IŠČEM SOLASTNIKA

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

amerglass
Kontraadmiral
Kraj: Lj-okolica

OdgovorNapisal/-a amerglass » To Mar 05, 2013 18:31

Hmm,

morda si ti soforumaše najprej spoznal v živo, pa potem šele na forumu ?
Pri meni je zgodba obratna in za veliko večino lahko rečem, da so v osebnem kontaktu povsem drugačni. Kar je tudi razumljivo.

Ampak recimo, ti obsojaš (brez razloga), če ustrelim nazaj, sva si v laseh. Efekta ni.

Zato prijazno ponavljam, ker si me izzval v nečem, kar je moja preokupacija že kar nekaj časa: petstotak te čaka ! Z veseljem ! Če misliš, da je res to stvar pristopa tule na forumu in tako enostavno, potem mi solastnika urediš s tremi telefoni, 10 minut dela. To je ja vredno petstotaka ?

Še enkrat: ne provociram, ampak mislim povsem resno !!
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Mar 05, 2013 18:50

Nisem rekel, da je samo stvar pristopa. Solastnika za barko boš po moje težko našel... ne glede na pristop... napačen pristop samo še zmanjšuje že tako majhno možnost.

Pa vzemi to kot dobronameren nasvet. Tvojo ponudbo pa prijazno zavračam :wink:
amerglass
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a amerglass » To Mar 05, 2013 18:55

Eh, sem si mislil ... :D
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Mar 05, 2013 19:10

Tudi jaz ne bi za €500 - pretvegano.

Če bi dobro poznal oba in našel dva, ki bi se ujela, če bi se malo potrudila in za katera bi menil, da se tudi nameravata potruditi, bi posredoval brezplačno (razen kakšnega štopanja na barki, ko bi še kakšna roka itak prišla prav).

Ne glede na to, da sem že bil v 'španoviji', ki je uspevala recimo deset let pa še kakšno podobno videl, sem videl veliko tudi takih, ki niso uspele.

Vzeti €500 za to, da spravim dva neznanca, katerih značajev in motivov ne poznam, vedoma v tvegano povezavo, ko bi me potem, če ne uspe, oba imela za krivca...

Ni vredno tega denarja. Ne živci ne to, da bi me tisti, ki bi kasneje videli neželjene posledice in vedeli, da sem imel prste vmes, popolno upravičeno imeli za butlja - ali bedastega prepotentnega slona v trgovini s porcelanom.

Sem pa le rajši butelj, za katerega vsi tega ne vedo.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
amerglass
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a amerglass » To Mar 05, 2013 19:24

@MT,

tu se prvič ne bom strinjal: prvič zato, ker je slišati, da je nagrada 500€ prenizka ? No, dvomim da gre za to, če je v nadaljevanju navedba, da bi sicer posredoval iz dobre volje.

Ja, zakaj pa ne ? Za tako pomoč bi bil jaz hvaležen, morda pa je kje kdo, ki si želi solastnika (pa ne bere tega foruma), ker mu je barka postala preveliko finančno breme. Sem v kontaktu z enim takim lastnikom in seveda oba vstopava v idejo solastništva previdno, spoštljivo in tako kot je potrebno.

Je pa res, da se večinoma zadeva že v začetku podre zaradi različnih želja v zvezi s plovilom, lokacije, itd.

Ravno zato je dobrodošla vsaka ponudba. Tistim, ki imajo vsaj majehn interes morda samo preverit kdo in kaj sem, kako razmišljam, sporočam, da je seveda za kakeršenkoli resen razmislek potrebno osebno srečanje, šele od tu dalje se vidi, ali zgodba lahko teoretično funkcionira, ali sploh ne.

In res je težko, sem že priznal skeptikom glede solastništva, da imajo prav. A vztrajam in upam, da se morda najde somišljenik z malo manj polno denarnico a vseeno voljo in željo po navtiki.

Na noben način tako posredovanje ne more biti predmet kasnejših očitkov, to nikakor. Saj gre za dogovor med polnoletnimi osebami, ki se same odločajo. To je isto, kot bi posrednika v prodaji plovila naknadno kdo obtožil, da ni prodal npr. željenega tipa plovila. Kar seveda ni smiselno, kupec mora sam vedet kaj hoče, posrednik samo posreduje in išče stično točko dveh podobnih interesov.

MT, z vsem dolžnim spoštovanjem, če poznaš kogarkoli, prosim na ZS, brez odvečnega strahu, ki je popolnoma neutemeljen !
amerglass
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a amerglass » To Mar 05, 2013 19:39

brane40 napisal/-a:
Ni čudno, da s takšnim odnosom ne najdeš nikogar, ki bi bil pripravljen it v španovijo s tabo... pa ne mislim samo na ta zadnji komentar.

Da vseeno še klegu forumašu Branetu odgovorim bolj resno, da ne bi res izpadal neresno (moj prvi odziv je bil pač ekvivalent izzivu).

Ne, nisem mehanik, ne znam barke v celoti vzdrževati sam. Sem pa že sam delal redni servis (olje, filtre, tudi impeler), menjal recimo ventil odtoka vode, poliral (no ja, tega bolj malo, ker mi je hitro volja pošla in mislim, da je to delo za profija, npr. mM), AF, cinki, konzerviranje motorja, menjal lesene dele notranjosti, pa še kaj bi se našlo. In ne, nisem se pripravljen prilagajat na vsak način in za vsako ceno, imam pač svoje preference, kot jih ima vsakdo.

Osnovni motiv pa je večja, prostornejša barka z razumnim in urejenim solastnikom, ki zna pazit na barko in ima do nje odnos.

Ne vem čisto dobro kje je kolega Brane našel moj neprimerni odnos, a če sem ga kje pobiksal, bom še enkrat ponovil: osebno srečanje je seveda nekaj povsem drugega kot tipkovnica...

Po vsem, kar sem poskušal pa definitivno ugotavljam le to, da v resnici nisem našel človeka, ki bi res bil zainteresiran za partnerstvo na barki do te mere, kot sem sam. In to me nekoliko preseneča, priznam.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Mar 05, 2013 19:50

Ni problem znesek. Ampak za denar tisti pričakuje, da sem jaz spravil skupaj dva, za katera mislim, da bo šlo. Zavestno ali ne, pričakuje jamstvo, garancijo.

Da, če naletim na koga, ki bi ga zanimalo, bom povedal. Brezplačno (če ne štejejo povabila na pijačo, če zadeva uspe - čeprav to pri meni ni pivo).

amerglass napisal/-a:Če še nisi odkril ti zaupam skrivnost: vsi tu na forumu smo nekaj drugega kot v živo. Imej to pred očmi pa boš manj in težje obtoževal.

Ampak ko si zgoraj napisal, da ste po tvojem vsi ljudje na forumu drugačni kot izven njega, in če iz tega sklepam, da to velja tudi zate, potem tistemu ne morem reči nič o tebi in nič o tem, kakšna mislim da je možnost, da 'španovija' uspe.

Kdorkoli bi že bil, bi me skoro gotovo vprašal, kaj mislim, kakšne so možnosti - in jaz zdaj lahko odgovorim le, da ne vem.

Tako če naletim na koga, mu bom rekel, naj iz prispevkov na forumu pogleda, kaj si napisal, da pričakuješ od solastništva, ampak da te zares ne poznam.

Reči drugače bi bilo podobno kot vedoma prodajati slabo robo - po mojem je na dolgi rok za prodajalca predrago, razen če uspe pobegniti med neznance.

Jaz pa ne bi bežal - verjetno sem prelen. Neki 'smotan' tip, ne?
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
luftar
Admiral
Kraj: Ljubljana, Pula - Bunarina

OdgovorNapisal/-a luftar » To Mar 05, 2013 20:24

Lepo si postavil odnos do svojega bodočega partnerja. Partner naj dela ti pa boš užival. Bravo, upam da boš dobil takšnega partnerja. Lp
NAVIDEZNI SVOBODI NAVKLJUB
TE BARKA NAREDI SUŽNJA
amerglass
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a amerglass » To Mar 05, 2013 21:09

luftar napisal/-a:Lepo si postavil odnos do svojega bodočega partnerja. Partner naj dela ti pa boš užival. Bravo, upam da boš dobil takšnega partnerja. Lp

Sorry, si še eden, ki površno bere al pa nima smisla za humor. Izjava je bila mal vezana tudi na napis v tvojem profilu glede "sužnjev"...

Aja, je zdaj potegnilo ? :wink:

Ja, če pa najdem takega, ki bi samo delal, sem pa tudi za ! :wink: :D
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Mar 05, 2013 22:28

brane40 napisal/-a:
amerglass napisal/-a:Če še nisi odkril ti zaupam skrivnost: vsi tu na forumu smo nekaj drugega kot v živo. Imej to pred očmi pa boš manj in težje obtoževal.

Motiš se. Večina tu na forumu se osebno pozna in je tudi v živo takšna, kot na forumu.

Bravo Brane!!! Točno tako! Ostali, ki se ne pokažejo v javnost pa so očitno res drugačni kot tukaj...
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » To Mar 05, 2013 22:48

Jaz sem tud isti, le sončne špegle bol mal nosim. :wink:
https://medisken.si
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » To Mar 05, 2013 22:53

gregor.n napisal/-a:Jaz sem tud isti, le sončne špegle bol mal nosim. :wink:

Pa trebuh imaš že malo večji :twisted:
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » To Mar 05, 2013 23:15

Hujšam :wink:
Drugače pa nisem poznal nobenega člana foruma, mogoče 2 na videz, ker smo pač iz istih krajev. Postali pa smo pravi prijatelji ravno zaradi foruma in preko srečanj, ki se jih redno udeležujemo tako na kopnem kot na morju. Ker ko greš med morjeplovce (kupiš barko 2 ali pa 20 metrov) izgubiš večino svojih starih "prijateljev" sam zarad foušije in z njimi težko najdeš temo za pogovor. Zato komaj čakam na priliko da se srečam s prijatelji ki sem jih spoznal na tem forumu in s katerimi se lahko sproščeno pogovarjam o čisto vsem, največkrat seveda o morjeplovstvu in vsemi problemi in užitki povezanimi z njim. :wink:
https://medisken.si
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Sr Mar 06, 2013 00:12

Se strinjam Gregor. Tudi jaz nisem prej poznal nobenega forumaša.

Pa še to; ta forum je en najbolj strpnih kar jih poznam... verjetno tudi zato, ker se večina forumašev osebno pozna.
Uporabniški avatar
luftar
Admiral
Kraj: Ljubljana, Pula - Bunarina

OdgovorNapisal/-a luftar » Sr Mar 06, 2013 00:39

Amerglass ne skrbi jaz in tudi ostali smo takoj vedeli kam meriš, si pa ti postavil pravila kako se hočeš obnašati. Verjetno ti nisi razumel moje navedbe, ki se nanaša na barko. Ti pa si postavil osebni odnos do partnerja - morjeplovcev. Lp
NAVIDEZNI SVOBODI NAVKLJUB

TE BARKA NAREDI SUŽNJA

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov