K: avto
Moderatorji: moderator2, moderator
erikv8 napisal/-a:glede premium znamk....mercedes v nek svoj model recimo vgrajuje renojev 1.5 dci......tako da?????? verjetno se najde še kakšen tak primerek...
to smo pa spet tam, to je sigurno pri najcenejšem mercedezu kar ga upaš dobit
tolko para tolko muzike, tudi pri avtah je tako[/quote]
modeli A, B, CLA in GLA....niti ne za tako majhne solde, dobiš pa renojevega jebenega ničvrednega dizla:)
- frikmusic
- Admiral
- Kraj: Ljubljana-Volme Kamenjak
- Kontakt:
weta napisal/-a:erikv8 napisal/-a:glede premium znamk....mercedes v nek svoj model recimo vgrajuje renojev 1.5 dci......tako da?????? verjetno se najde še kakšen tak primerek...
to smo pa spet tam, to je sigurno pri najcenejšem mercedezu kar ga upaš dobit
tolko para tolko muzike, tudi pri avtah je tako
modeli A, B, CLA in GLA....niti ne za tako majhne solde, dobiš pa renojevega jebenega ničvrednega dizla:)[/quote]
Ni lih tako, tudi Volvo V40 je imel bazo motorja renault 1'9 pa na Volvotu ne vem za primer da bi riknu motor, na Renault pa vem za nebroj uničenih motorjev. Kje je keč tudi 'v priteklinah na motorju ki pa niso vedno rešene enako.
Frik
Frajtonerca je prava stvar...
Ne vem, no, kaj bi rekel. Od leta 1997 vozim Renault Espace.
S prvim - bencinarjem sem od novega naredil 600k km ( z eno ne nujno mini generalno ), pa potem je pri kupcu še tri leta delal, potem ga je prodal drugam. Z drugim - dizlom (nisan motor )
jih imam sedaj 300k. Z nobenim nikoli problemov ( tankaj in vozi ). No, ostal sem kdaj ali brez bencina ali pa sem tankal napačnega. Ni lahko, ko prvič prestopiš na disel.
Je pa res, da ne slišim naseljenih čričkov in ne vidim nedelujočih lučk.

S prvim - bencinarjem sem od novega naredil 600k km ( z eno ne nujno mini generalno ), pa potem je pri kupcu še tri leta delal, potem ga je prodal drugam. Z drugim - dizlom (nisan motor )
jih imam sedaj 300k. Z nobenim nikoli problemov ( tankaj in vozi ). No, ostal sem kdaj ali brez bencina ali pa sem tankal napačnega. Ni lahko, ko prvič prestopiš na disel.
Je pa res, da ne slišim naseljenih čričkov in ne vidim nedelujočih lučk.
Nazadnje spremenil donato, dne Pe Avg 05, 2016 16:33, skupaj popravljeno 1 krat.
kalužni mali
mamaMicka napisal/-a:Zakaj tolk motorjev crkne na renaultu? Mogoce zato ker jih je najvec.
Solidarnost do Citroena.
Ampak v resnici imajo nekaj prav debilnih rešitev. Ena resnična;
Hčerka ima tistega ta težjega Cliota in je imela probleme z senzorjem vžiga ali nekaj takega. Vsi avti imajo več ali manj enake senzorje, ampak le Francoz ga ima na takem butastrm mestu, da se nanj nabašejo opilki in nesnaga.
blisk napisal/-a:Z Multiplo 1.9 JTD sem naredil 550.000 km, pa razen gum, olja, jermena sem menjal samo senzor za olje. Pa še vedno teče pri novem lastniku.
Sedaj imam mareo 1.9 JTD 380.000 km ( kupljena z 200.000) in ono samo dela. Pustimo pa kvaliteto plehaMotor je pa večen
Jaz imam tak motor v zafiri: menjal EGR ventil (prej kot 100kkm), dvomasni vztrajnik (130kkm), 3x eltinator (prvič zadnji teden garancije),....zdaj pa že močno žvižga turbina (200kkm)....
zanimivo, da službeni berlingo dela kot urca, pa ima 240kkm skoraj vse narejene na relaciji žel. postaja Lj-Zalog.
mirno morje
Roman 1 napisal/-a:blisk napisal/-a:Z Multiplo 1.9 JTD sem naredil 550.000 km, pa razen gum, olja, jermena sem menjal samo senzor za olje. Pa še vedno teče pri novem lastniku.
Sedaj imam mareo 1.9 JTD 380.000 km ( kupljena z 200.000) in ono samo dela. Pustimo pa kvaliteto plehaMotor je pa večen
Jaz imam tak motor v zafiri: menjal EGR ventil (prej kot 100kkm), dvomasni vztrajnik (130kkm), 3x eltinator (prvič zadnji teden garancije),....zdaj pa že močno žvižga turbina (200kkm)....
zanimivo, da službeni berlingo dela kot urca, pa ima 240kkm skoraj vse narejene na relaciji žel. postaja Lj-Zalog.
Vseeno ne smes primerjati teh dveh.
Prvic gre le za isto bazo. Vstrajnik je oplov. Pravtako pa je kompletno krmiljenje motorja oplovo in ne Fiatovo. Zato pa sem napisal izrecno fiat in alfa.
Kot motor 3.0dci iz renaulta je enakih kot v oplu in isuzuju. Pa je v Oplu vrhunski v Renaultu pa skret...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
pešekan napisal/-a:Isto je motor opel 2.0 cdti insignia in alfa 159 jtd ist motor, samo v insigni ne špila kot bi moral
Opla je zhebala ekologija... so upgrejdali do bo cistejsi pa je ratal en velik problem...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov