Slovenija pozitivno presenečenje

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

Slovenija pozitivno presenečenje

OdgovorNapisal/-a Marchi » Po Apr 08, 2013 16:01

Ko človek prebere tole, pa postane malo agresiven. Samo malo :twisted:

http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/die-w ... nje/306220

Preprosto, kot monopoli, ki smo se ga igrali kot otroci.
Toys for boys :twisted:
Uporabniški avatar
stojko
Viceadmiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a stojko » Po Apr 08, 2013 18:15

Zdaj... Kje so dobili to novico na RTV...ne vem.
Iskal sem na www.welt.de ,
a našel samo to http://www.welt.de/print/die_welt/finanzen/article114884399/Amerika-meldet-sich-zurueck.html
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Apr 08, 2013 18:43

Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Po Apr 08, 2013 19:13

stojko napisal/-a:Zdaj... Kje so dobili to novico na RTV...ne vem.
Iskal sem na www.welt.de ,
a našel samo to http://www.welt.de/print/die_welt/finanzen/article114884399/Amerika-meldet-sich-zurueck.html

Saj ni treba izpodbijat optimističnih napovedi, edine rešilne bilke, ki se je pokazala po dolgem pesimističnem obdobju. Think positive! :wink:
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Po Apr 08, 2013 19:18

Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Po Apr 08, 2013 19:23

Grega295 napisal/-a:http://damijan.org/2013/04/08/slovenija-med-najmanj-ranljivimi-evro-drzavami-toda/#more-33519

No evo, še en pacient, P.Damjan, pesimist. Ko pa je bil na oblasti, je pa raje pobegnil, ko bi bilo potrebno kaj konkretno narediti in je našel 1001 izgovor zakaj se ne da. Vse niti je imel v svojih rokah. Vrhunski strokovnjak!
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Po Apr 08, 2013 19:29

Jaz pa mislim, da je eden redkih, ki pišejo prav OK.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Po Apr 08, 2013 19:37

Saj brez veze, da debatirava, kateri Pahor ali Janša ali kdo drug je zajeb.. stvar, ker itak vsi vemo, da so nas tajkuni in njihovi lobiji vse peljali žejne čez vodo in da bo narod plačal vse dolgove, do zadnjega centa. Zdaj je samo vprašanje a bomo jamral še naprej ali pa kaj naredili. In ena od prvih stvari je, da nehamo pluvat v lastno skledo.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Apr 08, 2013 20:20

Saj tukaj je problem, v lobijih! Problem je, ker nek posameznik tudi če je strokovnjak in tudi če bi sam lahko kaj naredil, tega ne sme narediti... In tako je verjetno tudi J.P. Damjan pobegnil, ko je videl, da NIMA v rokah niti ene niti, saj vse vodijo lobiji, strici iz ozadja, razni janšeti in kučani, pa zokiji in ne vem še kdo... In sedaj se je lepo pokazalo, vsak, ki je kolikotoliko strokovnjak je pobegnil stran od te vlade, pa naj si je bil levi ali desni... Tukaj pa se začne žalost nas državljanov, ker nas še zmeraj potiskajo v napačno smer samo za svoj obstoj... :cry:
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Po Apr 08, 2013 20:29

Ne moreš pa reči, da se ni nič spremenilo v inštitucijah pregona ipd. Če primerjaš še 5 let nazaj, se je zgodil kar precejšen premik v pravo smer. Vsaj jaz, nepopravljiv optimist, vidmi stvari tako. V vlado ne verjamem, dokler ne bo kaj pametnega naredila, zaenkrat še nič pametnega na vidiku.
Ok, banke je treba sanirat itd. in jaz bi rekel takole, vsak milijon vložen v sanacijo bank, naj bo na drugi strani tudi milijon za podporo gospodarstvu.
Itd. Pa čimmanj pluvanja v lastno skledo in negativnih ljudi na vodilnih položajih. Evo to je to, če hočemo rešit svet. :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Apr 08, 2013 20:57

A lahko še jaz nekaj povem?

Da je Marchi tole dobro povedal!

Marchi napisal/-a:Saj brez veze, da debatirava, kateri Pahor ali Janša ali kdo drug je zajeb.. stvar,
...
Zdaj je samo vprašanje a bomo jamral še naprej ali pa kaj naredili. In ena od prvih stvari je, da nehamo pluvat v lastno skledo.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
AS
Admiral

OdgovorNapisal/-a AS » Po Apr 08, 2013 23:24

ja in Avstrija in fFinska sta na lestvici pred nami ? Ja, ja, se vidi, reveži imajo celo hordo brezposelnih, tisti ki še delajo pa delajo za 600 Eur plače. Bomo pa z Nemčijo izvlekli Evropo iz krize.
1.april je že mimo
Uporabniški avatar
stojko
Viceadmiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a stojko » To Apr 09, 2013 03:41

Marchi napisal/-a:Saj ni treba izpodbijat optimističnih napovedi, edine rešilne bilke, ki se je pokazala po dolgem pesimističnem obdobju. Think positive! :wink:
Marchi sory, ma ni bil moj namen nekaj izpodbijat. Enostavno z mojo nemščino nisem našel drugega članka kot tistega, katerega link sem prilimal. Lahko pa še tako Think positive! samo eni pišejo tako, drugi pa drugače. In da je zmeda še večja nas svetovni časopisi enkrat tunkajo, drugič spet poveličujejo. Bonitetne ocene naših bank pa.... In kje smo realno?
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » To Apr 09, 2013 06:56

stojko napisal/-a:.... In kje smo realno?

Na žalost v kur.u :cry: Ne verjemite vsemu, kar nam je plasirano pod nos. Vse je storjeno z namenom. Tole očitno, da zavaja...
Čez tri mesece ni več za penzije, in za plače birokratom.

Če Štrukelj odstopi in denar, ki gre za njegovo plačo da delavcem, jih zaposli kar 10 :shock:. A ne bi bilo to patriotsko dejanje :?:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Apr 09, 2013 07:47

stojko napisal/-a:In da je zmeda še večja nas svetovni časopisi enkrat tunkajo, drugič spet poveličujejo.

Gre za stave... Določeni špekulanti, tako imenovani mrhovinarji, stavijo na propad držav, ali njihovih valut... Ko zaslutijo, da je neka država v težavah stavijo visoke vsote na njen propad in potem storijo vse, da bi prišlo do propada, ker s tem zaslužijo.

Seveda ti špekulanti niso glavni krivci za težave v katerih se znajdejo države... kot rečeno, oni samo poiščejo takšne ki so že itak v težavah, nato jim pa malo "pomagajo".

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov