Zanimivi linki, video posnetki in slike

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Kariera
Viceadmiral

Re: Zanimivi linki, video posnetki in slike

OdgovorNapisal/-a Kariera » Sr Jul 27, 2022 12:25

H2O napisal/-a:
Kariera napisal/-a:No tle je šla pa oseba...na dno...

Na tla :shock:

Kakor vzameš... :twisted: Ob 2h zjutraj, 8m višine, domačin, jambor, alkohol, izziv,? :roll:
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Če Jul 28, 2022 10:33

Čudno napisan članek. Me je napeljalo do razmišljanja o tem.

Recimo kaj bi se zgodilo če bi mojzes padel z ladje v morje, glede na to da se voda zanj umakne, a to pomeni da bi mel 100 metrov prostega pada preden bi padel na tla morja?

Al pa recimo če bi kristus skočil na glavo v morje, a bi si slednjo razbil glede na to da navadno hodi po morju?
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Kariera
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Kariera » Če Jul 28, 2022 14:37

AEgir napisal/-a:Čudno napisan članek. Me je napeljalo do razmišljanja o tem.

Recimo kaj bi se zgodilo če bi mojzes padel z ladje v morje, glede na to da se voda zanj umakne, a to pomeni da bi mel 100 metrov prostega pada preden bi padel na tla morja?

Al pa recimo če bi kristus skočil na glavo v morje, a bi si slednjo razbil glede na to da navadno hodi po morju?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
NASA
Admiral
Kraj: Dobrova pri LJ

OdgovorNapisal/-a NASA » Če Jul 28, 2022 21:56

kaj pa če je bila barka na klocnih?
Kariera
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Kariera » Pe Jul 29, 2022 08:17

NASA napisal/-a:kaj pa če je bila barka na klocnih?

Tud to je opcija...pa je spal gor, pa ga je luna nosila... :shock: :P
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Pe Jul 29, 2022 08:47

Pri Olibu je uspelo prevrniti katamaran:

https://www.24ur.com/novice/tujina/slov ... valci.html

Slika
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Pe Jul 29, 2022 08:57

Vceraj sem sel jadrat malo, preveril vse napovedi in je kazalo cist OK. Izpadlo je precej precej huje, tam okol Vrbnika me je premetavalo za popizdit. Val tu in tam v visini moje glave... v torek na primer, je bil dez napovedan za popoldan, pa so ble do enih ze tri nevihte ! Popoldan pa soncno :)

Zanimivo, letos se ni ravno zanasati na napovedi, vetra je vedno dosti vec kot je napovedan. Lani, za primerjavo, je blo ravno obratno. Pa vedno gledam vsaj 3 vire. DHMZ, ARSO in se Windguru.

Morje je treba spostovat vsekakor, ampak ni se vedno 100% za zanasat na napovedi. So pac samo in zgolj napovedi...
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Pe Jul 29, 2022 09:04

Ta katamaran je sedaj v najbolj stabilnem stanju. :?

...Noben val ne veter ga ne more več obrniti na drugo (pravo) stran.

Olib je očitno zelo nevaren za katamarane...
Kariera
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Kariera » Pe Jul 29, 2022 11:39

1stofficer napisal/-a:Vceraj sem sel jadrat malo, preveril vse napovedi in je kazalo cist OK. Izpadlo je precej precej huje, tam okol Vrbnika me je premetavalo za popizdit. Val tu in tam v visini moje glave... v torek na primer, je bil dez napovedan za popoldan, pa so ble do enih ze tri nevihte ! Popoldan pa soncno :)

Zanimivo, letos se ni ravno zanasati na napovedi, vetra je vedno dosti vec kot je napovedan. Lani, za primerjavo, je blo ravno obratno. Pa vedno gledam vsaj 3 vire. DHMZ, ARSO in se Windguru.

Morje je treba spostovat vsekakor, ampak ni se vedno 100% za zanasat na napovedi. So pac samo in zgolj napovedi...

Včeraj napoved sigurno ni bla čist bonaca...Kvarner, Velebit, burja tam do 13h in ne tako šibka...mi smo štartal z Ilovika ob 6h za čez Kvarner...sem se ustavil za dve urci v Artatoreju, da se je burja malo polegla.
Kariera
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Kariera » Pe Jul 29, 2022 11:43

Grega295 napisal/-a:Pri Olibu je uspelo prevrniti katamaran:

Slika

Res me zanima al jim je uspel katamaran na vetru in valu prevrnt. Se mi je vedno zdel, da majo te charter katamarani zelo konzervativen plan jader.
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Pe Jul 29, 2022 11:47

Kariera napisal/-a:
1stofficer napisal/-a:Vceraj sem sel jadrat malo, preveril vse napovedi in je kazalo cist OK. Izpadlo je precej precej huje, tam okol Vrbnika me je premetavalo za popizdit. Val tu in tam v visini moje glave... v torek na primer, je bil dez napovedan za popoldan, pa so ble do enih ze tri nevihte ! Popoldan pa soncno :)

Včeraj napoved sigurno ni bla čist bonaca...Kvarner, Velebit, burja tam do 13h in ne tako šibka...mi smo štartal z Ilovika ob 6h za čez Kvarner...sem se ustavil za dve urci v Artatoreju, da se je burja malo polegla.

Bonaza zame ni dobra napoved. Dobra napoved je 10-16 kt, lih lusno za jadrat, kar je blo tudi za vceraj napovedano, ARSO celo manj. Valovi 1-2. Zgalo je pa od Vinodolskega proti Vrbniku do 30 ! In to precej dlje od 13 ure....
Kariera
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Kariera » Pe Jul 29, 2022 13:09

1stofficer napisal/-a:
Kariera napisal/-a:

Bonaza zame ni dobra napoved. Dobra napoved je 10-16 kt, lih lusno za jadrat, kar je blo tudi za vceraj napovedano, ARSO celo manj. Valovi 1-2. Zgalo je pa od Vinodolskega proti Vrbniku do 30 ! In to precej dlje od 13 ure....

:D Je pa na DHMZ res bila napoved do 40kt sunkov NE na izpostavljenih mestih...kar pa tvoje sigurno je.. 8) :)
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Pe Jul 29, 2022 14:27

Iz vsakega mokrega oblaka dobiš bonus veter, še posebej če se ulije.

Tole pa bi bilo res zanimivo slišat, kako mu je uspelo zvrnit 10t katamaran. Pa sploh ni bila ne vem kakšna tramontana.
NASA
Admiral
Kraj: Dobrova pri LJ

OdgovorNapisal/-a NASA » Pe Jul 29, 2022 14:30

Grega295 napisal/-a:Pri Olibu je uspelo prevrniti katamaran:

Slika

Vprašanje izven teme:

kaj ima katamaran 2 motorja ( vidim 2 saildriva)?
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Pe Jul 29, 2022 14:53

Ja 8)

A to si šele zdaj pogruntal?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov