Jutri
Moderatorji: moderator2, moderator
Re: Jutri
Ne, dogaja se to da na intenzivno jemljejo raje mlajše kor tiste 70+. V Italiji isto. Tudi zato je tako velika smrtnost, ker v nepopisni gužvi primerov naredijo križ nad tistimi starejšimi in pomagajo malo mlajšim.
...ti krmi ga v valovih, ti brani ga v vetrovih...
Ljudje še vedno mislimo da smo nesmrtni, zato taksno histerijo ni tezko ustvarit..
Omas, ampak ne pozabi...že tu na morjeplovcu je ogromno članov, ki danes razmišljamo, kako bi čez poletje fajn pluli, se družili, pa nismo vsi stari max 30 ali pa 40 let, pa zdravi kot ribe... sem siguren, da, če bi kar rekli, pustimo času čas in bomo že preboleli, pa ono masovna imunost itd... bi drugo leto marskido debatiral ...čuj, si poznal onega, pa onega...vsi umrli zaradi koronavirusa, oz. kasnejših zapletov, pravilno rečeno....neprimerno več bi jih lahko bilo, kot, če bi to bil samo en običajni soj virusa gripe...pa histerija gor ali dol, zadeva je nova, neznana in nevarna
Nazadnje spremenil pinosat, dne Ne Mar 22, 2020 16:40, skupaj popravljeno 3 krat.
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
jernejm napisal/-a:Ne, dogaja se to da na intenzivno jemljejo raje mlajše kor tiste 70+. V Italiji isto. Tudi zato je tako velika smrtnost, ker v nepopisni gužvi primerov naredijo križ nad tistimi starejšimi in pomagajo malo mlajšim.
Temu se reče triaža. Odločiti se morajo kdo ima največ možnosti za preživetje in sprejeti odločitev.... Citiram iz https://zdravje.online/triaza/
Triaža pomeni razvrščanje bolnikov oziroma poškodovancev v skupine glede na resnost in vrsto njihove poškodbe. Namen triaže oziroma takšnega razvrščanja je oblikovanje skupin obolelih glede na nujnost njihove obravnave. Triaža tako pomeni izjemno pomemben element v reševanju življenj (npr. v reševanju poškodovancev v množičnih nesrečah). S triažo se prednostno razvrsti poškodovane v prioritetne skupine, kar pripomore k hitrejši in bolj pravilni medicinski pomoči poškodovanim. Čeprav gre za zgodovinsko gledano uveljavljen postopek, se triaža tudi danes še vedno uporablja kot klasičen način razvrščanja bolnih in poškodovanih na urgentnih oddelkih. V primeru množičnih nesreč je nemogoče rešiti vse ponesrečene. Pravilna in hitra triaža je najbolj zanesljiv način, da medicinsko osebje izlušči in reši čim več tistih, ki sicer so v življenjski nevarnosti, a imajo največ možnosti, da s hitro medicinsko pomočjo preživijo.
Veter v laseh, travarca v zobeh 
pinosat napisal/-a:Omas, ampak ne pozabi...že tu na morjeplovcu je ogromno članov, ki danes razmišljamo, kako bi čez poletje fajn pluli, se družili, pa nismo vsi stari max 30 ali pa 40 let, pa zdravi kot ribe... sem siguren, da, če bi kar rekli, pustimo času čas in bomo že preboleli, pa ono masovna imunost itd... bi drugo leto marskido debatiral ...čuj, si poznal onega, pa onega...vsi umrli zaradi koronavirusa, oz. kasnejših zapletov, pravilno rečeno....neprimerno več bi jih lahko bilo, kot, če bi to bil samo en običajni soj virusa gripe...pa histerija gor ali dol, zadeva je nova, neznana in nevarna
Se strinjam. To ravno pravim, da bi vsi radi vecno ziveli. Se vedno mislimo da smo nesmrtni. Jaz odkar imam tinitus se smrti ne bojim vec. Nekaj casa sem prav cakal to olajsanje.. Zdaj dat na vago propad celotnega gospodarstva (svetovnega) in lepega zivljenja nasih otrok, al pa nekaj vec smrti med starejso populacijo..? Jaz bi pustil da narava uredi po svoje.
To pa je ultra extremno kapitalistično razmišljanje...
igor_k napisal/-a:To pa je ultra extremno kapitalistično razmišljanje...
S tem mislim na male podjetnike ne mega korporacije katerim je to stanje po godu, ki bodo po tej histeriji propadli in bo med njimi vec samomorov kot bo mrtvih od tega virusa.
Tale virus nas lahko pelje v fevdalizem.
omas napisal/-a: Jaz bi pustil da narava uredi po svoje.
Ti bi tako
https://www.dailymail.co.uk/news/article-8129499/More-2-600-medical-workers-infected-coronavirus-Italy.html
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
Scenarij ki ga omenja omas, bi znal bit v uk in usa. V uk je bil Johnson prav za to zadevo, no potem si je malo premislil in uvajajo tudi oni karanteno. Rezultati za kakšen teden ali dva. So pa danes zgleda v USA prišli do testov, ker jim je št okuženih naraslo +15.000
(po refreshu stran worldometers kaže +8000)
pinosat napisal/-a:omas napisal/-a: Jaz bi pustil da narava uredi po svoje.
Ti bi tako![]()
![]()
...poglej tole...so tile zdravniki zaslužili smrt ??
![]()
...
https://www.dailymail.co.uk/news/article-8129499/More-2-600-medical-workers-infected-coronavirus-Italy.html
Ce bi pustili naravi da svoje naredi bi bili tile zdravniki zivi. Bolni bi bili doma v posteljah.
Če bi pustili naravi, da naredi svoje, se marsikdo ne bi rodil živ in četrtina jih ne bi dočakala 1. rojstnega dneva.
igor_k napisal/-a:Če bi pustili naravi, da naredi svoje, se marsikdo ne bi rodil živ in četrtina jih ne bi dočakala 1. rojstnega dneva.
Govorim o trenutni situaciji, ne na splošno.
Meni je glede na tale članek, nedolgo nazaj vse skupaj malo čudno!
200.000 Slovencev vsako leto zboli za gripo, 160 jih je umrlo lani do aprila, sedaj pa cela histerija?
https://www.24ur.com/novice/preverjeno/ ... ljudi.html
200.000 Slovencev vsako leto zboli za gripo, 160 jih je umrlo lani do aprila, sedaj pa cela histerija?
https://www.24ur.com/novice/preverjeno/ ... ljudi.html
SR 290 napisal/-a:Tale virus nas lahko pelje v fevdalizem.
super
12% manj davščin!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 25 gostov