Referendum

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

burjovc
Viceadmiral
Kraj: Ta domač

OdgovorNapisal/-a burjovc » Če Maj 27, 2010 14:26

Sicer ne bom šel, ker so dragi Hr. za en dan prestavili regato Sušac 100x2, (vzrok neznan????) drugače pa bi glasoval PROTI ! :twisted:
Veliko vetra in mirno morje
Uporabniški avatar
zeja
Kapitan
Kraj: Litija

OdgovorNapisal/-a zeja » Če Maj 27, 2010 14:30

Uff...dobra tema...

Grem: ZA!
right or wrong I am still the captain !
u-r-o-s
Admiral
Kraj: Celje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a u-r-o-s » Če Maj 27, 2010 15:24

bomax napisal/-a:pozdravljeni morjeplovci. moj drugi post tukaj, čeprav po dveh letih spremljanja foruma. svoje plovilo z neverjetnih 285 cm bom predstavil, ko na dopustu naredim fotke. ker so vse ostale teme tako kvalitetno pojasnjene, da sem se lahko samo učil, se pravzaprav sploh nisem aktiviral prej. no, pa da ne smetim preveč z uvodom.

tudi sam sem bil najprej mnenja, da bi bilo fino to temo s hrvaško zapreti enkrat za vselej. arbitražni sporazum sem iskal po uradnem listu, ko me je država presenetila z brošuro v nabiralniku. ko sem prebral vse skupaj, pa se mi je zdelo, da je to še slabše, kot če bi hrvate povabili k temu, da dajo svoj predlog, mi pa ga bomo enostavno potrdili.

sporazum se bo namreč začel izvajati šele po tem, ko hrvaška ne bo imela nobene ovire več za vstop v EU. meje bodo neurejene (spomnite se slovenskih pogajanj za pristop in italijanskih zahtev), določila arbitražnega sodišča pa za vse večne čase obvezujoča. zvonjenje po toči pa nekoristno.

in čeprav osebno vidim v EU veliko koristi in tudi sam sodelujem z inštitucijami EU, na dolgi rok dvomim v obstoj unije kot je danes. ko se bodo priključile vse balkanske države, bo lonec za težave spet pripravljen. še vse večje vojne v evropi modernejšega časa so se začele na balkanu, da o slednji po razpadu jugoslavije niti ne govorim.

in če bomo po odločitvi arbitražnega sodišča nezadovoljni, bodo vsi mogoči postopki v pihodnosti če bolj dolgotrajne in z manj možnosti za uspeh, kot če čakamo na dogovor s hrvaško še nadaljnjih 20 let.

čeprav ne želim vleči neposredne vzporednice s koroškim plebiscitom, pa bi vseeno opozoril, da so na koroškem še dvojezične table cela težava, formalne pravice se ne uresničujejo in čez 50 let o slovencih tam verjetno ne bo več ne duha ne sluha. hrvaško pa razumem, da ščiti in zastopa svoje interese, na trenutke tudi zelo agresivno. mislim, da bi lahko tudi naši politiki ukrepali podobno.

in če samo še na kratko vržem spomin v preteklost - kadar koli je kdor koli odločal o sloveniji in to ni bila slovenska inštitucija ali posamezniki, smo potegnili ta kratko.

zato bom na referendum šel in glasoval proti potrditvi arbitražnega sporazuma. če bo potrjen in če bomo dobili, kar nam pripada in si želimo, bom z veseljem priznal svojo 'majhnost'. mislim pa, da bo ta škoda veliko manjša kot če bo predsednik vlade priznal svojo 'zmoto'.

Da se ni JJ registriral na "naš" forum :lol:
LP, Uroš.
bomax
Kapitan
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a bomax » Če Maj 27, 2010 15:45

hehehe, u-r-o-s, ne, slišim na ime boštjan. in tudi nisem fan kater koli politične opcije v sloveniji, ker se mi zdi, da vse dosledno udejanjajo stari rek, da je politika k.... sem pa povedal svoje mnenje.
Uporabniški avatar
EDO
Admiral
Kraj: Ljubljana - Lovran - Umag

OdgovorNapisal/-a EDO » Če Maj 27, 2010 15:57

Če se dva ne moreta dogovoriti bolje, da o tem odloča tretji.
Malo več samozavesti na slovenski strani ne bi škodilo. Če so nekateri prepričani, da Sloveniji pripada "to in ono" potem pa je treba samo dati dokaze na mizo in zagovarjati svoje. Če so dokazi trdni potem pa res ne bi smelo biti problema. Če ne, pa jebiga...
Doma prepričevati prepričane nima smisla.
Sem ZA sicer bo pred vsakimi volitvami še neslednjih x let enako.
Spet se bodo spotikali čez ograje. Na koncu, pa se bo še komu kaj zgodilo.

Lp Edo
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
Uporabniški avatar
Mike
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Mike » Če Maj 27, 2010 16:00

Obvezno proti. Pa še to grem naslednji teden s čolnom na hrvaško, napolnim tri kante morja in ga peljem na našo stran :lol:
Uporabniški avatar
bluesky
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana Šentvid
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bluesky » Če Maj 27, 2010 16:13

Ej, to ti je prava ideja ! Končno nekaj konkretnega !
BlueSky
Uporabniški avatar
nig888
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a nig888 » Če Maj 27, 2010 17:08

Sem ZA!
Kotulc, podpišem se pod tvoj post. Tudi jaz bi rad videl, da bi bila Slovenija do Dubrovnika, ampak dejstva so žal takšna kot so...
Želel bi tudi tiča do tal, pa je žal realnost drugačna, nog si pa tud ne mislim odrezat... :lol:

Pa še to, pohvala vsem Morjeplovcem, da se na tako občutljivi temi še nismo skregali... Ko sem videl to temo sem bil prepričan, da bo že od drugega posta dalje "kažin" :lol:
Upam, da ne hvalim dneva pred nočjo :wink:
LP
Uporabniški avatar
Mike
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Mike » Če Maj 27, 2010 17:19

Se strinjam da se zadeva enkrat že reši, vendar zakaj Slovenci vedno rešujemo takšne probleme tako da nam odžagajo nekaj kar je naše. Pa pustimo do kam bi morala bit Slovenija. Ubistvu se dogovarjamo s sosedi za nekaj kar je že naše. Tega enostavno ne razumem. Hrvaška ima 1000 in nekaj km obale, ki je precej lepše kot naše. Zakaj bi se potem zanimali za tistih nekaj metrov ali litrov če želite naše vode? Ker bi radi dosegli to, kar ima luka Koper, samo da bi bila potem to Rijeka. Je že prav, da nam bodo omogočili "služnostno" pot na odprto moje, ampak to je pomojem vse bla bla bla, ko pa bo enkrat vse podpisano, nas bodo lepo od zadaj poje***, mi se bomo pa debelo naguzili. Tko kot do sedaj.
jramsa
Štabni praporščak
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a jramsa » Če Maj 27, 2010 17:34

Jaz tudi grem-in sem absolutno PROTI. Zakaj? Ker se enostavno ne strinjam z Pahorjevo vlado.
LP
Uporabniški avatar
nig888
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a nig888 » Če Maj 27, 2010 17:37

Mike napisal/-a:Se strinjam da se zadeva enkrat že reši, vendar zakaj Slovenci vedno rešujemo takšne probleme tako da nam odžagajo nekaj kar je naše. Pa pustimo do kam bi morala bit Slovenija. Ubistvu se dogovarjamo s sosedi za nekaj kar je že naše. Tega enostavno ne razumem. Hrvaška ima 1000 in nekaj km obale, ki je precej lepše kot naše. Zakaj bi se potem zanimali za tistih nekaj metrov ali litrov če želite naše vode? Ker bi radi dosegli to, kar ima luka Koper, samo da bi bila potem to Rijeka. Je že prav, da nam bodo omogočili "služnostno" pot na odprto moje, ampak to je pomojem vse bla bla bla, ko pa bo enkrat vse podpisano, nas bodo lepo od zadaj poje***, mi se bomo pa debelo naguzili. Tko kot do sedaj.

Žal to ni naše... Dogovarjamo se za nekaj kar je "nekje vmes". Dejstvo je, da je južna stran piranskega zaliva hrvaška, ergo tudi pas morja ob tej obali... ŽAL :cry:
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Če Maj 27, 2010 17:48

Se podpišem pod post od Mika.
Vsekakor proti sporazumu.
Uporabniški avatar
EDO
Admiral

OdgovorNapisal/-a EDO » Če Maj 27, 2010 18:24

Mike napisal/-a: Ubistvu se dogovarjamo s sosedi za nekaj kar je že naše.

Saj to je pa bistvo! To, da je nekaj slovensko je treba dokazat. Če so nasprotniki arbitraže tako prepričani o tem kaj je Slovensko (in za to baje imajo dokaze) po tem pa sploh ne vidim razlogov za nasprotovanje referndumu. Če pa so v dvomih, naj to priznajo.
Slovenci se lahko postavimo na trepalnice in trdimo in sebe prepričujemo, da je nekaj naše do nezavesti. S tem dosežemo samo to, da ispademo neki "kalimeroti", ki ves čas govorijo " to pa ni pravično, kar nam delajo". Že zdaj nas vsi imajo počasi pol kufer.
SAMOZAVEST, FANTJE, VEČ SAMOZAVESTI!!!

val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Če Maj 27, 2010 18:40

Edo !
Ne bom se spuščal v debato o meji v Piranskem zalivu.
A sporazum ni samo Piranski zaliv.
Upaš trditi , da zaselki ob dragonji niso naši.??
ali da zemljišča ob muri niso naši?'
Uporabniški avatar
EDO
Admiral

OdgovorNapisal/-a EDO » Če Maj 27, 2010 19:03

val napisal/-a:Edo !
Ne bom se spuščal v debato o meji v Piranskem zalivu.
A sporazum ni samo Piranski zaliv.
Upaš trditi , da zaselki ob dragonji niso naši.??
ali da zemljišča ob muri niso naši?'

Po mojem so! Ampak, če Slovenija to ne dokaže z dejstvi, dokazi to nikomur ne pomaga!!!! ljudje božji. Arbitraža bo odločala tudi o teh primerih (o meji na kopnem in morju!).
Saj sodišča pa obstajajo za takšne in drugačne primere!!!
Saj meni je pa prejšnji mesec sosed tudi dobesedno prisvojl eno parcelo, pa sem ga tožil. Preprosto. Z njim pa se ja ne mislim tepst, kaj pa šele stokat kakšna krivica se mi godi. Predal sem zadevo na sodišče.
Kakšna bo razsodba se ne bojim KER IMAM PISNE DOKAZE (kataster, zemljiško knjigo), DA JE TO MOJE.
Vsaka podrobnost z mejo med SLO in HR je zgolj slučajna. Je pa zadeva resnična. Nisem si tega izmislil. Dogaja pa se na HR.
Konec debate z moje strani. Moram delat, da bodo politiki imeli za plače naslednji mesec :evil:

Lp Edo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta