@kratke hlače na kolesu
To, kar nosim zdaj, niso kratke hlače, ampak tričetrt - torej čez kolena.
Pri takih temperaturah, kot so bile večji del decembra (-5°C ali več) sem največkrat oblečen podobno, kot na tej sliki iz Bohinja
Tole je istega dne, le da je ta del v Bohinju osojen (v senci) in je zato še ležal sneg
Oblečen sem tako, kot mi je ugodno; enako velja za obutev,
ki jo določa to, kar mi rečejo moje noge, ne to, kar rečejo sosedje. Kadar iz kakršnega koli razloga potrebujem toplejša oblačila ali obutev, pa so v mojem nahrbtniku, vedno pri roki.
V soboto na 20. srečanju ljubiteljev morja in jadranja sem bil obut enako. Če je pričakovana temperatura še bistveno nižja, imam s seboj v torbi opremo tudi za to in ta torba je bila minulo soboto (7.1.2017) v Ankaranu oziroma Valdoltri v avtu, ampak je nisem potreboval.
Minulo nedeljo (8.1.2017) sem bil na Dražgošah, čez dan oblečen podobno (in sem tudi s seboj imel oblačila in čevlje tudi za znatno nižje temperature ponoči). Veter je bil lahen, a hladen; ampak Dražgoše so prisojna reč in dopoldan je bil jasen, tako da je sonce grelo in mi je bilo na tisti temperaturi (višje kot -5°C) prav ugodno. Nekdo, ki se je želel prepričati, če se grem frajerja in zmrzujem samo zato, da bi ostali zjali vame, me je vprašal, če lahko potipa nogo in potem ugotavljal in razglašal, da je moja noga toplejša od njegove roke, ki jo je sicer imel v rokavici.
Res pa je, da je morala pihalna godba Slovenske vojske odpovedati večji del nastopa, ampak to predvsem zato, ker se preveč ohladijo instrumenti (zgodba zakaj, ampak poguglajte).
Mimogrede, nekaj mojih sodelavcev, ki jih je pri podobnih temperaturah zaneslo v Veliko Britanjo, je povedalo, da sem jaz oblečen čisto normalno - za tiste kraje. Ob podobnih temperaturah podobno oblečeni menda tam pogosto hodijo otroci v šolo (jaz tega sam še nisem videl).
@Pič*ke
kr3mn1 napisal/-a:minus je sam za pič*ke. MT to z lahkoto odpele

V dneh med božičem in novim letom se je mimo s kolesom pripeljala prikupna ženska in se potem nekaj časa peljala z mano. Povedala je, da je tudi njej pretoplo, ampak se ji je bilo dotlej nerodno voziti oblečena tako, kot ji je ugodno.
In veliko je vprašanj, kako to dosežeš, kako se obnesejo taka oblačila, kje se jih dobi, kakšne lastnosti se meni obnesejo... In zanimivo: večina tistih, ki temeljito sprašujejo o tem, so ženske.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...