Sprememba

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

zebra
Kapitan bojne ladje

Re: Sprememba

OdgovorNapisal/-a zebra » Če Jul 15, 2021 14:45

Šele v soboto pričnem kopenski dopust.
lp
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Če Jul 15, 2021 15:14

Js pa za nic ne bi zamenjal 8kt v bok, ki jih mam zdele in sounda ter vonja po morju. Pa se vroce ni. Srecen k radio 8) 8)
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Če Jul 15, 2021 15:59

Tudi nam je dopust brez čolna nepredstavljiv. Dnevni obiski z družbo do cca 20milj oddaljenih krasnih plaž Creskega akvatorija je priceless.

Rent a boate in vso turistično navlako ladijc bi pa takoj ukinil. To kar imaš danes v zalivu Žanja presega meje dobrega okusa.
Xilinx Vivado HLx trainee
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » Če Jul 15, 2021 17:43

vsaka zadeva ima svoj čar, pa naj bodo hribi, barka, avtodom, motor....žal vse ne gre zato se moraš za nekaj odločiti. Jaz sem se za barko in bi jo prodal le v najhujši krizi. Lepo pa je tudi kombinacija npr 14 dni na barki in potem teden dni Bohinja ali kakšne druge destinacije v naših Alpah.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Če Jul 15, 2021 19:05

1st oficir jaz bi pa takoj zamenjal za..12 vozlu mal u veter...
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » Po Jul 19, 2021 21:10

kasaudio napisal/-a:Tudi nam je dopust brez čolna nepredstavljiv. Dnevni obiski z družbo do cca 20milj oddaljenih krasnih plaž Creskega akvatorija je priceless.

Rent a boate in vso turistično navlako ladijc bi pa takoj ukinil. To kar imaš danes v zalivu Žanja presega meje dobrega okusa.

Zakaj bi pa ukinil vso navlako renta in drugo? A drugim ne privoščiš priceless plažic?
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Po Jul 19, 2021 22:39

Seveda privoščim. Ampak bi bilo lepo da bi tudi ostali privoščili nam. To kar se grejo s tem turističnim navažanjem turistov na ogled plave špilje je šlo čez vse meje. Glede na vse dogajanje okoli korone, ohranjanja varne razdalje, upoštevanja razmer, je sedaj tam cca 60 ljudi ki pred vhodom v jamo čofota, ščije in prdi v vodo in nato v gosjem redu not in ven. Če korone sploh nebi poznali je neapetitlih.

Včasih smo jamo na kulturen način lahko obiskali vsi, danes je ne moremo več, če želimo upoštevati neke minimalne standarde.

Ravno tako privoščim najem čolna tistim, ki se jim to zdi praktično pa vendar; to področje bi bilo nujno potrebno urediti - če gledaš ravnanje in obnašanje najemnikov. Od glisiranja ob obali do sidranja,... eh škoda sploh zgubljat besede. In ko gledam registracije teh čolnov... pridejo od precej daleč.

Na žalost je s pojavom rentalcev navtična kultura precej padla.
Xilinx Vivado HLx trainee
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » To Jul 20, 2021 00:02

Pohlep je pač vodilo "napredka". Povsod, tudi na hrvaškem. Zato pa se pptem zadeve razvijjo tako, kot se. V bistvubje tudi lastniških navticarjev preveč, ce smo pošteni in tudi ti delajo sranje. Kaj je sranje je pa odvisno od posameznika, obicajno je to tisto, kar sam ne počne, istočasno je lahko njegovo početje sranje za onega drugega.
Kjer je dosti ljudi ma kupu je pač tako. Potem obicajno gredo zadeve v smeri urejanja, plačljivosti, boje po zalivih itd, itd, kar je spet za nekoga sranje, za drugega red.
Sam sem recimo imel največ slabih izkušenj s slovenskimi navticarji, ne rentarji in pa različnim kombinacijam domorodcev. Pac meni se je zdelo sranje kar so poceli, njim je bilo top.....sem poiskal druge prostore da uživam v miru. Poskusintudi ti. Življenje je takoj lepše.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » To Jul 20, 2021 08:08

weta napisal/-a:Pohlep je pač vodilo "napredka". Povsod, tudi na hrvaškem. Zato pa se pptem zadeve razvijjo tako, kot se. V bistvubje tudi lastniških navticarjev preveč, ce smo pošteni in tudi ti delajo sranje. Kaj je sranje je pa odvisno od posameznika, obicajno je to tisto, kar sam ne počne, istočasno je lahko njegovo početje sranje za onega drugega.
Kjer je dosti ljudi ma kupu je pač tako. Potem obicajno gredo zadeve v smeri urejanja, plačljivosti, boje po zalivih itd, itd, kar je spet za nekoga sranje, za drugega red.
Sam sem recimo imel največ slabih izkušenj s slovenskimi navticarji, ne rentarji in pa različnim kombinacijam domorodcev. Pac meni se je zdelo sranje kar so poceli, njim je bilo top.....sem poiskal druge prostore da uživam v miru. Poskusintudi ti. Življenje je takoj lepše.

tukaj se popolnoma strinjam
slovenski navtiki so v večini ena skupina pijanih, glasnih, nadutih in nevemkajše sralcev, ki uničijo skoraj vsak zaliv v katerem se znajdejo, včasih sem mislil, da so Italijani crap, sedaj vidim, da so to Slovenci, najemniki plovil, skuterjev, brez kulture obnašanja in občutka za sonavtike. Glasna muzika do nezavesti, dretje otrok in njihovih staršev
sram me je v kakšnem zalivu, da sem Slovenec, hvala bogu imam HR zastavo, pa se lahko malo potuhnem in zbezim od te sodrge
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » To Jul 20, 2021 08:33

Tu se sploh ne strinjam!
Ni ga čez enega zašvicanega slavonca, ki ti sredi prazne divje plaže zateži, da pes ni za v morje, od njega pa letijo pivske pločevinke, čiki in ostala nesnaga.
Po mojih izkušnjah so Slovenci v glavnem prav vzorni navtiki. Problematičnega obnašanja znajo biti ostali državljani republike Slovenije. :D
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » To Jul 20, 2021 09:40

SR 290 napisal/-a:Tu se sploh ne strinjam!
Ni ga čez enega zašvicanega slavonca, ki ti sredi prazne divje plaže zateži, da pes ni za v morje, od njega pa letijo pivske pločevinke, čiki in ostala nesnaga.
Po mojih izkušnjah so Slovenci v glavnem prav vzorni navtiki. Problematičnega obnašanja znajo biti ostali državljani republike Slovenije. :D

Se srtrinjsm s tem o slavoncih. Sam se sicer poskyšam izogibat plaž v mestih, torej na katerih je več ljudi, vendar povsod tam kjer sem bil, so bili poleg slavoncev najbolj glasne slovenske familije. Enako so se zapijali, smeti metal naokoli mal manj, sem pa zvedel v 10 minutah vse živo od njih in preostala plaža tudi. V zalivih kjer sem bil z barko so pa bili najboljnproblematični slovenci, muzika, dretje, ves svet njihov.....nonpa kaki domorodci, ne bom.ugibal ali iz slavonije ali od kje drugje.
Je pa tudi res, da med vsemi skupinaminljudu najdeš vse sorte, ampak jaz se slovencev res povsod izogibam, ker me v sramoto sprevljajo. Da ne omenim kampov.
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » To Jul 20, 2021 10:17

Po eni strani je krivo podarjanje državljanstev v preteklosti. (Da sem malo žleht. :twisted: )
Še bolj je pa verjetno krivo dejstvo, da so trenutno na Hrvaškem Slovenci glavni trotli z dovolj denarja za rentanje plovil in če jih je največ, se jih pač najbolj sliši. Ostali gredo drugam, ali pa so ostali doma in odkrivajo lepoto svojih dežel.

p.s.
Kaka muzika se sliši iz teh razgrajaških plovil? :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » To Jul 20, 2021 10:26

Ko smo ze pri kulturi. Ta je na morju taksna kot na nasih cestah. Drugace povedano, JAZ in moj motorc -ostalo NE obstaja. To, da si z jadrnico in ti motorci krizajo pot je proti pravilom in skrajno primitivno. Pol se pa se rezijo, malokdo sploh odzdravi. Rjuharji si namrec vedno pomahamo ;)

Po zalivih pa kakor narajmas. En folk najame barko, pol pa muzka in alkohol do konca in naprej. Po drugi strani pa... ko sem bil mlad smo bli najbrz isti, le da ne na barkah ...
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » To Jul 20, 2021 11:47

Ja, rjuharji so po PSu, motornjaki pa komaj čakajo, da vas zalijejo. Brez veze, da ti maha, če bo pa miljo vstran od tebe, ko bo utegnil dvignit roko. :D :D

Povsod so drekači, ne glede na nacionalnost in prevozno sredstvo in največ drekačev boš našel med tistimi, ki jih je na nekem območju največ.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Jul 20, 2021 11:55

1stofficer napisal/-a:Rjuharji si namrec vedno pomahamo ;)

Motornjakom pa ponavadi pomahate... s sredincem :mrgreen:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov