Inflacija:(

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
H2O
Admiral

Re: Inflacija:(

OdgovorNapisal/-a H2O » Ne Okt 09, 2022 18:41

SR 290 napisal/-a:
H2O napisal/-a:
fakinx napisal/-a:Krize so za investicije odlične.

Za špekulante in mrhovinarje. Večina investitorjev ob krizah najebe (ker pač večina investicij med krizo izgubi vrednost). Špekulanti in mrhovinarji pa ob krizah pridejo na svoj račun, ker stavijo na padec vrednosti investicij, ali jih pa poceni kupujejo od propadlih investitorjev. Če niso tudi sami med njimi.

Ja bog pomagaj, kaj pa delajo finančni skladi?

Zbirajo denar manjših investitorjev in ga investirajo naprej. Tudi skladi so samo investitorji. Pač v večjem obsegu, ker imajo več denarja za investiranje. Ampak tudi skladi ob krizah najebejo, ker se med krizo vrednost večine naložb zniža, investitorji se pa userjejo (ali ostanejo brez denarja) in manj investirajo.

Kriza torej tudi skladom zjebe posel. Tistih nekaj propadlih podjetij, ki jim jih uspe med krizo poceni kupiti, ne odtehta izgub zaradi padca vrednosti ostalih naložb in manjšega dotoka denarja investitorjev.

Ne verjemi vsega, kar prebereš na netu, ali kar ti povejo "posvečeni".
NASA
Admiral
Kraj: Dobrova pri LJ

OdgovorNapisal/-a NASA » Ne Okt 09, 2022 18:47

nac napisal/-a:Spet smo v “svetovnih finančnih skladih, makroekonomija,Amerika tamo,Rusija vamo,”……
Jaz še pa vedno ne vem,kdo hudiča na Koroškem prodaja scepljena drva po 60€. :lol: :lol:

Mogoče un, ki ima mešana bukova :shock: .... mal iz ene vasi, mal iz druge.....
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Ne Okt 09, 2022 19:00

Ne si zdaj norca delat, če ste plačali več. Navadno je butl tisti, ki plača več in ne tisti, ki plača manj, nevoščljive gostilniške šimfarije so pa itak rezervirane za preprosteže.
Če koga zanimajo kontaktni podatki naj mi pošlje naslov in tel. št. na zs, po forumu tega ne bom objavljal.

@H2O,
Večji skladi ne delajo tega o čemur pišeš, temveč so klasični mrhovinarji.
nac
Admiral

OdgovorNapisal/-a nac » Ne Okt 09, 2022 19:20

Nobeden si ne dela norcev. Še ne.
Napiši pa podatek ti,ki očitno veš,kje za 60€ dobim scepljena bukova drva.
Moj naslov in moja tel.št tu nimata nobenega pomena.
Če veš,povej.
Če ve žena,jo vprašaj.
Če si si izmislil,pa tako ne boš priznal.
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Ne Okt 09, 2022 19:57

Ja mene tudi zanima, tovornjakarja imam na stand-by, sam povej kje, pridem jutri po tovornjak pa pol po še enega. Sicer mam letos že polno drvarnico pa vseeno.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Ne Okt 09, 2022 20:19

nac napisal/-a:Moj naslov in moja tel.št tu nimata nobenega pomena.

Dobaviteljevega naslova ne bom dajal na forum! SZ, ali pa nič.
nac
Admiral

OdgovorNapisal/-a nac » Ne Okt 09, 2022 20:32

Pa daj.
Pošlji na zs.
Ne pa da od mene zahtevaš naslov. Na zs.
Čakam.
fakinx
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a fakinx » Ne Okt 09, 2022 20:53

A veste, kdo profitira pri investiranju v sklade?
Zgolj in samo fantje, ki držijo v rokah škarje in platno.
Iskreno jim dol visi za vlagatelje, bojijo se le (pa še to ne preveč) kakšnega regulatorja (pa še to zgolj v enih 5 državah na svetu). Vedno najdejo nekega žrtvenega osla in si umijejo roke. Če pa jim slučajno rata, da so “too big to fall”, jih pa rešujemo davkoplačevalci. Že pri nas, poglejte samo desetletje nazaj, je bilo tako. In sedaj se to dogaja v energetskem sektorju, kjer je 99% proizvodnje v direktni ali posredni lasti države, transportni sistemi (vsaj za elektriko) so v 100% lasti držav in sedaj se bo zaradi avanture enega kekca in Grete kompletna energetika sesula sama vase.
Jebe lud zbunjenog…
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Ne Okt 09, 2022 21:05

nac napisal/-a:
Čakam.

Čakaj. Pogoje veš.
nac
Admiral

OdgovorNapisal/-a nac » Ne Okt 09, 2022 21:34

Vem.
Da ti dam moje podatke.
Ampak ti jih za tele potrebe ne bom poslal.
Ti pa,ko boš imel kako uro cajta,ko ne boš obremenjen z vsemi svetovnimi problemi na vseh področjih,ko boš okrog svetovnih finančnih skladov vse zrihtal pa ko še našo notranjo pobarvanko-rdeči,beli,plavi,sivi,…-porihtaš,pa pojdi v prvo lokalno oštarijo,pa povprašaj,po čem so drva.
Edin tega ne veš.
Vse ostalo ko iz topa.
Bam,bam,bam…. Kolk je res,pitaj boga. :lol:
nac
Admiral

OdgovorNapisal/-a nac » Ne Okt 09, 2022 21:38

Brez zamere vsem ostalim forumašem.
Ampak “pun mi je više onaj moj ovakvih pričalica”!!!!
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Ne Okt 09, 2022 22:54

Nac;
Na splošno je tole rubrika Razno, vse kar ne spada nikamor in če ti kaj ne paše pač preskoči. Ne vem kaj je tu takega in katera moja trditev okrog finančnih skladov je napačna? Če sem kje mimo pljunil te prosim, da me argumentirano popraviš, ne pa da si iz same nervoze in brez argumentov norca delaš. Joj, kako boš šele nervozen, ko se vso to sranje, ki nam ga pripravljajo realizira. Vem, da je odbito, če nekoga zanimajo take stvari, ampak sem pač odbit in me zanimajo.

Kar se tiče drv ti ne morem pomagat, če jih kupuješ po 350 evrov in te razumem, da se ti odpelje, ko slišiš, da je nekdo plačal nekajkrat manj. Če jih slučajno sam prodajaš po toliko se pa povsem strinjam z Aegirjevo izjavo o kmetih in taka cena mi deluje kot vojno dobičkarstvo. V kolikor imaš namen, da suha bukova drva nabaviš po normalni ceni ti napravim uslugo in ti povem telefonsko število človeka, ki mi jih je prodal. Lej, ime mu je Peter.
Vprašanje, če jih še ima, ampak ti bo pa vsaj povedal po koliko jih je prodajal in kdaj jih lahko spet dobiš. Niti na kraj pameti mi ne pride, da ga na forumu izpostavim samo zato, ker me je nek prenapetež označil za lažnivca.

Torej: Če rabiš drva veš kaki so moji pogoji, da ti pomagam, če me želiš osirat, da lažem je pa to tvoj problem, moj ne. Mene taki tički ne sekirajo. Če bi me, se ne bi oglašal v taki "posrečeni" temi.

Za ceno ne rabim hodit po gostilnah, drva za letos imam, za drugo leto sem dogovorjen in me nič ne briga kaj govorijo po gostilnah. Glede na tvoj slog pisanja bi kar dejal, da je gostilna glavni vir tvojih informacij. :D
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Ne Okt 09, 2022 23:44

Drgač sem jaz drva lani tudi po 60€/m^3 nabavil...
Letos pa bodo 86€/m^3. Drugo leto bom pa imel svoja... Po 350€/m^3 se bo komot dalo kej dobit.
Xilinx Vivado HLx trainee
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Po Okt 10, 2022 16:54

.

Vidim, da imate absolutno preveč časa!

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
PogachnyK
Admiral

OdgovorNapisal/-a PogachnyK » Po Okt 10, 2022 17:04

Bilo kuda,
Drva svuda....
Hvala na razumevanju

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti