Izgnana tema

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

igor_k
Viceadmiral

Re: Izgnana tema

OdgovorNapisal/-a igor_k » Če Okt 07, 2021 18:59

...razen kompletne SD - vsi "ponosni nasledniki komunistov" in Levice - stranke, ki se zavzema za "demokratični" socializem. Brez skrbi, če niso ti (bili) komunisti, so bili to zagotovo njihovi starši in stari starši. Saj veš, jabolko ne pade daleč od hruške...

No, kar začni naštevat bivše komuniste v SD in Levici...

Aha, če niso ti so pa njihovi starši, dedki, tete, strici... Kaj je še bolj bednega kot izgovori v tem stilu?

Verjetno te hudo boli ker veš, da imam prav samo ne veš kako bi opravičil to, da so tvoji idoli bili največji in najbolj zagreti komunisti. Ne da so bili, njihova dandanašja dejanja dokazujejo, da glede tega drugi nimajo za burek.
Sandi__
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Sandi__ » Če Okt 07, 2021 19:35

Zamisli si nacista, ki pri 25-letih dojame, da je del zločinskega sistema in da je bil njegov izobraževalni sistem ena sama indoktrinacija. Zastavi svojo prihodnost, zaprejo ga, ampak uspe mu zrušiti nacistični sistem. Po tridesetih letih mu nacisti po srcu še vedno očitajo, da je bil nacist.
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Če Okt 07, 2021 19:55

Sem se odločil, da ne bom več, pa naj bo še enkrat. :oops:
Nima veze kdo je komunist in kdo ni. Dokler je stranka legalna to ni vprašanje in tako tolmačenje politike je eno samo sprenevedanje!

Še enkrat:
1.) Komunisti in nacisti so šli v obdobje do 2. svetovne vojne z roko v roki! Kam je že Lenin pobegnil ko so ga doma lovili?
So 1. maja 1941 v Ljubljani praznovali nacisti in komunisti skupaj ali ne?
2.) Nacizem je svinjarija, ki je pobile milijone ljudi, ampak komunizem jih je samo v ZS pobil več!
3.) Naši domači komunisti so po vojni izvensodno pobijali civiliste in to tisoče! Tudi zavezniki so pustili tisoče nemcev izstradat, ampak vojake!
4.) Vsak od nas pozna koga, ki je imel nekoga zaprtega na Golem otoku, ali v Bileći.
5.) Kdo razen jugo komunistov je v ne tako daljni preteklosti nudil 100% azil mafijskim botrom, ki jih je iskal cel svet in firme ala Softi so bile marjetice?
6.) Tja nekje do 1980 nisi imel nobenih možnosti postat vodilna oseba v podjetju, če nisi imel rdeče knjižice, če pa si slučajno imel Kumrovški šnelkurs, pa si lahko postal direktor česar koli!
7.) Celoten SD se vsakoletno priklanja pred ipom dokazanega klavca-zločinca!
8.) Kdo razen leve stranke je javno razglabljal, da je treba privatnike razlastit in jih poslat z mitralijezom v morje?
9.) Čigavi otroci tvorijo jedro RTVja in jedro nevladniov?
10.) Proletarci vseh dežel združite se, a ne? In veste kaj je definicija proletarca? Niti približno ne nekaj dobrega, temveč to poenostavljeno pomeni ekonomskega sužnja in na zasedanju AVNOja v Jajcu je znani "dobri" Nazor razlagal ideje o množici proletarcev in minimaliziranju intelektualcev. Žal so Marxa (verjetno nalašč) narobe razumeli in se trudili, da bi bila Juga dežela proletarijata, posledično so terorizirali vse intelektualce razen tistih, ki so bili idejni vodje. In ja, mesar, učitelj, kurji tat, vsi zločinci, so tvorili jedro prve slovenske povojne vlade.

Žal je komunistična stranka še vedno dovoljena in v mojih očeh ima tudi nacistična enako pravico, da obstaja. Po mojem poznavanju heca nobena nima mesta pod soncem!
Verjeti ali ne, me ne moti, če je nekdo včlanjen v komunistično stranko, moti pa me dvoličnost, moti me klanjanje komunistov povojnim zločincem, obenem pa politične nasprotnike žigosajo za fašiste..., hinavci!
Moti me kolektivni Stockholmski sindrom (Vrnili bomo Slovenijo v normalno stanje. Ja za boga milega kaj pa je to in v kakem nenormalnem političnem stanju je zdaj? Se pravi, če nimamo sistema, ki živi dokler mu ne zmanjka tujega denarja smo nenormalni?), ki hara po celi Sloveniji, še posebej pa po RTV. Ta me najbolj moti!
Ne moti, temveč žalosti me dejstvo, da je katastrofalna precepljenost in velik del necepljenih ena od posledic tega smotanega boja za oblast, ki se ga grejo otroci, vnuki "vojnih zločincev" in jugo nostalgiki, ob tej borbi za oblast pa žrtvujejo življenja in predvsem kvaliteto življenj sodržavljanov. To me moti, ne pa to kdo je, ali do je bil komunajzar.
fakinx
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a fakinx » Če Okt 07, 2021 20:16

H2O napisal/-a:
fakinx napisal/-a:
H2O napisal/-a:Nikoli nisem bil komunist, in sprva sem celo podpiral to vlado.
Zdaj pa komaj čakam, da bo odletela na smetišče zgodovine. In nisem edini.
Na volitvah se bomo prešteli. Upam, da bodo čimprej.

Edino s tem, da se bomo na volitvah prešteli, se lahko strinjam. Vse ostalo je stvar tvojih osebnih preferenc.

A s tem se ne strinjaš, da so moje osebne preference drugačne od tvojih? Ti hočeš enoumje?

Oprosti, ampak ti si enoumen, če ne razlikuješ od mnenja in absolutne resnice. Povedal sem, da se strinjam s tem, da se bomo na volitvah prešteli, kar je tudi edina absolutna resnica tako v mojem kot tvojem izvajanju.
Me ne briga, kako ti gledaš na svet in situacijo, ker očitno gledava različno, hkrati pa izkoriščam svojo pravico, da se s tabo ne strinjam. Pri tem ti seveda ne odrekam tvoje pravice, da imaš svoje mnenje in se ne strinjaš z mano.
Ampak, v tem pa se morda celo lahko strinjava, ne?
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Če Okt 07, 2021 20:36

Strinjava se, da se ne strinjava :wink:
fakinx
Admiral

OdgovorNapisal/-a fakinx » Če Okt 07, 2021 20:57

igor_k napisal/-a:
...razen kompletne SD - vsi "ponosni nasledniki komunistov" in Levice - stranke, ki se zavzema za "demokratični" socializem. Brez skrbi, če niso ti (bili) komunisti, so bili to zagotovo njihovi starši in stari starši. Saj veš, jabolko ne pade daleč od hruške...

No, kar začni naštevat bivše komuniste v SD in Levici...

Aha, če niso ti so pa njihovi starši, dedki, tete, strici... Kaj je še bolj bednega kot izgovori v tem stilu?

Verjetno te hudo boli ker veš, da imam prav samo ne veš kako bi opravičil to, da so tvoji idoli bili največji in najbolj zagreti komunisti. Ne da so bili, njihova dandanašja dejanja dokazujejo, da glede tega drugi nimajo za burek.

Kako ti sploh veš, kdo so moji idoli? Veš kaj me pa res boli? Da je bila Alenka Bratušek moja sošolka v gimnaziji, komaj končala šolo (verjemi, vem tudi kako oz. zakaj), njen oče je bil sodnik v Žalcu, ki je večino obravnav opravil pri Marjoli (gostilna v Žalcu) in je bil hard-core komunist. Po njegovi zaslugi je Alenka tudi prišla kolikor toliko čez takratno elitno srednješolsko izobraževanje. Nato je končala tekstilno fakulteto. A veš, kdo je takrat šel na smer tekstil od vseh tehniških smeri? No, odgovori si sam, ker sem itak že preveč povedal.
A veš, da je Fajonova tudi morjeplovka? Letos sem jo 3x srečal v gostilnah po Dalmaciji. V glavnem v isti družbi. Sicer ni lastnica in najema jadrnice, ki so OK, ker po njeno niso jahte… Sem ob neki priložnosti poslušal (vlekel na ušesa), kaj je razlagala o svojem pokojnem očetu in sreči, da je EU poslanka. Ne bom naprej, ker res ni primerno mesto za to. Le to še povem - kar punca govori in kar dela je podobno kot noč in dan. Sem se naposlušal raznih “scenarijev”, ki so potem meso postali.
Koprivc ti v DZ javno izjavi, da so (oni, SD) “ponosni nasledniki ZK”. Ja kaj pa bi ti še rad? Levica? Salonski levičarji, velika večina (ali kar vsi) brez dneva delovne dobe v realnem sektorju, igralci, nakladači, še večji nakladači… Enega njihovega poslanca osebno poznam in hodi občasno k meni na “inštrukcije”. Ene 3x je tudi že letel na glavo iz moje pisarne, ker je kvasil take neumnosti, da ga ni bilo več za poslušat. Pa poznam ga že od prej, še predno je bil izvoljen in ni v življenju ustvaril absolutno nič. Janja Sluga? Tajnica gledališča? Z dometom izbire čevljev (ja, tudi z njo je potrebno tako komunicirat, ker ji sicer ne potegne)… In taki bi naj nam vladali???

Kako ste prišli do svojih bark? Z mutenjem, krajo, švercanjem droge, blefiranjem… ali pa s trdim delom v službi in nato še popoldne? Ali pa ste morda privatniki, podjetniki, s.p.-jevci, delničarji, družbeniki? Morda imate star denar od staršev, tete, starga ata…? No, za to zadnjo kategorijo pogosto velja “easy come, easy go”.
Zresnite se! Demokratični socializem vam bo prinesel zgolj prazno denarnico, pomanjkanje dobrin in vsako leto slabše prihodke. Mogoče vam celo nacionalizirajo vaše premoženje in boste hodili na dopust v “družbeno imetje”.
Ne, nisem volilec SDS, ker mi gre JJ na živce (kot toliko drugim), me pa ob gledanju istih kretenov na ulicah (sedaj že večkrat na teden) ima, da jih obkrožim.
Nekdo mora narediti red v tej državi in očitno ga ni (zmernega) junaka, ki bi bil na vidiku in sposoben ter voljan storiti, kar je treba. Mogoče z izjemo Kozjanskega bika, ki pa vprašanje če bo še dobil priložnost. Če kaj, ta zna vsaj šteti (trust me, I know!)
fakinx
Admiral

OdgovorNapisal/-a fakinx » Če Okt 07, 2021 20:59

H2O napisal/-a:Strinjava se, da se ne strinjava :wink:
No, zelo verjetno se strinjava v marsičem, le slišiva se ne prav dobro…
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Če Okt 07, 2021 21:13

Morjeplovski forum..ja nekoč je bil..to je tko ko b se kurbe u kurbiščih menlie o antifavlingih,petah,poliranju...
igor_k
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a igor_k » Če Okt 07, 2021 22:24

Ja saj vem, bolečina je neznosna.
igor_k
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a igor_k » Če Okt 07, 2021 22:37

Zamisli si nacista, ki pri 25-letih dojame, da je del zločinskega sistema in da je bil njegov izobraževalni sistem ena sama indoktrinacija. Zastavi svojo prihodnost, zaprejo ga, ampak uspe mu zrušiti nacistični sistem. Po tridesetih letih mu nacisti po srcu še vedno očitajo, da je bil nacist.

Malo mi je ušlo od smeha, ko sem to prebral.
Takih še komunisti niso imeli leta 70. Sem rekel, da nimajo za burek proti novemu valu.
Bavarko
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bavarko » Če Okt 07, 2021 23:23

Crkujem od smeha vsakič, ko nekdo izpostavi politika, da on pa res dela za narod in državo :lol: :lol:
Poskusi raje tako:
Zamisli si zapriseženega komunista, ko mu v neki točki klikne, da tako ne bo prilezel daleč in si najde ciljno publiko med potomci tabelih in cerkvenimi ovčkami.......

Ko boste vštekali, da v našem parlamentu še ni bilo politika, ki bi bil tam za narod, bo mogoče kaj boljše. Do takrat pa bodo volivci razdeljeni na 2 tabora, za in proti Ivanu.
fakinx
Admiral

OdgovorNapisal/-a fakinx » Pe Okt 08, 2021 00:02

Bavarko in igor_k
A vesta v čem je vajin problem? V ozkem in vsegliharskem mišljenju, da nikoli ne more biti bolje in drugače. Skoraj si upam stavit, da so vama prepredprejšnjič uturali Zokija, Predprejšnjič Mirota in nazadnje še Marjana. Imam prav?
Sami “borci” in še od vseh je v življenju najdlje (kljub vsemu ali pa ravno zato) dogural Zoki. Problem je imel, ker je znal bolj slabo štet. Miro je to znal, pa ga je zjebala “morala”, Marjan je pa kar sam obupal. Bravo! Res, res frajerji…
Fantje, mi rabimo močne in neodvisne ljudi, ki jim ne bo mar za ono miloščino od plače in ki bodo zmožni vsakemu pogledati v faco in reči: “oprosti, jbg, ampak je nujno to treba storiti.” Dokler se gremo samo cici-mici in vzdrževanje status quo, da lahko big boyz medtem neovirano ribarijo v kalnem, ne bo in ne more biti drugače.
Se sprašujete, zakaj ste vsak dan bolj besni? Zato, ker se pustite provocirati namesto da bi komu pokazali sredinec in šli svojo pot dalje.
Pa magari na morje…
P.S. igor, bolečina je tako neznosna, da grem jutri na svojo barko z mislijo, da pridem nazaj ne ko moram ampak ko sam hočem. Ja, res, boli me… (saj razumeš, ne?)
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Pe Okt 08, 2021 07:08

Z vsem spoštovanjem, ampak nekaj ne razumem.
V eni temi pišeš, da ima gledališka tajnica domet izbire čevljev, kar ti verjamem. Potem meniš, da je Počivalšek edini v politiki, ki zna štet, kar ti zopet verjamem, ampak na koncu se pa sprašujem kdo je postavil Slugo za šefico poslanske skupine? Tu nekaj ne gre skupaj. :D
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Pe Okt 08, 2021 07:23

SR 290 napisal/-a:Sem se odločil, da ne bom več
:roll:
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Pe Okt 08, 2021 08:38

Ja. :!: