H2O napisal/-a:Kariera napisal/-a:No tle je šla pa oseba...na dno...
Na tla
Kakor vzameš...
Moderatorji: moderator2, moderator
H2O napisal/-a:Kariera napisal/-a:No tle je šla pa oseba...na dno...
Na tla
AEgir napisal/-a:Čudno napisan članek. Me je napeljalo do razmišljanja o tem.
Recimo kaj bi se zgodilo če bi mojzes padel z ladje v morje, glede na to da se voda zanj umakne, a to pomeni da bi mel 100 metrov prostega pada preden bi padel na tla morja?
Al pa recimo če bi kristus skočil na glavo v morje, a bi si slednjo razbil glede na to da navadno hodi po morju?
NASA napisal/-a:kaj pa če je bila barka na klocnih?
1stofficer napisal/-a:Vceraj sem sel jadrat malo, preveril vse napovedi in je kazalo cist OK. Izpadlo je precej precej huje, tam okol Vrbnika me je premetavalo za popizdit. Val tu in tam v visini moje glave... v torek na primer, je bil dez napovedan za popoldan, pa so ble do enih ze tri nevihte ! Popoldan pa soncno
Zanimivo, letos se ni ravno zanasati na napovedi, vetra je vedno dosti vec kot je napovedan. Lani, za primerjavo, je blo ravno obratno. Pa vedno gledam vsaj 3 vire. DHMZ, ARSO in se Windguru.
Morje je treba spostovat vsekakor, ampak ni se vedno 100% za zanasat na napovedi. So pac samo in zgolj napovedi...
Grega295 napisal/-a:Pri Olibu je uspelo prevrniti katamaran:
https://www.24ur.com/novice/tujina/slov ... valci.html
Kariera napisal/-a:1stofficer napisal/-a:Vceraj sem sel jadrat malo, preveril vse napovedi in je kazalo cist OK. Izpadlo je precej precej huje, tam okol Vrbnika me je premetavalo za popizdit. Val tu in tam v visini moje glave... v torek na primer, je bil dez napovedan za popoldan, pa so ble do enih ze tri nevihte ! Popoldan pa soncno
Zanimivo, letos se ni ravno zanasati na napovedi, vetra je vedno dosti vec kot je napovedan. Lani, za primerjavo, je blo ravno obratno. Pa vedno gledam vsaj 3 vire. DHMZ, ARSO in se Windguru.
Morje je treba spostovat vsekakor, ampak ni se vedno 100% za zanasat na napovedi. So pac samo in zgolj napovedi...
Včeraj napoved sigurno ni bla čist bonaca...Kvarner, Velebit, burja tam do 13h in ne tako šibka...mi smo štartal z Ilovika ob 6h za čez Kvarner...sem se ustavil za dve urci v Artatoreju, da se je burja malo polegla.
1stofficer napisal/-a:Kariera napisal/-a:1stofficer napisal/-a:Vceraj sem sel jadrat malo, preveril vse napovedi in je kazalo cist OK. Izpadlo je precej precej huje, tam okol Vrbnika me je premetavalo za popizdit. Val tu in tam v visini moje glave... v torek na primer, je bil dez napovedan za popoldan, pa so ble do enih ze tri nevihte ! Popoldan pa soncno
Včeraj napoved sigurno ni bla čist bonaca...Kvarner, Velebit, burja tam do 13h in ne tako šibka...mi smo štartal z Ilovika ob 6h za čez Kvarner...sem se ustavil za dve urci v Artatoreju, da se je burja malo polegla.
Bonaza zame ni dobra napoved. Dobra napoved je 10-16 kt, lih lusno za jadrat, kar je blo tudi za vceraj napovedano, ARSO celo manj. Valovi 1-2. Zgalo je pa od Vinodolskega proti Vrbniku do 30 ! In to precej dlje od 13 ure....
Grega295 napisal/-a:Pri Olibu je uspelo prevrniti katamaran:
https://www.24ur.com/novice/tujina/slov ... valci.html
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov