motoriziran kotiček

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Sr Mar 23, 2011 14:42

Barve je sive metalik od opreme pa ima gretje sedežev in ročk, integralni ABS, CD radio, pa še kakšne drobnarije ki so ble dokupljene. Nima pa tempomata, pa CD izmenjevalca, pa brezžične komunikacije in zaščitnih lokov. Je pa zato ohranjen kot nov ker ga je Nemec cenil(uvožen) in ima tud sam 12000km. U soboto mi ne bo znesla tura ker delam na polno ta vikend sem pa prepričan da se bomo zmenli kdaj za kakšno furco mal naokol da se spoznamo :wink:
bsc46
Admiral
Kraj: Postojna

OdgovorNapisal/-a bsc46 » Sr Mar 23, 2011 18:05

Slika
Tudi morjeplovke
so motoristke.
Ljubitelj narave
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Mar 23, 2011 20:50

Še en bivši moto:

Izposojenih mopedov, poliranja kanalov sodedovih mopedov, všraufanja motorja iz NSU 110 v okvir BSA (tako da je peljalo in se je za test peljal novinar revije Avto) ne štejem, ker je šlo več za prčkanje kot za vožnjo.

BMW R45 (rdeč, z dokupljenim drugim zavornim diskom in batom na prvem kolesu in malim aerodinamičnim ščitom in okvirjem, ki bi pri padcu varoval cilindre ter kovčki za prtljago).

Približno takle, le z zgoraj naštetimi dodatki
Slika

Imela sva ga v kompaniji z Mic-Ticom, ko je bil še študent; dotrpel je (motor, ne Mic-Tic), ko je Mic-Tica z njega sklatil en kamionar, ki je njemu nasproti z glavne ceste brez smerokaza zavil na levo in mu zaprl pot.

Iz odškodnine in še malo nabranih financ sva kupila naslednjega:

BMW R65 (tudi rdeč, tudi z dokupljenim malim aerodinamičnim ščitom in omenjenim okvirjem). Oba sta bila iz tele skupine in po doseženih hitrostih sodeč sta morala oba biti model S.

V tem času so bili radioamaterji z mobilnimi radijskimi postajami med motoristi dovolj redki, da so nas na Grobniku včasih ponucali za sodnike na zavojih, in tako se je včasih po dirki dalo zapeljat kak krog po (še) spucani progi s pometenimi ovinki, kolikor je mašnca dala, in oba sta šla (brez predelav) kakih 8-10 km (na štoparico) hitreje, kot so bili tovarniški podatki.

S tem drugim sem imel tudi vojaški razpored (voznik kurir) in ker nisem imel vojaške opreme za dež in vojaške motoristične čelade, je znalo zgledat zanimvio, če sem se kdaj vozil v oranžnjem (jadralskem) pajacu, z belo oranžno rdečo čelado in AK47 na rami skozi dež od Vrhnike proti Postojni in nazaj (pa še cestnine ni bilo treba plačat - častna gorenjska! :wink:

Tudi ta drugi je na koncu imel prometni zaplet - iz parkirišča bolnice dr. Petra Deržaja v LJ je pred Mic-Tica, ki se je s punco odpravljal na morje (zametki morjeplovca :wink: ) zapeljal in mu izsilil prednost kombi, v katerem je s pregleda za vozniški izpit kadete iz Tacna vozil tip, ki jih je takrat tam učil prometne predpise.

Tožarjenje za škodo z zavarovalnico je trajalo nekaj let (smo dobili). Nekoliko zvito ogrodje motorja pa smo peljali popravit v BMW v Muenchen, potem pa sva oba rabila avto (meni je zbolela mama, on se je pa poročil), tako da sva ga (zelo dobro) prodala in vsak svoje finance vtaknila vsak v svoj avto.

Oba motorja sta drug za drugim tekla nekje od l. 1976 do 1990, skozi naftno krizo, bencinske bone, depozit na pravico iznosa deviz, nekako 25-50 000 km letno (odvisno od leta) oba skupaj (Mic-Tic in jaz, ne da bi se skregala).

No ja, se pa zdaj včasih (energično) ne strinjava.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Ne Mar 27, 2011 19:50

BMW ruta 26.3.2011 Ob severni meji od Maribora, ob Muri, po Prlekiji do Ptuja.

Video starta motorjev z zbirnega mesta v Mariboru.
Letos se nas je zbralo preko 40 motorjev. Video kolone med vožnjo.

Zbor na bencinski v Mariboru
Slika

Formiranje kolone
Slika

skupinska klik za povečavo
Slika

Slika

Bilo je zelo lepo in nepozabno.
LP NT
Nazadnje spremenil Nikola T., dne So Apr 02, 2011 09:33, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Ne Mar 27, 2011 22:20

A sami bemflerji ste bli? Pa ni mal utrujajoče se kam dlje pelat v taki koloni ko se dejansko ne da peljat še 90 ne :D
miran10
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a miran10 » Sr Mar 30, 2011 23:17

Pa še moja malenkostSlika
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Če Mar 31, 2011 10:34

slika je pa res malenkostna da se skor ne vidi kir motor je :D
SAKARUN
Kapitan bojne ladje
Kraj: Brezovica pri Ljubljani

OdgovorNapisal/-a SAKARUN » Pe Apr 01, 2011 20:47

No pa še en BMW-jaš r1150gs slike pa nemorem prilepit se bom potrudil
VSAK ZAČETEK JE TEŽAK, ZAČETNIK PA ŠE TEŽJI.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » So Apr 02, 2011 01:45

Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » So Apr 02, 2011 09:35

Sem dobil boljšo sliko
skupinska klik za povečavo
Slika
Lep pozdrav
Nikola Tesla
SAKARUN
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a SAKARUN » So Apr 02, 2011 12:11

no pa da vidmo Slika Slika pa je ratal. :D
Nazadnje spremenil SAKARUN, dne Ne Apr 03, 2011 18:26, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » So Apr 02, 2011 12:14

Ure dnevi leta tečejo....
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » So Apr 02, 2011 23:09

Sakarun pojdi na urejanje in se poigraj. Do tukaj si odlično pripravil. Sedaj pa pojdi na tvoj prispevek (moraš biti registriran) in klikni UREDI. Z miško označi najprej prvo sliko točno od http....do..jpg (brez presledka na začetku aali koncu). SEDAJ klikni na tipko IMG zgoraj desno predzadnja. Pritisni najprej predogled in če si prav naredil se ti bo že v predogledu zgoraj pokazala slika.

Motorček je pa zelo lepo vzdrževan. Eni namreč GSa sploh ne perejo. :D
LP NT
SAKARUN
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a SAKARUN » Ne Apr 03, 2011 18:24

Veš tale GS je 2000 letnik in ma samo 32000 km. in to pravih sem ga kupil od prvega lastnika ki ga je mel 3 leta v garaži in sem ga gledal vsak dan pol se je pa le premislil da proda,(sem pač tam zaposlen) gor so ble pa gume še neobrabljene letnik 2002 tko da super dela sva bla z boljšo polovico 2 Pag in nazaj čez celo istro tko da sem jaz z njem naredil lani 6000 km. P.S. Nikola Tesla hvala je ratal.
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Ne Apr 03, 2011 21:09

res je lepo ohranjen ampak na auspuhu ti manjka okrasni pleh tam ko je pršraufan na katalizator. Kolega ma tud 1150GS in sm mu glih naredo servis pri 110.000km in motor gre še vedno zelo lepo!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov