Za nepoznavalce: toliko kave kit CAR letno proda, je mi vsi morjeplovci Slovenije ne spijemo skupaj kar nekaj let, če ne nekaj deset let
Kava
Moderatorji: moderator2, moderator
- theDamjan
- Admiral
- Kraj: Trebnje - Novi Vinodolski - Jadransko morje
- Kontakt:
Re: Kava
No, na naslednjem srečanju pri meni rezerviram tvojo idejo CAR. Predavanje o kavi in poizkušanje.
Za nepoznavalce: toliko kave kit CAR letno proda, je mi vsi morjeplovci Slovenije ne spijemo skupaj kar nekaj let, če ne nekaj deset let
Nazadnje spremenil theDamjan, dne Če Nov 05, 2020 12:59, skupaj popravljeno 1 krat.
-----------------
***Naj bo vsak dan najlepši!
***Naj bo vsak dan najlepši!
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
CAR... ODLIČNA IDEJA!!!
Dnevno spijem le dve skodelici kave, vendar mora biti dobra, da si jo pripravim z užitkom. Najraje imam kavo v zrnju katero mi tik pred pripravo stroj zmelje. Takrat izjemno zadiši.
Za vsak dan imam najraje Excelsior kavo v zrnju iz Trsta. Pripelje mi jo njihov prodajni zastopnik g. Emil Ž. (ničštirienašestenasedemdevettritri) 1kg stane 20€ kar se mi zdi primerno za odlično kavo.
Občasno naročim za pokušino kavo s poreklom pri ESCOBAR... Zelo mi je všeč Aromatizirana kava IRISH CREAM...
Moj kotiček za pripravo kave na delu sem si opremil s privlačno fototapeto, ki me vsaj v mislih prestavi na morje. Zanimivo je, da mi takoj, ko vstanem bolj paše čaj.

Dnevno spijem le dve skodelici kave, vendar mora biti dobra, da si jo pripravim z užitkom. Najraje imam kavo v zrnju katero mi tik pred pripravo stroj zmelje. Takrat izjemno zadiši.
Za vsak dan imam najraje Excelsior kavo v zrnju iz Trsta. Pripelje mi jo njihov prodajni zastopnik g. Emil Ž. (ničštirienašestenasedemdevettritri) 1kg stane 20€ kar se mi zdi primerno za odlično kavo.
Občasno naročim za pokušino kavo s poreklom pri ESCOBAR... Zelo mi je všeč Aromatizirana kava IRISH CREAM...
Moj kotiček za pripravo kave na delu sem si opremil s privlačno fototapeto, ki me vsaj v mislih prestavi na morje. Zanimivo je, da mi takoj, ko vstanem bolj paše čaj.

Nazadnje spremenil Nikola T., dne Če Nov 05, 2020 13:34, skupaj popravljeno 1 krat.
Se pridružujem takoj , da zvem več o kavi :=)
Nikola ko ti bo naslednjič pripeljal pa daj še kg zame vzemi.
lpp
Nikola ko ti bo naslednjič pripeljal pa daj še kg zame vzemi.
lpp
pojdi se z bikom bost!
- 1stofficer
- Admiral
V Sarajevu sem v kofi shopih kupoval tucano kavo. Kuhali potem doma v đezvi, boljse doma kuhane se nisem pil. 'Tucana' pomeni nekako tolčena namesto mleta. Res je bla dobra. Ce kdo hodi dol priporocam, pa se kilo zame naj vzame 
1stofficer napisal/-a:'Tucana' pomeni nekako tolčena namesto mleta.
Tucana pomeni tudi jeb.na
Jaz sem tudi odvisen od vsaj dveh espresso/capuccino kav na dan, zato sem na jadranju kar trpel, ker vsi vemo, da je marsikje po otokih težko dobiti dober espresso.
Pred par leti pa sem pa našel Handpresso Auto in je res super zadeva.

Lahko ESE pods uporabljaš ali svojo kavo. Traja sicer cca 2 minute, da skuha eno kavo, ampak je ta prava z debelo kremo na vrhu.
Pred par leti pa sem pa našel Handpresso Auto in je res super zadeva.

Lahko ESE pods uporabljaš ali svojo kavo. Traja sicer cca 2 minute, da skuha eno kavo, ampak je ta prava z debelo kremo na vrhu.
-
al
ne mi pol rečt, kaj sam nakladamo na forumu. zjutraj dvignem temo, pa so skor tri strani
torej nismo samo zapiti morjeplovci ampak tud kofetkarji
ja nč. jaz tud zlivam kavo vase. zjutraj dve šalci turške. no ja, jaz ji pravim grška:)
potem pa nekam na kavo (v teh časih zahtevno opravilo) in še cca 4 esprese.
pa v pisarni...
zvečer pa lahko komot zaspim, če prej spijem en light grško. no turško:)
men sicer ni jasno ampak pomoje kava nima nekega hudega, poživilnega vpliva name.
vem le to, da me glava boli, če je ne pijem.
@Lure
to je pa super zadeva. A to je na Nespresso kapsule?
Naj še jaz povem o kofetku, veliko let nazaj ko sem še palio cigarete pa motao kak fin tobak sem pil več kavic dnevno, zdaj pa samo eno fino zjutraj in konc. Pa prijetno kofetkanje želim vsem ki to guštirate tako kot je treba 
zanimivo, da južneje od turčije kave ni na normalnih jedilnikih? se bom pozanimal pri mojih Palestincih naslednji teden zakaj je temu tako.
- 1stofficer
- Admiral
Hmmm.. nism vedu, da Izrael ni juzneje od Turcije
http://www.turkishstylegroundcoffee.com/israeli-coffee/
za mene so tiste kave iz džezve za en drek. Ne maram tega. Rad pa spijem dober espresso ali pa macchiato, kje se dobi tudi dober capuccino. Spijem dve na dan, redko eno in še bolj redko tri. Več nikoli.
doma si jo skuham v moki.
Prisegam na illy ali na lavazza orro. Te so mi ok. Verjetno so tudi kake druge dobre, pa jih nisem še guštiral.
Je pa res veliko odvisno od priprave kafeta. Denimo v Perli v Novi Gorici imajo Illy kofe, sama skuhana kofeta pa so presenetljivo zanič.
načeloma v Italiji najlažje dobim dobro kafe, na severu in vzhodu je treba imet srečo.
doma si jo skuham v moki.
Prisegam na illy ali na lavazza orro. Te so mi ok. Verjetno so tudi kake druge dobre, pa jih nisem še guštiral.
Je pa res veliko odvisno od priprave kafeta. Denimo v Perli v Novi Gorici imajo Illy kofe, sama skuhana kofeta pa so presenetljivo zanič.
načeloma v Italiji najlažje dobim dobro kafe, na severu in vzhodu je treba imet srečo.
1stofficer napisal/-a:Hmmm.. nism vedu, da Izrael ni juzneje od Turcije
ne bi jaz začenjal z Izraelom, s to umetno rakavo tvorbo. že kdaj slišal za sinajski polotok? Iran? Leta sem preživel v prostoru med turčijo in Bangladešem. pa ni ravno neke ponudbe kave tam.
res Izrael...tako kot je sedaj del Evrovizije. pa še česa drugega. ...
kr3mn1 napisal/-a:Leta sem preživel v prostoru med turčijo in Bangladešem. pa ni ravno neke ponudbe kave tam.
Tam je zakon čaj. Tako mu tudi rečejo... čaj. Enako, kot mi.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov