pa forum spremljam
Kaj trenutno počnem
Moderatorji: moderator2, moderator
Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 13:51, skupaj popravljeno 1 krat.
Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 13:50, skupaj popravljeno 1 krat.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Lep pozdrav iz juga Italije. Trenutno sem v Agropoliju in včeraj v Castellabate, ki je znan po odlični komediji Benvenuti al sud.
LP Iztok
LP Iztok
Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 13:49, skupaj popravljeno 1 krat.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Bo treba še kdaj v te kraje. Premalo je časa za vse si ogledat. Sem bil prejšnji mesec na poti iz Salerna proti Neaplju in sem šel raje v Pompeje kot pa na obalo v okolici Positana in Amalita, ker je bilo takrat slabo vreme.
Tokrat je vreme fantastično in skoraj za biti v kratkih rokavih na soncu, dokler malo ne zapiha z morja.
Paestum. Fantastično ohranjena grška naselbina, daleč pred rimljani.
Castellabate
Trg na vzpetini
Pogled z morja na mestece
LP Iztok
Tokrat je vreme fantastično in skoraj za biti v kratkih rokavih na soncu, dokler malo ne zapiha z morja.
Castellabate
Trg na vzpetini
Pogled z morja na mestece
LP Iztok
Nikola T. napisal/-a:Bo treba še kdaj v te kraje. Premalo je časa za vse si ogledat. Sem bil prejšnji mesec na poti iz Salerna proti Neaplju in sem šel raje v Pompeje kot pa na obalo v okolici Positana in Amalita, ker je bilo takrat slabo vreme.
LP Iztok
Tale paestum pa izgleda res super,kako mogočno je še kaj drugega ostalo od grške naseldbine?
Das Ist Valter
Paestum je bila zelo velika in pomembna grška kolonija na italijanskih tleh. Danes sta ohranjena le dva templja, eden na sliki in drugi le s stebriščem. Ostalo so arheološke izkopanine iz katerih se da zelo lepo videti in si predstavljati velikost in načrt mesta (kolonije). Če si zaljubljen v zgodovino, potem je Paestum vsekakor več kot vreden ogleda, če ne, potem se ti vseeno splača ogledati ta dva grška templja, saj boš izven grčije težko našel bolj ohranjenega, kot je tisti skoraj cel v Paestumu.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov