E-bike - nasveti uporabnikov in mnenja

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

polanc
Admiral
Kraj: sevnica

Re: E-bike - nasveti uporabnikov in mnenja

OdgovorNapisal/-a polanc » Po Nov 21, 2022 21:39

Tole štelaš mrtvi hod..da ne porabiš pol hoda ročice že za to, da bi se ploščice dotaknile diska.. ostalo je pa po moje rešeno z premeri batov in dolžine od vpetja do točke pritiska ročke na bat.Se pa spet učim..ni se mi sanjalo da je tolk pomemben fi diska..no drgač moja prav, de je fi kr pomemben..
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Po Nov 21, 2022 22:24

Je ampak tudi 180 je kr ok premer samo sam občutek moči, modulacije in grizenja bremz je pa neverjetna razlika med nekim višjim razredom bremz in temi osnovnimi. Sicer so za mal okol čist ok sam ko pa mal začneš zahtevat od njih je pa hitro konc luštnega.

Je pa tko da všeč stane. Take k so tle gor so 40e za obe komplet, T1 so me leta 2014 koštale pa jurčka. R1 komplet za bicikl od moje pa 700. Verjetno bom tudi njenega nadgradil na R1, če bo izrazila željo seveda.

Moram se znebit zdej te kolesarske navlake mal, mam cel kolesarski center. Če bi kdo rad bicikliral mam en fajn xc bicikl centurion, xt vse + sid vilca tm nekje 2014 letnik za ugodno.
Nazadnje spremenil AEgir, dne Po Nov 21, 2022 22:46, skupaj popravljeno 1 krat.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Uporabniški avatar
igorb
Admiral

OdgovorNapisal/-a igorb » Po Nov 21, 2022 22:41

"Bremzat " je potrebno z občutkom,sicer obstajao 3 kvalitete oz trdote ploščič vendar se pri dolgih spustih oz preetiranem bremzanju ,vse malo prekurijo.... verjetno je edina rešitev manj bremzanja
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Po Nov 21, 2022 23:06

Lahko ti od tegale strica mail poiščem pa mu povej, da naj manj bremza.

https://youtu.be/PCvrdZOk_kk
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Po Nov 21, 2022 23:26

Kaj je sploh point diskov pri kolesih? Največja ročica bremzanja (najboljše hlajenje,...) je pri klasični zavori na vrhu vilic. Ok, razumem da bremze na zajlo niso glih nevemkaj (razlika podobna kot pri čolnu volan na zajlo vs hidravlični) pa vseeno... To bi komot bilo hidravlično. Je robustno, funkcioniralo je brez večjih težav 100+ let. Najbrž tudi lažje kot izvedba z diski. Modna muha ali kaj več?

Vidim da imajo moji otroci na kolesih diske ampak na zajle..., (kolesa stala cca 600€). Moj ima diske na hidravlko in dejansko bremza slabše kot od žene, ki ima še kolo s klasično izvedbo bremz. Sicer mi čisto dol maha kakšne mam bremze na peciklu pa me vseeno zanima kaj je s tem. Ker smo pač navtični forum.
Xilinx Vivado HLx trainee
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Po Nov 21, 2022 23:40

Dobre bremze na biciklu dobro ustavijo bicikel. To do gostilne ne igra vloge ampak če se spustiš 800m višinca po hosti z biciklom pa uzreš nova obzorja. Kolesanja + bremzanja.

Enim to ni, men je blo učas zelo ja, zdaj me pa spet malo grabi. Vsekakor je uživancija totalna.

Diski so dimenzijsko stabilni in prenesejo precej večjo silo brez deformiranja, kot feltna.
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » Po Nov 21, 2022 23:50

polanc napisal/-a:Morda druge ploščice.ker ne verjamem da je disk večji 1 cm v polmeru tolk boljši..

Ob predpostavki linearnega povecanja, je tak disk vsaj 10% boljši, ce dodamo boljše hlajenje, vecjo maso itd, še več.
Rok-11
Admiral
Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.

OdgovorNapisal/-a Rok-11 » To Nov 22, 2022 14:28

Ufff, ja, z diski se ti vsaj ne zgodi to, da ko se dol pelješ se moraš parkrat ustaviti in hladiti materiale, ker se že skoraj kadi od feltne oz gume... Vsaj upam, da je tako, ker mislim da bom moral nadgradit svoj XC bicikel.

To se zgodi pogosto, ko grem za dlje časa in kam više - kadar imam kondicijo...
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » To Nov 29, 2022 18:48

Kr kocine mi grejo pokonc ko tole opazujem. :)

https://youtu.be/zOIk-Ddg1E8

https://youtu.be/GkG4kJ8JSw8
omas
Admiral

OdgovorNapisal/-a omas » Sr Nov 30, 2022 08:08

Uf, samo res. Pravi norci. Prej si progo že pogledajo, samo po njej se pa peljejo samo na tekmi.
(Btw. Menjam trial motor za E bike.)
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Sr Nov 30, 2022 09:35

Tole je za mulce IMHO. Sicer zgleda fajn adrenalinsko ampak ce se pr 40+ kje skantas si ga najebal s kaksno kronicno poskodbo. Mulc si pac obrise prah s cunj al pa se to ne in gre dalje.

Bolj varno je divjanje po valovih. Vec kot barko zlomit skor ne mors. Seveda mors met life-west gor in placan SeaHelp 8)
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Sr Nov 30, 2022 10:30

V MB na world cup downhillu med korono je zmagal 39 letnik če se prav spomnim.

Sej ni da bi glih poizkušal samomor delat sam je pa noro dobr sploh ko osnove osvojiš kako skočt in kako bicikl založit do te mere da se pele po stranskih čepkih gume. Sploh zdej s temi e bicikli je čista zmaga ker gor ni več tako prekleto zajebano prplezat.

Učer sm dobil 2m cevko za bremzo in dve olivi, tako da sem že zmontiral bremze. Moram pa še motor dol snet ker je zadnja cevka tako na knap speljana skozi okvir da ne gre brez demontaže motorja.

Spredno sem že odzračil in menjal olje na dot 5.1. Dan/noč razlika.

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Sr Nov 30, 2022 18:21

Temu se reče blanket statement. Zakaj bi pa kaj manj živel kot tisti, ki se s kroso preganjajo po cukarci in podobnih progah, al pa tisti, ki se krnaprej bašejo, sedijo in spijo?

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Greg_Minnaar

Lej tega modela, 42 star, svetovnih pokalov kokr hočeš, 20 let aktivno, kondicije neomejeno, pa zgleda kot nov, a ko bo zaključil bo pa umrl takoj al kako gre to?

Slika
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Če Dec 01, 2022 12:42

1stofficer napisal/-a:Tole je za mulce IMHO. Sicer zgleda fajn adrenalinsko ampak ce se pr 40+ kje skantas si ga najebal s kaksno kronicno poskodbo. Mulc si pac obrise prah s cunj al pa se to ne in gre dalje.

Bolj varno je divjanje po valovih. Vec kot barko zlomit skor ne mors. Seveda mors met life-west gor in placan SeaHelp 8)

Se strinjam. Edino če te bum ne poči po glavi... pol ga pa lahko še bolj najebeš. MTB majo vssaj čelade :) :twisted: :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=eQDt1Xk74Mk
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Če Dec 01, 2022 12:47

weta napisal/-a:
polanc napisal/-a:Morda druge ploščice.ker ne verjamem da je disk večji 1 cm v polmeru tolk boljši..

Ob predpostavki linearnega povecanja, je tak disk vsaj 10% boljši, ce dodamo boljše hlajenje, vecjo maso itd, še več.

Glede bremzanja in testiranja bo tole morda za koga zanimivo.

http://www.ps-log.si/image/data/IRT_2016_PS_Sinter.pdf
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost