Kolone, kolone....
Moderatorji: moderator2, moderator
Vedno se na Bajakovo čaka 10-20 minut. 1 ura ob minimalni gostoti prometa je pa malo preveč. Pa saj ni v tem keč. Če je promet povečan, pač počakaš kolikor je pač treba. Samo včeraj so izvjali poostren nadzor. Strikno vsak dokumet skenirati itd itd. To se je čakalo po 10 minut, pa upali avto pa za dva prestavi, pa opet čekaj...
Sem dobil občutek, kao da nočejo biti za nami. I oni bi wannabe Šengen.
Stari, srbom se pa jebe. Samo smejijo se.
Sem dobil občutek, kao da nočejo biti za nami. I oni bi wannabe Šengen.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
kr en napisal/-a:Vedno se na Bajakovo čaka 10-20 minut....
Sem dobil občutek, kao da nočejo biti za nami. I oni bi wannabe Šengen.![]()
Ne s klasičnimi streotipi o sosedih! Letos jim je EU naložila nekaj domače naloge v tej smeri, saj jih bodo v dveh treh letih (upam da res, da bomo potem imeli mir) vključili v Šengen in normalno, da morajo domačo nalogo opraviti brezhibno (no so že malo popustili). A smo že pozabili, kako papeški smo bili mi, ko smo se šli isto domačo nalogo, vendar takrat še brez teroristov?
NOVI FOSIL napisal/-a:SR 290 napisal/-a:Nič ne teče normalno! Zaradi nesposobnosti so obupali in odprli mejo.
![]()
Tebe je treba dati na mejo pa bo vse kar po zraku letelo, čez mejni prehod
Ja, in ti bi letel na mars.
Oboji, tako naši kot kocke, so uredbo dovolj dolgo vedeli, a so jo vzeli "po domače" in se niso ustrezno pripravili. Hrvatje so jo njim značilno tako hitro zminirali, da našim pol dneva niso mogli dopovedat, da poostrenega nadzora ni več.
SR 290 napisal/-a:Nič ne teče normalno! Zaradi nesposobnosti so obupali in
odprli mejo.
Točno tako!In zaradi tega imamo veliko verjetnost ,da bodo kontrolo izvajali avstrici.potem smo pa res naj...li.
Če pa šengensko mejo prestavijo na hr. srbsko mejo,bomo pa veseli,če bomo sploh prišli do Beograda.Na trajektu gr.it.poslušam srbske tovornakarje,ki jim je hitreje in ceneje,če se odpelje do Igonomice in na trajekt do Ancone.
Se še spomnite,kako so naši politiki žugali grkom,da niso sposobni kontrole na šengenski meji?
Moje izkušnje so bile takšne.
V petek zvečer sva z mojo prečkala mejni prehod Sečovlje. Nekje do letališča je promet tekel brez zastojev, razen na vrhu klanca kjer se desno zavije za Portorož in Piran.
Od samega letališča Portorož do mejnega prehoda pa smo čakali sigurno več kot eno uro.
Povečano kolono so povzročili tudi vozniki, ki so prihajali s strani Dragonja kjer je pred carino potekal sistem vključevanja tipa zadrga.
Sam pregled dokumentov traja za dve osebi slabo minuto od trenutka, ko predaš dokumente policistu. Skeniranje vsakega dokumenta od trenutka ko dokument vstavi v skener pa cca 10 sekund.
Zanimivo je to, da na hrvaški strani ni bilo skoraj nikakršne gužve, čas skeniranja pa je bil enak.
V ponedeljek zjutraj, ko sva se vračala nazaj, tokrat skozi mejni prehod Dragonja, Hrvati niso pregledovali dokumentov, Slovenci pa so skenirali tudi takrat. Čas postanka na carini je bil približno enak, gužve ni bilo. Klasičnih 6 - 7 vozil. Sem v preteklosti čakal že mnogo dlje.
Toliko glede objektivnega poročanja.
Glede subjektivnega pa; bolje da ne...
V petek zvečer sva z mojo prečkala mejni prehod Sečovlje. Nekje do letališča je promet tekel brez zastojev, razen na vrhu klanca kjer se desno zavije za Portorož in Piran.
Od samega letališča Portorož do mejnega prehoda pa smo čakali sigurno več kot eno uro.
Povečano kolono so povzročili tudi vozniki, ki so prihajali s strani Dragonja kjer je pred carino potekal sistem vključevanja tipa zadrga.
Sam pregled dokumentov traja za dve osebi slabo minuto od trenutka, ko predaš dokumente policistu. Skeniranje vsakega dokumenta od trenutka ko dokument vstavi v skener pa cca 10 sekund.
Zanimivo je to, da na hrvaški strani ni bilo skoraj nikakršne gužve, čas skeniranja pa je bil enak.
V ponedeljek zjutraj, ko sva se vračala nazaj, tokrat skozi mejni prehod Dragonja, Hrvati niso pregledovali dokumentov, Slovenci pa so skenirali tudi takrat. Čas postanka na carini je bil približno enak, gužve ni bilo. Klasičnih 6 - 7 vozil. Sem v preteklosti čakal že mnogo dlje.
Toliko glede objektivnega poročanja.
Glede subjektivnega pa; bolje da ne...
WSurfer napisal/-a:
To je popolnoma logično. Zastoj se je ustvaril že na prejšnji oviri (slovenska meja).
Kako nastane stoječa kolona? Npr na avtocesti. Vsi vozijo 130 km/h, nato naletijo na oviro (omejitev) 60km/h. Prvi zavre na 60 km/h, drugi za njim, da ne bi udaril vanj na 55 km/h, tretji je malo bolj ziheraš na 45, pa za njim na 40, pa 35.... No, in ta deseti že stoji. nato vsi za njim na nulo iz 130 in ob večji gostoti prometa je v nekaj minutah kilometerski zastoj.
Zato sem edino pametno reševanje podobnih situacij videl v Liki pred leti, ko tunel Mala kapela še ni bil dvoceven. Cca 10 kilometrov prej je policija drvečo kolono umetno zavirala in tako ni prišlo do dolgih zastojev, ker so vozila, ki so se približevala omejitvi 80km/h, to počasi realizirala že prej.
No ja, malo vseeno pride do zastoja, ker vsakdo pred tunelom še malo zavre, uni za njim vidi STOP luči in tudi malo pribremza, pa smo zopet tam. A dolgih zastojev vseeno ni bilo več.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Je še kdo v nedeljo zvečer čez Dragonjo ali Sečovlje?
Na promet.si namreč ni sploh pisalo, da bi bila kakršnakoli čakalna doba. Kar pa nekako dvomim, saj je v petek zgodaj dopoldan na Dragonji pisalo pol ure, pa smo čakali uro 15, kolona pa se je začela kakih 100m od križišča oz. semaforja proti Sečovljam, torej nič posebnega, ob normalnih razmerah bi bilo to 10-15 min max.
V nedeljo zvečer je za Sočergo pisalo ura in 40 min, kar je potrdil tudi policist na maloobmejnem prehodu Rakitovec.
Na promet.si namreč ni sploh pisalo, da bi bila kakršnakoli čakalna doba. Kar pa nekako dvomim, saj je v petek zgodaj dopoldan na Dragonji pisalo pol ure, pa smo čakali uro 15, kolona pa se je začela kakih 100m od križišča oz. semaforja proti Sečovljam, torej nič posebnega, ob normalnih razmerah bi bilo to 10-15 min max.
V nedeljo zvečer je za Sočergo pisalo ura in 40 min, kar je potrdil tudi policist na maloobmejnem prehodu Rakitovec.
-
Daki
Daki napisal/-a:hrošč napisal/-a:Je še kdo v nedeljo zvečer čez Dragonjo ali Sečovlje
Kolega je šel danes zjutraj čez Dragonjo domov, pa je kar padel čez. Hrvatje ga tudi pogledali niso, naše je pa malo povprašal, pa so mu rekli, da bodo zdaj čez praznike malo pospešili vse skupaj.
jaz sem šel v petek okoli 18 ure čez Sečovlje. Rabili cca 40 min. Me ni pa nobeden nič skeniral ampak je samo pogledal osebne. Vračali smo se v nedeljo zvečer ob 21 uri čez Dragonjo pa ni bilo nobene gužve (čakal cca par minut-5 avtov pred menoj)
Veter v laseh, travarca v zobeh 
Iz prve roke, naši so bili pripravljeni na to in imajo samo 10 sekund dela če hočejo da poskenirajo dokument, hrvati pa so morali vse ročno vnašati, zato je prihajalo do zastojev, zato tudi nikjer v hrvaških medijih ni bilo poročanja o zastojih zaradi EU, samo novice da je gužva. Sami so krivi da niso pripravljeni na take zadeve. 
Guma je guma, zaenkrat.
Hrošč: jaz sem šel v nedeljo 9.4.17 ob 20:30h čez Dragonjo in je bila kolona samo spodaj na ravnini, kjer je Kompas shop. Čakal sem cca. 15 min. Hrvati so mahali, naši kontrolirali. Zanimivo, da je bilo manj gužve kot na Sočergi. Zgleda, da so se vsi bali in izbrali varianto B (Sočergo)... 
Plovilo: ALA MOANA II
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti