Mining kriptovalut - rudarjenje...

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

Re: Mining kriptovalut - rudarjenje...

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Jan 09, 2018 01:59

NOVI FOSIL napisal/-a:Najbrž poleg elektrike rabiš tudi optiko za net :?:

Super je, ni pa nujno. Baker, tudi 4G dela. Ena stranka ima 12 kompov na hoferjevem netu. Pa ma remote profit managment pa dela zaenkrat vse... morfa kak "stale" share vec, ampak zanemarljivo. Vwliko alabse je ce ao kompi na wifiju
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
kekeck
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a kekeck » Sr Jan 10, 2018 09:11

Imam par vprašanj (lahko tudi na ZS).
Torej čez kabel ga ni, imaš še GSM net, na WiFi pa ni priporočljivo.
Ali rudarite z namenskimi napravami (Bitmain) ali sestavljate rige iz grafičnih.
Ali rudarite določene valute ali si priključen na npr. Nicehash, Kryptex, .... kjer se rudari kar je trenutno najbolj profitibilno.
Ali imate že toliko naprav da imate lahko že svoj pool.
... potovanj ne štejem po prejadranih miljah ampak po krajih ki jih obiščem in ljudeh ki jih srečam ...
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Jan 30, 2018 00:07

kekeck napisal/-a:Imam par vprašanj (lahko tudi na ZS).
Torej čez kabel ga ni, imaš še GSM net, na WiFi pa ni priporočljivo.
Ali rudarite z namenskimi napravami (Bitmain) ali sestavljate rige iz grafičnih.
Ali rudarite določene valute ali si priključen na npr. Nicehash, Kryptex, .... kjer se rudari kar je trenutno najbolj profitibilno.
Ali imate že toliko naprav da imate lahko že svoj pool.

GPU farma. ASICov je bolj za vzorec. Nekaj kosov A3 zdaj čakamo.

Uporabljamo Awesome miner z dodatnimi skriptami, torej rudarimo po vsem, tako multipooli, kot kovanci neposredno, kar je tisti trenutek na vrhu. Rudarimo tudi "shit coine" ki skočijo na vrh le za nekaj ur, saj imamo programovje za direktno menjavo v drug kovanec.

Ja in ne. Ker rudarimo vse in povsod ne, ker bi potrebovali veliko različnih poolov, potem bi potreboval še failover poole itd... Ker uporabljamo profit switching, ki bere vse API imamo tudi po 5 poolov za isti kovanec in program se konekta na tistega, ki je najdonosnejši. Dodatna skripta pa preverja, če se donos ujemaja z podatki, ki jih pool pošlje. Če ne drži(ponavadi zaradi ddos napadov) se prestavi na naslednjega najdonosnejšega. Govorim za isti kovanec. Torej uporabljamo vse največje multipoole in še dodatnih 35 poolov. Tako svoj pool nima smisla.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » To Apr 17, 2018 14:58

Kako je kej zdej s temi kripto valutami?? V naši firmi k se čist usi razn mene s tem na polno ukvarjajo, mam še vedno sam jest "jahto" :mrgreen:
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » To Apr 17, 2018 15:06

Od decembra / januarja je Bitcoin padel iz cca. 19.000 USD na 8.100, podoben padec so doživele tudi druge kripto valute. V zadnjih 2 tednih se je en malo pobralo vse skupaj (je bil BTC pred tem še manj kot 8k). Ga ni junaka, ki bi vedel kam bo šlo to.
klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » To Apr 17, 2018 15:36

Sej to iz minute v minuto na silo vem po kolk je kej, k mi kle frčijo enkrat žiučni enkrat nasmejani pa sam še o tem govorijo................sam pozna se pa nubenmu nč , razn postarana koža pa žiučki :mrgreen:
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » To Apr 17, 2018 20:47

klemn napisal/-a:Sej to iz minute v minuto na silo vem po kolk je kej, k mi kle frčijo enkrat žiučni enkrat nasmejani pa sam še o tem govorijo................sam pozna se pa nubenmu nč , razn postarana koža pa žiučki :mrgreen:

Veš kuga jim povej! Če bi tolk energije v službo dal, ni bog, da se jim ne bi nekje poznalo.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » To Apr 17, 2018 20:58

Sploh tisti li so kupovali po 18k, so zelo veseli. To je enako kot pri delnicah, biti zraven na začetku in z viška denarjem. Ne razumem pa ljudi, ki vzamejo kredit.
Rudarjenja je drugo kot kupovanje btc, .....pa vseeno ni preprosto.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Apr 17, 2018 23:38

Tukaj sta dve stvari. Eno je že omenjeno, da tisti, ki je bil res na začetku zraven in je imel jajca, da je vložil v nekaj zeeeellllooo rizičnega, je lahko nekaj zaslužil, redki so tudi obogateli. To ni bilo treba bit posebej pameten, samo kupit si moral nek brezvezni "kovanec" in verjeti, da bo zrasel...

Tega tudi sedaj še vedno ni konec! Taki novi kovanci ali nove valute se rojevajo vsak dan. Samo problem je, ker raja danes kupuje Bitcoin, Dash, Ripple in podobno. Vse to je že uveljavljeno, je enako kot delnica podjetja na borzi! Če hočeš danes na hitro obogateti ali pa na hitro "popušiti", potem to ni Bitcoin ali Stellar, to je vlaganje v ICO...

In potem je tretja skupina, ki lahko od tega lepo pošteno živi ali pa tudi lepo popuši. To pa je trgovanje. Kripto valute o katerih danes slišimo so čisto resna zadeva, z lahkoto vlečeš analogijo z že omenjenimi delnicami na borzi, delnice pa vemo da rastejo in tudi padajo. In tukaj se ustvarjajo dobički, no ja, če znaš in imaš še kanček sreče.

Kriptovalute so postale danes posmeh neukih, ker so pač slišali da je nekdo kupil, sedaj ima pa še kar isto. A če bi kupil delnice od Mercatorja bi imel kaj več? Nije žvaka za seljaka in ko so začeli o kripto-valutnem svetu govoriti na televiziji, se je hitro začela popularizacija in vsak bi nekaj vlagal, pa pojma nima v kaj. Tudi to, da se z delnico ali pa s kripto valuto zasluži ko raste, je čista zmota. Trader debelo služi tudi kadar pada, samo feeling mora imeti. IN ja, mora biti trader, ne samo nek "Stipe", ki je imel jurčka viška denarja in misli da bo naslednje leto plul s 50ft barko...
Tudi na forumu imamo enega dobrega ki ga poznam že 10 let in živi od tega, pa ne slabo. :wink:
klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » Sr Apr 18, 2018 10:33

[url]Slika[/url]
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Sr Apr 18, 2018 10:41

Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Apr 18, 2018 23:35

klemn napisal/-a:[url]Slika[/url]

Tole je čisti non-sense. Predpostavljam, da si hotel povedati da je tale možakar grd. To ni ravno neka lepa lastnost, da nekoga obsojaš da je debel, pa grd, pa ne vem kaj še vse...
Pa naj bo, torej ta možakar po fizičnih predispozicijah ne sodi k tej frajlici, vredu. Sedaj mi pa razloži kaj ima to veze s kriptovalutami??? A poslovno uspešni ljudje so vsi manekeni in lepi?
Podjetja postavljajo, širijo, so uspešni itd tako lepi, kot tisti malo manj lepi, tako suhi, kot tisti bolj debeli. Enaka je zgodba tudi v svetu kripto valut. Nekdo, ki je tam obogatel verjetno ne rabi biti grd ali pač?
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Če Apr 19, 2018 01:12

Veš kuga men ni v tej zgodbi jasn?

Ljudje, ki se s tem bavijo in me novačijo, govorijo o uspehu, o milijonih... Zakaj potem, zavraga, tako rabijo tistih mojih bogih 20.000 € :?:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » Če Apr 19, 2018 08:35

admin napisal/-a:
klemn napisal/-a:[url]Slika[/url]

Tole je čisti non-sense. Predpostavljam, da si hotel povedati da je tale možakar grd. To ni ravno neka lepa lastnost, da nekoga obsojaš da je debel, pa grd, pa ne vem kaj še vse...
Pa naj bo, torej ta možakar po fizičnih predispozicijah ne sodi k tej frajlici, vredu. Sedaj mi pa razloži kaj ima to veze s kriptovalutami??? A poslovno uspešni ljudje so vsi manekeni in lepi?
Podjetja postavljajo, širijo, so uspešni itd tako lepi, kot tisti malo manj lepi, tako suhi, kot tisti bolj debeli. Enaka je zgodba tudi v svetu kripto valut. Nekdo, ki je tam obogatel verjetno ne rabi biti grd ali pač?

Tole je bla šala veš............vidim pa glede na tvoj prejšni post o kripto sceni, da malo drugače vidiš to stvar kot pa je.....mam par ljudi, ki so v tem že tudi več kot 10 let in en od njih z veseljem komu na kofetu razloži kako in kaj, če boš slučajno hotel in se potem ob taki šali tudi nasmejal ne pa zapel in se razburjal :wink: :D
p.s. a sm slučajno kje napisu, da je ta možakar grd? :D

l.p. Klemen
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Če Apr 19, 2018 09:29

Kr en tist ki pride k teb pa hoce od tebe 20k da jih bo on vlagal ga steraj v pm.Men je prijatelj rekel jaz sem naredil to pa to mislim da je dobra opcija ce mas kej viska dnarja ti predlagam da naredis isto se ti.Zase na svoj racun in nima od tega nic.
Mi je dal za prebrat pa rekel sam se odloci al bos al ne bos jaz ne bom mel od tega itak nic.
Sem prebral tuhtal 3 mesce in vlozil.
Ni mi zal.
Sem svetoval se parim eni so neki vlozil eni so me gledal k da sem lihkar priletel iz leta 3000.Eni so rekl ti nis normaln kr vlagi.Eni so zal prsl nazaj ko je bila zadeva x8 od kar sem jim prvic omenil.In sem se odlicil da nobenem ne govorim vec.Vsak ma internet pa naj si gleda.Sploh pa bog ne daj ko mi kdo rece daj ti zame tole notr.Ma jok.Tle mas linke citaj in si nardi.Pol pa recejo ja pa ne znam tolk racunalnika nucat.Ja pol pa zal jebiga....Treba je pa met jeklene zivce

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov