Radar na Brdnikovi

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Zmago1
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Zmago1 » Sr Jun 29, 2011 08:22

Mene so na Dolenjski cesti v LJ, vozil sem 72-5 tolerance= 67 namesto 60 in dobil 80(40) € ki sem jih tudi takoj plačal. Dobil pa sem položnico kar hitro, cirka 1 mesec po prekršku.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Sr Jun 29, 2011 09:38

navigator napisal/-a:Jaz bi rabil kak detektor za idiote.. :evil: :evil:
Nisem siguren, ce ni to name letelo...

Uporaba radar detektorja v Sloveniji je dovoljena, oziroma ni prepovedana. Pripomoček je zelo koristen in poskrbi za umirjeno voznjo. Detektor ima tudi nekaj laznih alarmov, kar pomeni, da v povprecju vozis pocasneje, kot brez njega. Osebno sem bil v startu proti, tako, kot sem bil proti objavam radarjev po radiu. Vendar sem misljenje spremenil, saj je z vsemi temi dejanji dosezen cilj in to je voznja po predpisih-umirjanje prometa. Tako stališče zavzema tudi MNZ. Cilj meritev hitrosti ni kaznovanje, temvec umirjanje prometa.
V kolikor izberes pravi detektor in se nanj navadis je zelo učinkovit. Vsekakor pa ne delajo detektorji za 100€, vsaj ne tako, da bi bil nakup upravicen.
Referenca zanj je sigurno ta, da sem jaz v zadnjih 6 letih plačal kazen samo enkrat in to na laser. Letno delam okoli 100.000km, raje malo več.
Bolj pa je potrebno biti pozoren v tujini, ker je uporaba in nekje celo posedovanje prepovedana, vendar obstaja tudi za to rešitev...
Uporabniški avatar
navigator
Viceadmiral
Kraj: LJUBLJANA

OdgovorNapisal/-a navigator » Sr Jun 29, 2011 10:21

mama micka, ni letelo nate.. po cestah se že kar nekaj let vozim po predpisih.. me je izučilo.. a idioti, ki jim ni jasno, da so ceste za vse ne le za prepotentne mogočneže, naredijo vse skupaj zelo nevarno in predvsem drago.. a le za tiste, ki se načeloma držimo predpisov, pa se kdaj zalomi, pa smo malo prehitri in nas ujamejo.. tiste, ki so pa zares nevarni, teh se pa ne upa dotaknit nihče.. :evil:
MORJE, ŠIROKA CESTA..
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Sr Jun 29, 2011 10:40

navigator napisal/-a:mama micka, ni letelo nate.. po cestah se že kar nekaj let vozim po predpisih.. me je izučilo.. a idioti, ki jim ni jasno, da so ceste za vse ne le za prepotentne mogočneže, naredijo vse skupaj zelo nevarno in predvsem drago.. a le za tiste, ki se načeloma držimo predpisov, pa se kdaj zalomi, pa smo malo prehitri in nas ujamejo.. tiste, ki so pa zares nevarni, teh se pa ne upa dotaknit nihče.. :evil:

Aha, potem se opravicujem... :)
No kar se tiče detektorjev pa tem prepotentnežem tudi ne pomagajo kaj preveč, ker čudežev ne znajo delat. V evropi imajo radaji izredno šibek signal(direktiva EU o onesnaževanju z elektromagnetnem smogu in podobno), torej če nekdo leti 100km/h pri omejitvi 50 bo detektor zaznal radar prepozno za uspešno zaviranje.
Idealen pa je, kot sem napisal za nas, ki smo dokaj normalni in vozimo teh prej omenjenih 10-20km/h preko omejitve...
Teh 10-20km/h pa je in z novim zakonom še bolj, drago.
No, če bo kaksen iteres se bom pa bolj razpisal :)
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Sr Jun 29, 2011 12:03

Kaj radar detektor ti odkrije radar še predno te ustreli :?: po mojih izkušnjah je proti laserju nemogoče montirat kak detektor.Mogoče edino kaki motilec laserja :roll: Sama laser pištola ne oddaja nikakeršnih žarkov, ko pa te ustreli je pa že prepozno, takrat ti res zapiska sam.....:evil:

To so moje izkušnje
Ure dnevi leta tečejo....
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Sr Jun 29, 2011 12:44

@bolid
Zadeva je zelo enostavna...

100% imaš glede tega prav.
Vedno pa obstaja možnost, da zazna žarek od avtomobila pred teboj, celo nekaj avtomobilov pred teboj, boljsi detektorji vcasih celo zaznajo kaksne odboje... v tem primeru imas veliko možnosti, da zmanjsas hitrost.ž
Druga varianta je, verjetno si ze opazil, da policist "strelja" v intervalih po slabo sekundo, bodisi, ker je kolona ali ker pri kakem pospesevanju isce visje odcitke... Torej tudi v tem primeru zmanjsas in upas, da je meril nate se enkrat.
Tretja, najbolj zanesljiva stvar pa je, ko ti detektor javi laser, takoj nekam zavijes. V kolikor je to kaka ulica, trgovina in podobno ti nimajo kaj.
V 99% ne gre za teboj, ce pa gre, ti pa itaq ne more nic, ker laser ti mora predocit na kraju in ne nekaj ulic stran...
Jaz sem zavil stran do sedaj ene 2x ali 3x, pa ni bilo problema. Kaj vec pa lahko pove Bostjan
Glede Jammerjev pa je tako. Osebno jih ne odobravam :) kaj hitro pa si lahko zrihtas kazen 400€ in izredni tehnicni pregled ter seveda odvzem naprave. Spet pa obstajajo tako dobri jammerji, da policistu zazna le manjso trenutno napako, ki je tudi sicer mogoča.
Sam sem videl kako deluje dober jamer, za moje pojme dober! Zmoti laser in jama slabe dve sekundi, nato se popolnoma izklopi in dovoli se eno merjenje. Do takrat pa zmanjsas hitrost. In smo vsi zadovoljni! Policist ima meritev, ti pa pravo hitrost :)
Morda sem pisal intuziastično. Vsekakor podpiram delo policistov in jih zelo spoštujem. Gre pa se za mojo denarnico. Tisti, ki delate veliko kilometrov veste kako izgleda...
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Jun 29, 2011 13:06

In tu se razlikujemo od nekaterih narodov. Ko pride k nam v veljavo kakšni zakon se najprej poiščejo variante da ga zaobidemo, v bolj normalnih državah, pa se zakon začne spoštovat, pa čeprav je za P.M. Sedaj se vsi pogovarjajo da bojo nehali piti in počasneje voziti. Prepozno. Če bi to storili že pred leti bi še vedno imeli nizke kazni, ker bi bil red na cesti. Pa ne pravim da bo sedaj, ampak tisti, ki predpisujejo take kazni pa komaj čakajo na izgovor, da nas lupijo kot banane, mi pa jim pomagamo.
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
navigator
Viceadmiral
Kraj: LJUBLJANA

OdgovorNapisal/-a navigator » Sr Jun 29, 2011 13:52

janadino.. se podpišem.
MORJE, ŠIROKA CESTA..
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Sr Jun 29, 2011 14:12

no pa sem še jaz dobil dve nagradi v 10 minutah...
Ampak slike so pa lepe, čeprav drage :(
Nič, bo treba tablce odmontirat,pa ene turške namontirat pa naj slikajo....
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
nuvolari
Viceadmiral
Kraj: bled

OdgovorNapisal/-a nuvolari » Sr Jun 29, 2011 14:25

janadino napisal/-a:In tu se razlikujemo od nekaterih narodov. Ko pride k nam v veljavo kakšni zakon se najprej poiščejo variante da ga zaobidemo, v bolj normalnih državah, pa se zakon začne spoštovat, pa čeprav je za P.M. Sedaj se vsi pogovarjajo da bojo nehali piti in počasneje voziti. Prepozno. Če bi to storili že pred leti bi še vedno imeli nizke kazni, ker bi bil red na cesti. Pa ne pravim da bo sedaj, ampak tisti, ki predpisujejo take kazni pa komaj čakajo na izgovor, da nas lupijo kot banane, mi pa jim pomagamo.

in razlikujemo se tudi po tem da se oni držijo zakona in omejitev, v naši državici je pa postalo tako da se vozi raje 20 km pod omejitvijo in na avtocesti na levem pasu z max hitrostjo 100 km/h..in normalno se potem najde kdo ki popizdi-sam sem tudi med njimi in pol zaradi takih idiotov fašeš kazen ko prehitevaš in imaš posledično s tem višjo hitrost..ipd..

lp
Veritas et Aequitas
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Sr Jun 29, 2011 22:41

janadino napisal/-a:In tu se razlikujemo od nekaterih narodov. Ko pride k nam v veljavo kakšni zakon se najprej poiščejo variante da ga zaobidemo, v bolj normalnih državah, pa se zakon začne spoštovat, pa čeprav je za P.M. Sedaj se vsi pogovarjajo da bojo nehali piti in počasneje voziti. Prepozno. Če bi to storili že pred leti bi še vedno imeli nizke kazni, ker bi bil red na cesti. Pa ne pravim da bo sedaj, ampak tisti, ki predpisujejo take kazni pa komaj čakajo na izgovor, da nas lupijo kot banane, mi pa jim pomagamo.

Hja, niti ni cisto tako, kar se tiče zaobidanja zakona, avstrijci in nemci imajo ogromno teh detektorjev, ceprav so prepovedani, enako francozi. V franciji ti celo odvzamejo avtomobil v kolikor imas vgrajen detektor(da ni prenosen), torej so oni po tvoji teoriji se bolj zeleli zaobiti zakon.
V tem trenutku drzava zeli napolniti kasico prasico. Tako znizanje smrtnosti na cesti, kot ga je dosegla Slovenija v zadnjih letih je redko, vendar ocitno ni dovolj :?: :?:
Moje osebno mnenje je, da se je vozniska kultura precej precej izboljsala.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Če Jun 30, 2011 07:23

Sploh nisem govoril o detektorjih, ampak na splošno. :roll:
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Pe Jul 01, 2011 11:26

Lepo sem začel julij in nov zakon! Ob pol osmih zjutraj sem že nabasal na nastavljen radar v zelenem Kangooju malo pred Litijo :twisted: :twisted: :twisted:

Ko pridem iz dopusta me že čakajo "mercator" pike in položnica.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Pe Jul 01, 2011 18:04

kr en napisal/-a:Lepo sem začel julij in nov zakon! Ob pol osmih zjutraj sem že nabasal na nastavljen radar v zelenem Kangooju malo pred Litijo :twisted: :twisted: :twisted:

Ko pridem iz dopusta me že čakajo "mercator" pike in položnica.

Tale plin bo pa drag!!! :evil: Kr en že ve o čem govorim... :wink:
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » Pe Jul 01, 2011 18:31

Danes viden radar v belem focusu na Ižanki med kriziscem za Crno vas in nadvozom nad AC, ob eni zivi meji, par metrov od ceste. Ce nisi pozoren, ni sans da opazis, barabe. Na drugi strani AC pa policistka skrita za avtobusno postajo. Ne vem pa, a je bila samo se dodatna kontrola, ali je tist v focusu javljal, koga mora ustavit. Vsaj tako deluje pri kangoojih..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov