Kaj trenutno počnem
Moderatorji: moderator2, moderator
Marjan Tomki napisal/-a:H2O napisal/-a:kr3mn1 napisal/-a:aja, pa vse kar je vzhodno od turčije morjeplovec ne dela, ne vem zakaj ne. Ne iran, ne emirati, ne indija, v pakistanu pa še interneta nisem mel.
Ker očitno morjeplovec domuje na nekem sumljivem serverju... Tudi na Kitajskem ne dela, pa v Vietnamu, Maleziji in Indoneziji tudi ne. Na Tajskem, v Singapurju in v Avstraliji pa recimo dela. Za Japonsko se pa ne spomnim več...
To s sumljivim serverjem je še ena 'zajebancija'. Jaz sem nekoč tudi z malo sreče uganil, kaj je bilo in tudi poskrbel, da je potem delalo od tam, za kjer sem imel podatke.
Na forumu mislim da je vsaj 100 takih, ki mislim da bi to tudi morali znati, ne da morajo vprašati 'strica googla'. Sicer pa je nekoč nekje gregor.n napisal, da menda google vse najde vsakemu, ki je vsaj polpismen - in upam, da bo potem on našel in to naredil.
Če ne, je v podforumu Morjeplovec na začetku ena tema, v kateri piše, kaj je problem z nedostopnostjo foruma in kaj je pomagalo in kaj torej lahko ukrenete.
Če tudi to ne bo dovolj, potem tisti, ki ste kje opazili tako motnjo dostopa in vas to moti (bi radi dostop od tam), v tisto temo napišite dovolj točne podatke, od kje ni šlo in kateri ponudnik dostopa (ali IP) je bil, ko ste imeli probleme, pa bom posredoval, ko bom naslednjič po tem imel kaj početi na forumu.
me zanima koliko časa bi kdo preko proksijev se matral pa riskiral da ti Mosad potrka na vrata v hotelu nek v Izraelu, zato da boš lahko pogledal temo "made in slovenija"
Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 14:36, skupaj popravljeno 1 krat.
Sedim na letališču v San Franciscu in čakam na polet domov.
Saj ne vem kaj je boljše/slabše: mraz doma ali dež v kao sončni Kaliforniji.
Sicer so mi pa domordci povedali, da je tukaj običajno od oktobra do marca tako kot te dni in da imamo to samo mi v Evropi neke predstave, kako je kar naprej sonce
Aja, kot je iz posta vidno - Morjeplovec je v Kaliforniji dostopen b.p.
Saj ne vem kaj je boljše/slabše: mraz doma ali dež v kao sončni Kaliforniji.
Sicer so mi pa domordci povedali, da je tukaj običajno od oktobra do marca tako kot te dni in da imamo to samo mi v Evropi neke predstave, kako je kar naprej sonce
Aja, kot je iz posta vidno - Morjeplovec je v Kaliforniji dostopen b.p.
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
H2O napisal/-a:Pusti Marjana. On vse ve o teoriji, o praksi pa večinoma nima pojma. Verjetno še nikoli ni pomolil nosa iz Evrope.
Ti imaš zelo verjetno pojma o marsičem, ampak nimaš dosti pojma, o čem jaz imam pojma ali ne, pa o tem daješ avtoritativne sodbe.
Trditev, da kdorkoli (pogojno z izjemo boga) ve vse o teoriji, je skoraj enako absurdna, kot ta da ti veš o čem jaz v praksi imam ali nimam pojma.
Kolikor vem, te to nikoli ni zanimalo, daješ pa o tem 'avtoritativne' izjave.
So stvari, ki sem jih počel davno, pa v zadnjih nekaj desetletij ne več in zato niso ažurne, a to ne pomeni, da o njih nimam izkušenj. So reči, ki sem jih naredil le nekajkrat, a tudi to ne pomeni, da o njih nimam nobenih izkušenj. In so reči, ki jih počnem zdaj - in jadranje in reči okrog tega so ena od teh.
Ljudje, ki o mojih izkušnjah vedo iz lastne izkušnje, vedo kaj je res (ker smo kaj od tega počeli skupaj) in ko potem berejo, ko avtoritativno in na splošno pišeš, da kao o ničemer nimam praktičnih izkušenj, ne vedo več zagotovo, ali te je še jemati resno. Sam sebi - in popolnoma brez potrebe in smisla - jemlješ kredibilnost.
Če bi tako brez osnove, kot na splošno trdiš o meni in izkušnjah, trdil tudi na splošno o ljudeh v zvezi s svojim poslom, ti najbrž ne bi dobro kazalo.
Nazadnje spremenil Marjan Tomki, dne Pe Jan 20, 2017 17:15, skupaj popravljeno 1 krat.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
- Marjan Tomki
- Admiral
kr3mn1 napisal/-a:...
me zanima koliko časa bi kdo preko proksijev se matral pa riskiral da ti Mosad potrka na vrata v hotelu nek v Izraelu, zato da boš lahko pogledal temo "made in slovenija"
Ne gre za karkoli okrog poxi-jev, gre za mehanizem za oviranje DDoS napadov, ki je narobe nastavljen pri ponudniku storitve, kjer 'je doma' morjeplovec.
Correct me if I am wrong, please.
možno, samo potem moraš prek proksi strežnika it, kateri je dovoljen. Da se bom pa zezal, kot recimo zadnjič v teheranu pred pol leta (tam v živo filtrirajo) pa me je z recepcije klical če rabim pomoč pri surfanju, sem šel raje ven na kebap (ki je 30cm dolg jagenčkov file in ne ta svinjarija ki jo pri nas prodajajo).
- Marjan Tomki
- Admiral
francelj napisal/-a:pale napisal/-a:pijem kafe in študiram kakšen fischfander bi kupil
Pale, en cel dolg mail sem ti napisal, ti pa nič
Žal ga nisem dobil,ali pa po pomoti spregledal,bi te prosil če mi lahko pošlješ še enkrat severkarales@gmail.com
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov