Prodam vse in grem

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

Re: Prodam vse in grem

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Če Nov 19, 2020 20:05

Se pridružujem. Morje izgubi svoj čar če ga je preveč. Kdor pa ima željo lutat naokol pa pomoje v življenju ni naredil kake domače naloge da bi mu bilo vsak dan udobno in bi z veseljem bil v okolju in z ljudmi ki jih ima okoli sebe. Ne znam si predstavljat kaka muka mora bit lajf da sam študiraš kdaj in kam boš šel ker doma ni vredu...
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Če Nov 19, 2020 20:11

Včasih šele ko odpotuješ (pa ne samo do Hrvaške) vidiš, kako zahojena je Slovenija. Med korono je postala pa še bolj zahojena. Jaz razmišljam samo še o tem, kam bi pobegnil iz te norišnice.
al

OdgovorNapisal/-a al » Če Nov 19, 2020 20:20

Meni je pa fino, da ima vsak neko svoje, drugačno stališče.
Prav je, da to upoštevamo.

Nekomu je fino, da ima lepo živo mejo in novo Škodo Octavio pred hišo, nekomu je pa fino, da lahko serje iz krme v vodo. Vsak dan svojega preostanka življenja. Kaj je bolje? NIč. Vsak po svoje.

Dejsvto pa je (@H2O), da Slovenci kljub temu, da po nekih govoricah veljamo za svetovljane, premalo potujemo. In ne govorimo o tednu dni v hotelu.

Svet je res (navkljub vsem, kar beremo) zelo lep in povsod najdeš fajn ljudi. Najdeš pa dostikrat take, kot je tisti, ki ga vidiš v ogledalu....

Spoštujem in občudujem vsakega, ki mu je svet dom. Pa naj bo to z malo barko, starim VW californio, ruzakom... karkoli...

Tudi jaz sem rad doma a tukaj vse postaja "pozicija denarja" in se samo sprašujem, kam vse to drvi? Sam sem del tega, priznam. Se mi pa mal iskri...
Nazadnje spremenil al, dne Če Nov 19, 2020 20:30, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Če Nov 19, 2020 20:20

H2O napisal/-a:Včasih šele ko odpotuješ (pa ne samo do Hrvaške) vidiš, kako zahojena je Slovenija. Med korono je postala pa še bolj zahojena. Jaz razmišljam samo še o tem, kam bi pobegnil iz te norišnice.

Jaz pa sem prej pobegnil malo, dobro urco z mojo barčico, neprecenljivo, ga ni denarja na tem svetu, kolikor je bilo to vredno, pa še nekaj dobrot sem domov prinesu 8) :D
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » Če Nov 19, 2020 20:26

al napisal/-a:Meni je pa fino, da ima vsak neko svoje, drugačno stališče.
Prav je, da to upoštevamo.

Nekomu je fino, da ima lepo živjo mejo in novo Škodo Octavio pred hišo, nekomu je pa fino, da lahko serje iz krme v vodo. Vsak dan svojega preostanka življenja. Kaj je bolje? NIč. Vsak po svoje.

Dejsvto pa je (@H2O), da Slovenci kljub temu, da po nekih govoricah veljamo za svetovljane, premalo potujemo. In ne govorimo o tednu dni v hotelu.

Svet je res (navkljub vsem, kar beremo) zelo lep in povsod najdeš fajn ljudi. Najdeš pa dostikrat take, kot je tisti, ki ga vidiš v ogledalu....

Spoštujem in občudujem vsakega, ki mu je svet dom. Pa naj bo to z malo barko, starim VW californio, ruzakom... karkoli...

Tudi jaz sem rad doma a tukaj vse postaja "pozicija denarja" in se samo sprašujem, kam vse to drvi? Sam sem del tega, priznam. Se mi pa mal iskri...

8) Hahaha, meni osebno je pa fajn se pokakat med jadranjem na krmi, ooo, lepše kot v školjkico,pade i ode, mogoče sem neokusno napisal :wink: :lol: :lol: ampak 8) :D meni je kul :lol:
al

OdgovorNapisal/-a al » Če Nov 19, 2020 20:27

@alesjo

jaz imam rekord tri tedne brez školjke (par let nazaj v Grčiji) 8) :mrgreen:
Potem sva šla pa na celino pa jbg... na rivi pa lih ne morem :lol:
(aja, jaz to v vodi)

ampak sej smo mel enkrat temo glede...
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Če Nov 19, 2020 20:36

alesjo napisal/-a:Jaz pa sem prej pobegnil malo, dobro urco z mojo barčico, neprecenljivo, ga ni denarja na tem svetu, kolikor je bilo to vredno

Meni barka predstavlja točno to Alesjo. Svobodo in možnost pobega od ponorelega sveta in vseh, ki mi grejo na živce, ali jaz njim 8)

Eni pač bolj cenimo svobodo, drugi pa varnost. In s tem ni nič narobe. Kam bi pa prišli, če bi vsi enako razmišljali. Dolgcajt bi bil.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » Če Nov 19, 2020 22:34

H2O napisal/-a:
alesjo napisal/-a:Jaz pa sem prej pobegnil malo, dobro urco z mojo barčico, neprecenljivo, ga ni denarja na tem svetu, kolikor je bilo to vredno

Meni barka predstavlja točno to Alesjo. Svobodo in možnost pobega od ponorelega sveta in vseh, ki mi grejo na živce, ali jaz njim 8)

Eni pač bolj cenimo svobodo, drugi pa varnost. In s tem ni nič narobe. Kam bi pa prišli, če bi vsi enako razmišljali. Dolgcajt bi bil.

Točno tako tudi jaz razmišljam, zaenkrat sem zdrav, kar je najpomembneje, denarja nimam skoraj nič in kaj je največ kar lahko imaš, svobodo in zdravje :D 8) :wink:
al

OdgovorNapisal/-a al » Če Nov 19, 2020 23:34

Marchi napisal/-a:Zdaj spremljam tegale možakarja (Sailing Doodles), ki si je zrihtal lepo barko in vedno ujaga kakšne konkretne bejbe in jih še pravočasno zamenja, preden se kakšna preveč udomači :lol:. Bivši pilot, ki ga je stisnil infarkt in si daje duška. Vsega po malo, jadranje, erotika, mašinerija ...
Malo off topic, sorry. Mogoče pa namig, o čem poročajte, kot boste na drugem koncu sveta :lol:
Pa ne vsega prodat, raje oddat, da bo za nova jadra ... :P

ajmeee... mi tukaj o nekem sranju, pa romantiki... fuck that. let's go and grab some bitches!
*aja, ful smo srečni pa tko, pa hiša, pes pa to... :mrgreen:
fakinx
Admiral

OdgovorNapisal/-a fakinx » Pe Nov 20, 2020 07:55

al...
Tebi se vidi, da si še mlad... :mrgreen:
al

OdgovorNapisal/-a al » Pe Nov 20, 2020 10:36

fakinx napisal/-a:al...
Tebi se vidi, da si še mlad... :mrgreen:

:mrgreen:
zmeri
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Pe Nov 20, 2020 11:41

Veliko razlogov je, zakaj nekdo spoka in odpluje (ali samo razmišlja o tem).

Veliko youtube jadralcev se je odločilo za življenje na barki med drugim tudi zato, ker so najemnine v ZDA lahko tako odštekano visoke. Ponavadi niso to neki jadralci po duši, za marsikaterega tudi prvo plovilo in prvo odkrivanje tropov.

Druga kategorija so tisti srečneži, ki pri 35-ih prodajo firmo, so preskrbljeni, pa pol izbirajo med jadranjem in avtodomom ali luksuznem apartmajem ter golf igriščih v bližini.

Pol so tu tretji, ki jih morje, daljni kraji "pokličejo" do te mere, da morajo iti, čutijo, da nekaj zamujajo v življenju, če ne gredo in bi dneve zapravljali s službo v pisarni. Vedno se spomnim Tomaža Humarja, ki je pisal, da te gora pokliče, pa lepo to razvidno tudi iz dokumentarca o Joži Horvatu: https://www.youtube.com/watch?v=KQWoOeRg534

Četrti - velik del jih dandanes dela na daljavo; torej da so stranke ali delodajalci na oddaljeni lokaciji in pogosto tudi v drugem časovnem pasu. Tak lahko dela iz svoje pisarne v centru LJ ali z barke v Nici, terase hišice v Strunjanu ali hotela v Bangkoku. Odločitev enega takega, da bo delal in živel eno obdobje na barki, je precej manj dramatična kot tisti iz prve kategorije.

Najbrž je teh "kategorij" še veliko (ali se prepletajo) in njihova skupna točka je zgolj količina ur na jadrnici. Celoten background za tako odločitev pa povsem različen.
fakinx
Admiral

OdgovorNapisal/-a fakinx » Pe Nov 20, 2020 21:39

Jp.
En tip z enega drugega morjeplovskega foruma si je vzel leto in pol, da so mu spedenali barko (elektriko je sam porihtal). Človek v IT, Američan iz NY. Iz barke je naredil NASA center in krenil proti Evropi.
Sedaj se že dobro leto stepa po Sredozemlju in dela z barke. Pri njegovih “upgradih” je itak kot v pisarni v mestu z razliko, da je bazen vedno nekaj korakov stran. Trenutno je v Turčiji...
Je pa mlad... ene 35...
al

OdgovorNapisal/-a al » Pe Nov 20, 2020 22:07

vse bomo zajebal k sam čakamo
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » So Nov 21, 2020 07:15

jaz ne vem kaj naj si mislim ko berem vaše zapise, kdo pa je "srečnež", ki proda za miljon firmo pri 35h? koliko pa je takih? 0,000001% mogoče? Pa vedno govora o delu na daljavo. če si prodal keramičarsko firmo, ne boš na daljavo keramike prodajal. V večini so to spet šihti, ki z 99,99999% ljudi nimajo veze, in niso izvedljivi. če ima pa kdo doma firmo, z 10-20-100 zaposlenimi, pa za moje pojme ne dela več na daljavo, ampak mu drugi vodijo podjetje (super če to deluje), in pač živi od preteklega dela.

vem da je al odprl to temo za sanjarjanje. samo zelo se približuje vse punčkasti predstavi o princu na belem konju.

pa me lahko spljuvate, enih par tu gori itak ne prenese kritike. sončen pozdrav iz Qatarja.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov