat karavan pa kljuke še nima toliko časa, da bi se že lahko pokazalo kaj podobnega, kot se je zgodilo tebi. Upam da tudi pri tem niso česa pozabili.
Tisti VW Pasat karavan pa kljuke še nima toliko časa, da bi se že lahko pokazalo kaj podobnega, kot se je zgodilo tebi. Upam da tudi pri tem niso česa pozabili.
Correct me if I am wrong, please.
- 1stofficer
- Admiral
Elektricne tus jaz ne rabim, za dva krat na leto jo snamem na roke gor in dol. Vazno, da dela svoj posel kot se zagre, da je kvalitetna, da je dobro zmontirano in da ne rjavi.
Mislim, da bom daj gor kar Vestfalio ali Thule, sam se monterja ta pravega najdem in to je to!
Mislim, da bom daj gor kar Vestfalio ali Thule, sam se monterja ta pravega najdem in to je to!
Javi, kako opraviš....
Kvalitetne so dan danes bolj kot ne vse, služijo svojemu namenu, cena pa je različna. Meni recimo tista ki sem poslal link z eBay služi odlično, pa verjetno vlečem "malenkost" večje in težje zadeve kot jih imaš namen ti
Ta barka je brišla iz Azurne obale, pa potem naprej v Makarsko.

Ta pa iz Bremerhavna in potem na Krk

Ta barka je brišla iz Azurne obale, pa potem naprej v Makarsko.

Ta pa iz Bremerhavna in potem na Krk

- 1stofficer
- Admiral
A vozis colne iz tujine?
Vaaau....... 
1stofficer napisal/-a:A vozis colne iz tujine?
Tako je
- 1stofficer
- Admiral
Ok ql. Kolk bi prisel prevoz colna iz juga NL do Krka?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov