"Nabijanje" o ameriških produktih

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » To Apr 18, 2017 09:07

NOVI FOSIL napisal/-a:Kar se tiče el. avtov imam ogromno pojma.
Prihodnost električnih avtomobilov je samo v zamenljivih baterijah in v magnetnem polju.

In, ko ti napišem resnico, te žalim, ampak čeprav je nekdo nekoč zapisal da si izredno inteligenten, tvoji prispevki izražajo le jezikavost, nečimrnost in omejeno miselno polje. Žal še nikoli nisi postregel z eksaktnim podatkom, zato te tudi jemljem takega kakršen je tvoj nick. :lol: Poglej citat in z konkretnimi podatki (Ne z titulami ali imeni proizvajalcev.) potrdi ogromno znanje. Odličen bi bil recimo eksakten podatek, ki bi nas skeptike prepričal, da je električni prevoz ekološko ustreznejši od dobrega bencinarja.

Poglej:
Pogonski sklop ima lahko že sedaj izkoristek nad 97%, ampak problem ni v tem.
Električno energijo je treba proizvest in distribuirat, tu se pa začnejo težave. Obnovljivih virov ni dovolj, ostanejo nam le fosilna in jedrska goriva. Tovrstne elektrarne niti v laboratorijskih pogojih nimajo celotnega izkoristka nad 33%, v praksi bistveno manj. Ko dodaš še distribucijo, polmnjenje, praznjuenje akujev in izkoristek pogona prideš z izkoristkom nižje kot z trabantom.
Nemčija proizvede tretino elektrike iz obnovljivih virov, ampak ob preskoku na električni transport se bo poraba tako povečala, da bo ta delež zanemarljiv.
Drugi problem je distribucija dovolj energije do porabnikov, da bodo lahko polnili svoje konjuičke. Tudi centralne "črpalke" nekje v centrih pomenijo nepremostljivo drage spremembe elektro instalacij.
Tretji problem je energetska gostota akumulatorjev. Vsekakor jo bodo povečali, v laboratorijih se to že dogaja, ampak problem je nevarnost te energije. Toliko je je zbrane v majhnem paketu, da majhna nepravilnost ne pomeni več dima, ali ognja, temveč eksplozijo. Predstavljaj si podobno kot priključitev visokokapacitivnega kondenzatorja na obratno polariteto. Če si ne moreš, poizkusi.

Električni pogon je verjetno res pogon prihodnosti, ampak žal ta trend nima veliko skupnega z ekologijo! 8)
NOVI FOSIL
Admiral
Kraj: LJ-CRES
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » To Apr 18, 2017 09:48

:oops:
Spravljaš se na mene, ker sem te opozoril, zardi tvojih napačnih trditvah o propelerjih in lotanje z cinom.
Kar se tiče El. avtov pa sem že zapisal, da je prihodnost električnih avtomobilov je samo v zamenljivih baterijah (ne akomulatorjih) in v magnetnem polju.
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » To Apr 18, 2017 10:22

Eh ja... :lol: :lol: :lol:
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » To Apr 18, 2017 12:48

NOVI FOSIL napisal/-a::oops:
Kar se tiče El. avtov pa sem že zapisal, da je prihodnost električnih avtomobilov v magnetnem polju.

Kako to misliš? Sem iz stroke, pa ne razumem. Mogoče si se le nerodno izrazil?
blisk
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a blisk » To Apr 18, 2017 13:21

Žalostno je to da se danes pogovarjamo o baterijah in prenosu energije, načrti so pa že 100 let v arhivu, brez žic, baterij ...
Edini problem je bil da Morgan ni vedel kam namontirat števec za kasiranje.
NOVI FOSIL
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » To Apr 18, 2017 13:53

tomaz_slo napisal/-a:
Kar se tiče El. avtov pa sem že zapisal, da je prihodnost električnih avtomobilov v magnetnem polju.

:D
Glede na to da si iz stroke potem veš za tehnologijo brezžičnega polnjena preko magnetnih tuljav. Sistem deluje na podlagi magnetnega polja med tuljavo, nameščeno v tleh v garaži ali na parkirnem prostoru na ulici, ki elektriko oddaja, ter tuljavo v vozilu, ki energijo sprejema.

Drugi sistem pa je polnjenje baterije med premikanjem vozila, za kar rabiš prilagoditev infrastrukture, predvsem cest, ki bo omogočala, da se vozila polnijo kar med vožnjo. Sistem izkorišča tehnologijo magnetne resonance. Do tega pride s spreminjanjem jakosti magnetnega polja med oddajnikom elektrike, tuljave v tleh, in tuljavo v vozilu, ki je sprejemnik. Ta sistem testirajo v Angliji.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » To Apr 18, 2017 15:23

A to so pol vrtal u Sevnci..Viš viš,za tuljave,jaz sem pa mislu, da delajo talno gretje,da ne bo komunala več plužla. :lol:
NOVI FOSIL
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » To Apr 18, 2017 16:45

polanc napisal/-a:A to so pol vrtal u Sevnci..Viš viš,za tuljave,jaz sem pa mislu, da delajo talno gretje,da ne bo komunala več plužla. :lol:

:)
V Sevnici ne rabijo vrtat. Tam bo Habibi prinesel RDEČO preprogo, ki je bila namenjena Dakiju in meni :lol:
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Če Apr 20, 2017 12:58

NOVI FOSIL napisal/-a:
tomaz_slo napisal/-a:

:D
Glede na to da si iz stroke potem veš za tehnologijo brezžičnega polnjena preko magnetnih tuljav. Sistem deluje na podlagi magnetnega polja med tuljavo, nameščeno v tleh v garaži ali na parkirnem prostoru na ulici, ki elektriko oddaja, ter tuljavo v vozilu, ki energijo sprejema.

Drugi sistem pa je polnjenje baterije med premikanjem vozila, za kar rabiš prilagoditev infrastrukture, predvsem cest, ki bo omogočala, da se vozila polnijo kar med vožnjo. Sistem izkorišča tehnologijo magnetne resonance. Do tega pride s spreminjanjem jakosti magnetnega polja med oddajnikom elektrike, tuljave v tleh, in tuljavo v vozilu, ki je sprejemnik. Ta sistem testirajo v Angliji.

Torej se lahko nadejamo brezžičnega prenosa energije? Bravo! To ne bo samo revolucija na področju vozil, ampak industrijska revolucija brez primera. Moj prijatelj je že vedel zakaj je govoril da elektrarna ni kavni mlinček. Sam pa bom dodal, da zobna ščetka ni električni avto.
NOVI FOSIL
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » Če Apr 20, 2017 14:19

:)
Nekateri tudi ne verjamejo da je bil človek na luni
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Če Apr 20, 2017 14:43

Tu gor jih je puno ki jih luna nosi. :lol:
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Če Apr 20, 2017 14:46

janadino napisal/-a:Tu gor jih je puno ki jih luna nosi. :lol:

pa temo so sfalili, ker nič od tega ni ameriško :twisted:
blisk
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a blisk » Če Apr 20, 2017 14:46

Tomaz napiši WiTricity (wireless electricity) u guglna pa boš videl da te fosil ne zeza. V Tokiju to že dela.
Ima pa tudi SR prav ko trdi da je še vedno problem pridobivanja elektrike.
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Če Apr 20, 2017 14:48

uau.

odkar obstaja prvi Radio imas prenos brezzicne energije na daljavo. res revolucija.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Če Apr 20, 2017 14:56

kr3mn1 napisal/-a:uau.

odkar obstaja prvi Radio imas prenos brezzicne energije na daljavo. res revolucija.

:lol: :lol: :lol: :lol:
To si mislil verjetno Radio 1.

Trenutno imamo na vsakih 50 kilometrov bencinsko črpalko v bolj bogem stanju, zato si ne predstavljem nekšnih tuljav al kak se že reče položenih ob cesti, da se mi bo avto polnil sproti. Že sedaj kopljejo ceste celo leto in so zastoji tak da o totih tulajvah in polaganju ob cesti niti čujeti nečem. :wink:
Fantje, tisti starejši, cikcak je mimo in gremo ajat.

lp :wink:
Guma je guma, zaenkrat.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov