Kotiček za začetnike
Moderatorji: moderator2, moderator
-
rjavolasa skipperka
- Viceadmiral
- Kraj: LJUBLJANA
Tex napisal/-a:Enkrat bi lahko vzel "skiperko" in "njeno prijateljico",pa naredite žur v cockpitu, edino problem se pojavi ker ona ni več začetnica, za leta pa ne vem, ampak to se pri dekletih nikoli ne sprašuje...
Aja je pa res ima FB, tako da, si že preveč zaostril kriterije
hehe Tex
-
Bouges Nina
- Admiral
-
Bouges Nina
- Admiral
Ena večna tema in dilema - pravilen privez na bojo (mrtvo sidro).
Sprašujem morjeplovce kako privežejo barke na boje, ne tiste dnevne, zanima me mnenje stalnih bojevalcev na bojišču.
Gledala sem načine priveza v tujini in jih primerjala z jadranskimi in se kar precej razlikujejo. Spodaj prilagam link, kjer so precej nazorne slike tega, kar se lahko zgodi ob napačnem vezanju. Pri našem privezu se srečujemo s težavo prikazano na fotografiji 12- junij 2008. Vrvi se med obdobji bonace nekako navijejo pod bojo in okoli očesa (precej velikega) in se barka na bojo skoraj obesi, boja barko tudi opraska. V obdobju bojevanja z močnejšimi vetrovi pa potem nima več nič maveverskega prostora in se, namesto z vetrom, bojuje s tem, da se ne bi zadavila.
Hvala za vse predloge.
http://www.pbase.com/mainecruising/mooring_prep
Sprašujem morjeplovce kako privežejo barke na boje, ne tiste dnevne, zanima me mnenje stalnih bojevalcev na bojišču.
Gledala sem načine priveza v tujini in jih primerjala z jadranskimi in se kar precej razlikujejo. Spodaj prilagam link, kjer so precej nazorne slike tega, kar se lahko zgodi ob napačnem vezanju. Pri našem privezu se srečujemo s težavo prikazano na fotografiji 12- junij 2008. Vrvi se med obdobji bonace nekako navijejo pod bojo in okoli očesa (precej velikega) in se barka na bojo skoraj obesi, boja barko tudi opraska. V obdobju bojevanja z močnejšimi vetrovi pa potem nima več nič maveverskega prostora in se, namesto z vetrom, bojuje s tem, da se ne bi zadavila.
Hvala za vse predloge.
Bouges Nina napisal/-a:Ena večna tema in dilema - pravilen privez na bojo (mrtvo sidro).
Hvala za vse predloge.
Ste že našli rešitev/tehniko?
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov