Prodam vse in grem
Moderatorji: moderator2, moderator
Re: Prodam vse in grem
Večina turističnih mest je polna lopovov. Ne samo v Španiji. Pa ponavadi sploh niso domačini.
Jaz sem letos (tudi po sili razmer) preživel 3 mesece v Avstraliji na vzhodni obali. Res krasno in domačini prijazni, ampak cene so pa visoke in s solidno pokojnino tam doli ne bo šlo. Kot zanimivost še to, gledal sem cene marin v Sydneyu in okolici, so zelo različne ampak vse dražje kot v Izoli. Cenejše najdeš le izven mest (100 -300 Km !) tudi v varianti zgolj privez brez infrastrukture. 
mirante napisal/-a:Tudi korona bo minila in zaprte meje jadralcem ne bodo več grenile življenja.
Iz tvojih ust v božja ušesa.
Upam, da ne bomo od zdaj naprej vsako zimo zapirali mej, javnega življenja in gospodarstva. Ne zaradi korone, ne zaradi kateregakoli virusa.
CAR napisal/-a:... Drugače je pa Kostarika ena od destinacij, kamor se zatekajo Američani in Kanadčani ob upokojitvi.
Zanimivo, Latinska Amerika je prepolna kriminala, razen Kostarike. To je oaza miru. Je revna država zadovoljnih ljudi, vojske nimajo, ker jo ne potrebujejo, zato tudi nimajo vojaških državnih udarov in hunt na oblasti. Ne vedo, kaj je to kriminal, so ekološko zelo osveščeni, ... So edina država, kjer ni dovoljeno nekontrolirano sekati gozdov, zato je Kostarika zelena za razliko od sosed, ki so že skoraj gole. Z našo penzijo bi več kot lagodno živel tam. Vse države okoli njih pa so skorumpirane in nevarne. Govorim iz prve roke, ker sem kar nekajkrat preživel po mesec in več v teh državah in se družil z domačini (seveda ne s kriminalci pa tudi z najrevnejšimi ne).
-
al
Ja nič. Stvari so kot so zato uradno začenjam z iskanjem parcele ali stare kmetije ob gozdu v bližini Ljubljane. Ni nemogoče... morda pa kdo koga pozna.
Sej Kočevsko in Kozjansko je skor okolica LJ. Majhni smo. Pa tam boš dobil dosti več za dosti manj.
...ti krmi ga v valovih, ti brani ga v vetrovih...
-
al
jernejm napisal/-a:Sej Kočevsko in Kozjansko je skor okolica LJ. Majhni smo. Pa tam boš dobil dosti več za dosti manj.
predaleč za moj projekt. je pa res, da tam dobiš več.
vidim, da tujci kar kupujejo pri nas nek hiške na samem.
znanka dela pri nepr. agenciji. prodali so kar nekj v Brdih, kar mi je nekako logično.
me ja pa zadnjič presenetilo, da sta dva Britanca kupila v Polhograjcih... wtf?
-
CAR
- Admiral
- Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab
Kje v Polhovem Gradcu oz okolici sta pa kupila, ker sem tudi jaz iz občine Dobrova - Polhov Gradec.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
al napisal/-a:vidim, da tujci kar kupujejo pri nas nek hiške na samem.
Tudi pri nas na Štajerskem in Prekmurju, kar kupujejo v zadnjih 15 letih. Imam kar nekaj strank iz Anglije, Nemčije, Švice, ki kupijo bodisi kake hiše, kmetije, pa niti ni nujno, da so na samem ...
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
-
al
@car
V polhograjskem hribovju. ne v Polhovem gradcu.
sem jo poklical zdajle: Labinje nad Cerknim.
malo dlje...
tvoji konci so pa tudi lepi.
V polhograjskem hribovju. ne v Polhovem gradcu.
sem jo poklical zdajle: Labinje nad Cerknim.
malo dlje...
tvoji konci so pa tudi lepi.
-
al
pinosat napisal/-a:al napisal/-a:vidim, da tujci kar kupujejo pri nas nek hiške na samem.
Tudi pri nas na Štajerskem in Prekmurju, kar kupujejo v zadnjih 15 letih. Imam kar nekaj strank iz Anglije, Nemčije, Švice, ki kupijo bodisi kake hiše, kmetije, pa niti ni nujno, da so na samem ...
to mi je znano ja.
me pa presenečajo, ko se odločijo za neke, do sedaj meni neznane lokacije. Kdo bo pa sel nekam nad Cerknim? Pa to so ljudje, ki samo zelijo hiso v Sloveniji, v naravi. Nimajo nekih npr. sorodstvenih ali prijatljskih navezav tukaj.
al napisal/-a:Ja nič. Stvari so kot so zato uradno začenjam z iskanjem parcele ali stare kmetije ob gozdu v bližini Ljubljane. Ni nemogoče... morda pa kdo koga pozna.
Če je kdo zainteresiran za notranjost hrvaške Istre, imamo kar nekaj zemlje pa ne vemo kaj bi z njo (beri: se nam ne da s tem ukvarjat, ker nimamo časa). Ni ne vem kako atraktivno ampak je zato cena "prava sitnica". Imamo zemljo tudi na atraktivni poziciji kakšen kilometer od morja (Kvarner) ampak cena ni več "prava sitnica"
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
-
al
sej si arhitekt. kak dober projekt pa bo
al napisal/-a:sej si arhitekt. kak dober projekt pa bo
če bi vedel kako se mi ne da....gradbišč imam že zdavnaj poln kufer. Sem rajši na barki
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov