Referendum
Moderatorji: moderator2, moderator
Jaz pa sem mislil ,da smo morjeplovci internacionalisti in z tem apriori apolitični po tem kar pa se tu čita pa se vidi da eni čitajo plakate samo ene stranke drugi pa druge stranke svoje možgane pa uporabljamo samo v teh okvirjih na pa za lastni premislek in tako nasedamo političnim interesom raznih strank, ki se vsaj po mojem mnenju borijo le za svoj obstoj interesi volilcev jih pa brigajo kot lanski sneg.
Maribor Sukošan
žalostno je to ( tako kot že pri vseh referendumih doslej in ni važno kera vlada nam jih je podturila ), da se o tako pomembnem vprašanju ne znajo ( beri: nimajo jajc ) odločiti tisti, ki smo jih izvolili in zato, da sprejemajo take odločitve prejemajo celo PLAČO!!!!!!!, ampak spet mi navadni smrtniki.
jasno mi je samo eno: če pade, bo slovenija v EU izgubila veliko količino svojega ugleda, ki ga začudo še ima. leva in desna vlada sta imeli ogromno časa in možnosti da rešita problem, pa rezultatov ni in ni.
lažejo eni in drugi! zgleda pa da je to sedaj za njih igrica za pridobivanje glasov ne pa za rešitev problema- a ni to žalosno?
recimo četrto največje pristanišče na svetu antwerpen leži v belgiji in nima dostopa do otprtega morja, vse ladice se lepo vozijo po nizozemski vodici, zatorej če bo koper propadu bo zaradi lastne slovenske malomarnosti ker v luko vlagamo premalo in ne zaradi dostopa na morje!!
same laži z ene in druge strani
glasoval bom za, saj je za nas morjeplovce v interesu da bodo hrvati čimprej v evropi skupi z svojim morjem
zdaj se grem pa v lipo naše moje namočit, da se pohladim
LP z okolice malega lošinja!
jasno mi je samo eno: če pade, bo slovenija v EU izgubila veliko količino svojega ugleda, ki ga začudo še ima. leva in desna vlada sta imeli ogromno časa in možnosti da rešita problem, pa rezultatov ni in ni.
lažejo eni in drugi! zgleda pa da je to sedaj za njih igrica za pridobivanje glasov ne pa za rešitev problema- a ni to žalosno?
recimo četrto največje pristanišče na svetu antwerpen leži v belgiji in nima dostopa do otprtega morja, vse ladice se lepo vozijo po nizozemski vodici, zatorej če bo koper propadu bo zaradi lastne slovenske malomarnosti ker v luko vlagamo premalo in ne zaradi dostopa na morje!!
same laži z ene in druge strani
glasoval bom za, saj je za nas morjeplovce v interesu da bodo hrvati čimprej v evropi skupi z svojim morjem
zdaj se grem pa v lipo naše moje namočit, da se pohladim
LP z okolice malega lošinja!
live long and in prosper
atilone napisal/-a:Nisem hotel vplivat na nikogar, ampak ko si napisal da si proti vstopu HR v EU, po drugi strani pa podpiraš AS. Ampak eno izključuje drugo. AS ja, vstop pa posledično tudi. No pa saj si pisal diplomo na to temo, potem veš kako gre to.
LP
Živijo,
Vem, da gresta AS in vstop HR v EU z roko v roki, zato tudi nisem napisal, da sem proti vstopu HR v EU. Napisal sem samo, da je v mojem osebnem interesu, da HR ne gre v EU. To je bilo napisano kot odgovor na Janadinov post v smislu, da ne podpiram AS zaradi osebnih interesov... Natančneje o osebnih ali neosebnih interesih mislim, da nima smisla razpravljati, lahko pa po potrebi tudi to razložim
Lp
Kaj bomo izgubili? Hmmm, spet ne vem??? Je sredinska črta za nas izguba? Smo res kdaj imeli cel zaliv? Kakor se jaz spomnem, smo si to samo želeli in na podlagi kapitanijskega nadzora v prejšnji državi to zahtevali... Ko so hrvatje pritiskali s sredinsko črto, smo se počasi a vztrajno umikali nazaj in na koncu tam tudi pristali... Kadar sem plul po Piranskem zalivu, sem vedno gledal, da ne bom šel kaj posebej veliko čez sredino... Pač v glavi je ta mejnik in pika!
Smo pa s tem sporazumom izpadli totalni kreteni in barabe, ki so delale spore 19 let, sedaj pa je končno prišel Pahor in priznal, da smo bedaki in da moramo priznat sredino... No ja, točno to si misli Evropa o nas!!!
Še enkrat opozarjam, na tej arbitraži ne bo okrog meje niti najmanjšega arbitriranja!!! Meja bo določena v nekaj sekundah... Arbitriranje pa bo glede izhoda na odprto morje, pa ribičije, pa verjetno tudi turistične plovbe...
Jaz se sprašujem samo to, zakaj smo tukaj rabili toliko pompa, ki še vedno traja, če smo priznali, da smo bili do sedaj 19 let v popolni zmoti? Lepo bi se zmenili dvostransko in adijo! To, kar smo podpisali sedaj, so Hrvatje zahtevali in nič več!
Naj se že enkrat reši vse skupaj, dovolj je tega Piranskega zaliva...
Mimogrede pa Slovenija gospodarsko lepo tone... Ko se bo katerakoli vlada odločila znižat plače javnim uslužbencem, bo štrajk, pa čeprav za 5%... Naj raje pogledajo kakšno drugo državo v EU, 25% dol, pa mir!!! Treba je zarezat korenito, pri nas pa se vsaka stvar rešuje in rešuje in nič ne reši.
LP
Smo pa s tem sporazumom izpadli totalni kreteni in barabe, ki so delale spore 19 let, sedaj pa je končno prišel Pahor in priznal, da smo bedaki in da moramo priznat sredino... No ja, točno to si misli Evropa o nas!!!
Še enkrat opozarjam, na tej arbitraži ne bo okrog meje niti najmanjšega arbitriranja!!! Meja bo določena v nekaj sekundah... Arbitriranje pa bo glede izhoda na odprto morje, pa ribičije, pa verjetno tudi turistične plovbe...
Jaz se sprašujem samo to, zakaj smo tukaj rabili toliko pompa, ki še vedno traja, če smo priznali, da smo bili do sedaj 19 let v popolni zmoti? Lepo bi se zmenili dvostransko in adijo! To, kar smo podpisali sedaj, so Hrvatje zahtevali in nič več!
Naj se že enkrat reši vse skupaj, dovolj je tega Piranskega zaliva...
Mimogrede pa Slovenija gospodarsko lepo tone... Ko se bo katerakoli vlada odločila znižat plače javnim uslužbencem, bo štrajk, pa čeprav za 5%... Naj raje pogledajo kakšno drugo državo v EU, 25% dol, pa mir!!! Treba je zarezat korenito, pri nas pa se vsaka stvar rešuje in rešuje in nič ne reši.
LP
admin napisal/-a:Bouton, zadnji odstavek, ki si ga napisal, se absolutno strinjam.
Glede drugega odstavka o skupni točki pa pomoje sanjaš. Preberi točko 3.a, potem pa točko 4.a. Upam, da je vsakomur jasno kaj pomenita ta dva člena. Pomenita to, da smo apriori pristali na mejo, ki nam jo hrvaška stran vsiljuje že 20 let... To bo pomenilo tudi, da bomo na koncu mi izpadli tepci in tisti, ki smo vsa ta leta povzročali mejni spor. Smo res samo mi tisti? Mogoče pa res in je čas, da dobimo "po pi*ki" za vsa ta leta...
LP
Ja, admin, se strinjam s tabo, da so to le moje sanje! Vseeno si pa želim za časa mojega (morjeplovskega) življenja svoje otroke peljati s čolnom iz Portoroža v Savudrijo DIREKT in jim pokazati, kje smo pluli kot otroci v Jugoslaviji, kje smo se naučili plavat, ... Ne pa, da grem iz Portoroža najprej v Piran, od tam v Umag in nato v Savudrijo. In nazaj v obratnem vrstnem redu. Z vsemi čakanji za prestop morske meje. Pa saj grem le na drugo stran zaliva in ne Velike luže (atlantika)!. Tako kot grem sedaj, ko smo v EU in Schengenu lahko iz Ankarana v Miramar!
Leta 1993 sem letoval v Crvenem vrhu. Vsak dan smo hodili v Portorož na pijačo z malim gumenjakom. Torej vkrcanje izkrcanje nelegalni prehod meje....Baje je bilo med sezono to dovoljeno. Enkrat me je celo kontrolirala Slo policija in to blizu Kanegre. Torej takrat je bil celoten Piranski zaliv pod kontrolo Slo policije.
mirno morje
Roman 1 napisal/-a:Leta 1993 sem letoval v Crvenem vrhu. Vsak dan smo hodili v Portorož na pijačo z malim gumenjakom. Torej vkrcanje izkrcanje nelegalni prehod meje....Baje je bilo med sezono to dovoljeno. Enkrat me je celo kontrolirala Slo policija in to blizu Kanegre. Torej takrat je bil celoten Piranski zaliv pod kontrolo Slo policije.
Ja, takrat so tudi Slovenski ribiči lahko lovili ob Istri. Hrvaška je takrat pač imela vojno in so ji bile stvari, ki jih omenjaš nepomembe. Potem pa je policija korak za korakom popuščala in se zdaj naši in hrvaški policaji vozijo do sredinske črte, huligani demolirajo naš parmalent, ... mi pa ... ostajamo morjeplovci, ne glede na vse (birokratske) težave!!!
Sedaj pa sem jaz na vrsti, da se posujem z pepelom.
Po dobrem premisleku, branju, poslušanju strokovnjakov na tem področju, ne politikov in brez emocij, brez vihravega mišljenja da je to naše in to njihovo ( dobro se spomnim iz mladosti, kje so bile meje, na morju in Muri, kam smo hodili na ribolov, in so nas kontrolirali naši ribiški kontrolorji ), po čisto umirjenem razmišljanju in uporabi logike, pravičnosti, umiritvi jare kače katera se vleče in vleče v nedogled, ob izločitvi osebnih interesov in pogledu na ljudi iz politike kateri so za in proti AS, sem prišel do končne odločitve kar se tiče nedelje in bom glasoval ZA AS.
Tudi pogled na ljudi kateri so proti in so v preteklosti imeli že možnost uredit ta spor in ga niso hoteli ali znali ( Janša, Vizjak in ta "elita"), je botroval delno na mojo sedanjo odločitev.
In tudi če bo polovica PZ naša, kar se mi zdi tudi nekako normalno in predvsem za to, da bo končno MIR in bomo vedeli kako in kaj in ne ugibali kako in kaj. Ne ne prodajam svoje dežele, države. Čisto enostavno se bodo uporabili zemljevidi do leta 1991 in takratne meje , tako da se kaj hudega nam nima zgodit.
Lahko bi še navajal naprej , pa se mi zdi totalno odveč.
Sedaj gledam z drugačnim pogledom ( katero ni zamegleno od trme , sovražnosti, bojazni) na vso stvar,v celoti in zato bom v nedeljo dahnil svoj DA. In z tem je ta debata za mene končana. Naj se zgodi volja ljudstva, katero , vsaj upam, da bo tudi gledalo na vse strani in ne samo na eno in naj končno pridejo v EU, tako bo , upam, postalo stanje zopet tako kot je prej bilo, umirjeno, veselo, LEPO.
LP
Po dobrem premisleku, branju, poslušanju strokovnjakov na tem področju, ne politikov in brez emocij, brez vihravega mišljenja da je to naše in to njihovo ( dobro se spomnim iz mladosti, kje so bile meje, na morju in Muri, kam smo hodili na ribolov, in so nas kontrolirali naši ribiški kontrolorji ), po čisto umirjenem razmišljanju in uporabi logike, pravičnosti, umiritvi jare kače katera se vleče in vleče v nedogled, ob izločitvi osebnih interesov in pogledu na ljudi iz politike kateri so za in proti AS, sem prišel do končne odločitve kar se tiče nedelje in bom glasoval ZA AS.
Tudi pogled na ljudi kateri so proti in so v preteklosti imeli že možnost uredit ta spor in ga niso hoteli ali znali ( Janša, Vizjak in ta "elita"), je botroval delno na mojo sedanjo odločitev.
In tudi če bo polovica PZ naša, kar se mi zdi tudi nekako normalno in predvsem za to, da bo končno MIR in bomo vedeli kako in kaj in ne ugibali kako in kaj. Ne ne prodajam svoje dežele, države. Čisto enostavno se bodo uporabili zemljevidi do leta 1991 in takratne meje , tako da se kaj hudega nam nima zgodit.
Lahko bi še navajal naprej , pa se mi zdi totalno odveč.
Sedaj gledam z drugačnim pogledom ( katero ni zamegleno od trme , sovražnosti, bojazni) na vso stvar,v celoti in zato bom v nedeljo dahnil svoj DA. In z tem je ta debata za mene končana. Naj se zgodi volja ljudstva, katero , vsaj upam, da bo tudi gledalo na vse strani in ne samo na eno in naj končno pridejo v EU, tako bo , upam, postalo stanje zopet tako kot je prej bilo, umirjeno, veselo, LEPO.
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti